Šta je novo?

Dilema oko radeona

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
Nasao sam Radeona 7000 za nesto oko 30e, da li da uzmem njega ili za nekih 50e uzeti radeona 9200 one le verzije?

ne zanima me nikakav 3d, iskljucivo za gledanje divx-a i dvd-a.

pomagajte

9200, obavezno. Radeon 7000 ne moze da se uporedi sa njim po pitanju 2d-a, iako ce mnogi sad mozda da se jave sa suprotnim stavovima, pogotovo u 1024 i vecim rezolucijama. 9200 ima 2 generacije bolju sliku i jednu generaciju bolji tv-out
Pogotovo ne bih preporucio da rizikujes zbog relativno male razlike u ceni, posto pretpostavljam (ako je to ono sto si mi pricao) da opremljujes onu tvoju divx/dvd masinu za kucu...

Pozdrav,

trebao bih da za koji dan uzmem GA Ati radeon 9200 128mb. Razlog za ovo jeste samo VIVO, pa me zato zanima da li je neko imao problema sa ovom karticom. Takodje me zanima da li cu morati da obrisem windows, jer je instaliran pod NVidia karticom. I naravno, da li je to dobra kupovina za te pare (80 eura), ili mozda treba ici na gf4ti. NAime, na forumu se "hvale" ljudi kako ima msi gf4ti za 95 evra, ali ja nisam nasao vivo verziju za manje od 140 evra.

Ako imate jops neki komentar na ati 9200, voleo bih da cujem..
cao,

Ja sam uzeo Club3D radeona 9200 ali ne ViVo varijantu. Karta je ubacena na plocu gde je egzistirala nVidia graficka karta, i to integrisana. Operativni sistem je WinXP. Kartu sam zaboravio da iskljucim, i sve se normalno podiglo, instalirani drajveri i sve je normalno radilo 🙂 Kasnije sam iskljucio u biosu integrisanu grafiku.

Da li sam imao srece, ili je u pitanju integrisana grafika, sam ce bog znati, uglavnom, meni je prvi kontakt sa radeonom (u kucnoj varijanti) prosao fantasticno.

Ja sam se UBIO dok sam namestio TV i josh uvek se neshto tripuje a ostalo mi je i da reinstaloram 98 na drugoj particiji jer je diver udruzen sa NAV2003 ojadio win kompletno.

Ja sam izvadio NV Abit Silura 4200 i ubacio 3d klub 9700. U 3d se kucalo, pa sam preinstalirao sistem, tj. nisam ga brisao pa sve otpocetka, vec samo ubacio wincd i presibao preko postojece instalacije. Sve se zapamti, programi, drajveri, podesavanja...a problemi se rese + dobije se poneki gb prostora na disku 😛

Miroslav je napisao(la):
Da li sam imao srece, ili je u pitanju integrisana grafika, sam ce bog znati, uglavnom, meni je prvi kontakt sa radeonom (u kucnoj varijanti) prosao fantasticno.

Dobrodošao u klub! ,)

OptiPlex je napisao(la):
U 3d se kucalo, pa sam preinstalirao sistem, tj. nisam ga brisao pa sve otpocetka, vec samo ubacio wincd i presibao preko postojece instalacije. Sve se zapamti, programi, drajveri, podesavanja...a problemi se rese + dobije se poneki gb prostora na disku 😛

Po mom iskustvu, ovo nikada nije dobro resenje. Uvek posle reinstalacije, windows zeza-najefikasniji metod je: odem u linux, i obrisem program files i windows, kao i svo smece koje je win ostavio.

Ovo nije upalilo samo sa ovim novim crvom, koji mi je u windowsu 2000 javljao svchost.exe fatal error. Par puta sam ga preinstalirao i nisam skapirao sta je: NAV sa najnovijim definicijama nije otkrio lovesan. Ipak, radi sa Me- ali ipak, sad sam pustio stinger mcaffee, ali on ne nalazi crva...a trebao bi, zar ne? Malo je offtopic, ali ipak, uzecu ati 9200.

Za tu lovu ima i mx440 leadtek, koji je ipak nesto losije resenje. Ako neko ima resenje za ovog crva...da cujem!! cheers

aman crv nema veze sa tim. moguje je samo bombardovati taj odredjeni port i RPC puca, sto se manifestuje tako kao sto se manifestovalo kod tebe.

ima za 52 ili 54e nisam iguran za cenu club 3d 64mb ddra a 60 je valjda sa 128

Miroslav je napisao(la):
aman crv nema veze sa tim. moguje je samo bombardovati taj odredjeni port i RPC puca, sto se manifestuje tako kao sto se manifestovalo kod tebe.

Moj komentar se odnosio na reinstalaciju windowsa, tj na slucaj kada ona nije upalila.

Cao !

petkods je napisao(la):
...

Moj komentar se odnosio na reinstalaciju windowsa, tj na slucaj kada ona nije upalila.

Cao !
a to 🙂 da sa tim se slazem, uvek je najbolje celu particiju ubiti a ne samo prepisivati fajlove

Da li neko zna zashto moj His 9200 kada je TV ukljuchen u "in" kada se komp pali skroz suzi i pomeri sliku u ugao. Nema nikakvih problema kada je kabl ischupan iz karte a suzenje slike traje dok ne udje u win 98 ili XP onda je sve OK. Sem shto pre paljenja XP-a prvo jednom ugasi pa upali monitor kao da proverava refresh rate ili tako neshto. ctp;

mislim da je do setovanja u drajverima. meni isto to radi, stim kad ucita drajver, centrira sliku.

petkods je napisao(la):
...

Ama kao da ja to ne znam. 1000 puta sam instalirao i deinstalirao svaki Windows koji se pojavio posle 3.11 😛 Ali posto sam se napravio pametan i po prvi put u zivotu nisam podelio disk na vise delova, a napunio ga muzikom, filmovima itd. brisanje svega nije dolazilo u obzir.
A inace tacno je da moze nesto hardversko (problem tog tipa) da zapamti ali softversko - tipa drajveri, ovo, ono - nema sanse. Ovo ispravlja bar 75% problema

Evo meni drajver ne pravi NIKAKVIH problema. U sistemu je bio Siluro, pa Matrox, pa siluro, pa radeon. I sve radi bez problema 🙂 nista deinstalirano, znaci svi drajveri i kontrol paneli su i dalje tu

Miroslav je napisao(la):
ima za 52 ili 54e nisam iguran za cenu club 3d 64mb ddra a 60 je valjda sa 128

To je onda odlicna kupovina, ja mislio da uzmem Siloro GF4MX440 za 50-ak €, ali ipak je taj Rade bolji izbor.

cheers

][V][ATRIX™ je napisao(la):
...To je onda odlicna kupovina, ja mislio da uzmem Siloro GF4MX440 za 50-ak €, ali ipak je taj Rade bolji izbor...

Ali se pomiri sa tima da ovaj Rade` ima 64-bitnu mem. magistralu! Performanse u 3D-u su znatno losije i od FX5200 sa 64bit. magistralom!
Ako vec oces R9200 sa 128bit. magistralom onda su cene nesto vise, ne ispod 67/68€, dok ViVo nije istod 80€, ali to je vec II-a prica...
:wave;

Nazad
Vrh Dno