Šta je novo?

Dilema oko ploce i procesora

• Začetnik teme Začetnik teme prcko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

prcko

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Uskoro nameravam da promenim komp pa se dvoumim izmedju sledecih ploca :Asus P5B Deluxe ili Gigabyte GA-8I965P-DS4.Intresujeme kako se ponasaju gore navedene ploce kad se u njih zabode neki jeftini celeron (dajte predlog za model i oznaku)dok neskupim kintu za C2De 6300. Iskreno naginjem ka GA ne samo zbog kvaliteta vec i zbog razlike u ceni. Unapred hvala.

razlika u ceni je ako smem da se usudim ocigledna, a oko celerona, mislim da mozes za 30-40e razlike cene u plocama da das na d805....
dajem glas ds4 !!!

Ako neces divljati sa OC-om, ili ako ce to sve raditi na default-u, onda GA, ako ces malo ozbiljnije ocovati, onda GA nema sta da trazi pored Asus-a.

@misko 😛a nisam bas neki strucnjak i uglavnom ce sve raditi na defaultu.Ali moguc je neki mali klok tek da vidim koliko moze tj kakve sam srece bio sto se tice proceora.Jos jedno pitanje (cesto citam forum pa vidim da si jedan od upucenijih u ploce i ostalo)zanima me sam kvalitet izrade i koja je razlika izmedju Asusa i GA i koja je po tom pitanju bolja.

Mene ako pitas Asus po svim stavkama sem kondisa. Jest da GA ima na celoj ploci ove bolje kondise (Asus samo gde su najpotrebniji), mislim da ce i ovi sto su na Asus-u dosta dugo trajati (10tak godina 🙂). U proslosti ploce i koje su imale problematicne kondise su ih imale na mestima gde Asus ima ove nove, ma Asus bez razmisljanja.

naponska jedinica na asus plocama za pentium4/d (ld2, wd2) su bile ocajne, ne znam da li su napredovali od tada

po mom misljenju logicno je da je asus "bolji" za oc, jer u startu daje veci napon nego sto treba, dok gigabyte obicno daje manji.
ali zato su procesori na gigabyte plocama hladniji
i zato gigabyte definitivno... sipas i ne mislis,)

Nazad
Vrh Dno