Šta je novo?

Dilema oko napajanja

Studentbg

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
320
Ljudi ajde pomozite sta da uzmem COOLER MASTER GX 750W RS-750-ACAA-E3 ovo ili CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W FULL
Zasto dilema pa zbog garancije cm ipak daje 5g dok je kod chiftec-a samo 2g ali za cm kazu da je bucno, sad chieftec ima prednosti modulirano i kazu da je tiho.. sta bi vi izabrali.

NEEEE, NEEE, NEEEEEEEEEEEE. Evo ti kod mene je jos. Trazio sam 3 dana garanciju nije bila sa ostalima tj nije bila kod mene pa cu vratiti u ponedeljak. Dobar je da maskira buku kada imas jako jako bucne komponente jako onda sve kada krene da bruiji i ono diriguje sa njim onda se to stopi u jednu simfoniju i postane podnosljivo. Imas neodredjenu buku ili galamu iz kompijutera koja se ne zna odakle dolazi. Znas kako maskira ATI5870 kada radi na 50% fan sto bi realno covek izludeo. Ako druge komponente mozes da utisas kao stavljanje fana grafike na default onda ces poludeti od njega.
Dobro je kada CIA ispituje Teroriste ukljuce GX I Benchmark pored njih i posle 3 sata ce da lupaju na vrata da traze papir i olovku. To dolazi dotle da kazes sebi uh malo da odmorim od igrica bas je bucno. Onda se ono stisa kada izadjes iz nje. Za mene su to igrice za druge je to neko drugo opterecenje.
Za Chieftec ne znam iskreno, znam da ljudi ga i hvale i psuju drugi. Imam jedan ne znam da li se cuje sada, ja nikada nisam primetio buku ali to su stare kompopnente koje su tu negde ispod nogu, sutiras ih nogama i nikada se ne kvare, ne razmisljas o zvucima jel je jeftino i staro i ne primecujes jednostavno.

Ovde pricamo ipak o cifri od nekih 10.000 din verovatno mozda i malo preko.
Pa 1000 din vise ima SilentPro 700W to je od ponude po Srbiji ono prihvatljivo. Ako nemas sada za mesec dana ces kazati bolje da sam ih prosio na ulici nego sto sam to uradio sebi.
Da si 400km dalje pa bi za te pare imao i Corsair razni.
E pa da ima Seasonic neki jeftiniji verovatno od 600W da vidim sta ce GX serija preziveti a da ono nece.
Ma pre bi kupio Fanless Seasonic od 400W (nego to od 750W sto umire na 450W) i rekao bi mu crkao si druze mirno si poginuo i dao zivot za tih rad kompa bez dreke i ludila.

Da od GX750W jedino sto mozes da budes siguran je da ce trajati 5 godina. Ono je kao Virus prilagodjava se da bi duze ubijalo kmomponente.
Nece ono riknuti, nema sanse.
Projektovano je da bi potpomoglo oporavak posle svetske ekonomske krize i to je to. Kupujes i kupujes i tako oni izlaze iz haosa u koji su zapali.

Poslednja izmena:
Nisam mu pomogao, ja sam mu samo rekao kakvu stvar razmislja da kupi. Ja ne mogu da mu dam neki sada predlog zato sto nemam iskustva. Po onome sto sam ja cuo ima neki Seasonic od 620W koji je 90e. Ali decko ima X6 i ATI5850 sto ce verovatno narednih 6 meseci biti nesto jace. Tako da 600W ce mu biti dosta sada ali opet bojim se na to da predlozim 600W.
Ali ako je odlucio GX750W onda slobodno mogu da mu kazem to od 620W da nece pogresiti. Ali recite mu vi nesto jace za te pare koje ima dobro.
Preko toga napajanja dobra su jako skupa. Jos celo jedno napajanje moze da kupi kada bi na cifru koju je spremio uzeo bolja u jacini 750W. Zato sta mogu da mu predlozim kada se u Chieftec ne razumem, znam da SilentPro je OK ali ljudi se bas i ne slazu samnom a nisam se ni ja uverio u duzinu rada.

A ovo za buku jeste istina. Meni ako je graficka karta fan zakljucan a svi ventilatori na kucistu rade najace i u idle, nisam imao nijedan razlog da mi komp poludi kada krenem da igram igrice.
A bilo je uzasno. H70 pojaca se samo za 100rpm jel i u igrama je manje od 45C i ne krene punom snagom ni tada da radi. Samo meni je trebalo nekoliko dana da to shvatim.

Poslednja izmena:
Napajanje kupujem za duze staze zato sam i izabrao neko 750w ja sam sa mojim 500w cm bio sasvim zadovoljan mnogi su se zalili na buku ali meni nije bio bas bucen vise mi se cuo kuler na grafickoj tako dzaba meni tiho napajanje kada kuler na grafickoj ubija. Ali kada gledam filmove i ostalo onda je sasvim u redu.Hvala Luka na savet izgleda da cu ipak poslusati tvoj savet ali mi je 2g nekako malo no dobro. Steta sto su nasi ukinuli da mozes da preneses robu u vrednosti od 100e inace bi u hrvatskoj kupio crosair-a. Mada stvarno je bezobrazluk koliko nasi uzimaju i to ne uzima prodavnica nego nabavljaci porez u hrvatskoj je 23% i crosair od 800w kosta 10.824 a kod nas bi takvo napajanje bilo 15k pa na vise sa 8% poreza.

Nazad
Vrh Dno