Šta je novo?

Periferni uređaji Dilema oko monitora

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

veljadj

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2005
Poena
825
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Idepad 5
Mobilni telefon
Honor200Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Odigram povremeno neku igru,nisam siguran da moj računar može da izgura nešto više od FHD rezolucije.U pitanju su Ryzen5 5600 i AMD RX 6600....

Koristim duplo sporiju grafičku od tebe (RX 580 8GB), pa sam prošle godine prešao na 27''/1440p/144Hz IPS. Za igre kao što su FC 5, FC 6, Dirt Rally i najviše CS2, meni je to dovoljno. Čak ni detalje nisam morao da spuštam, sve radi na high sa 55-60fps (uz FSR u FC6), a CS2 sa 110fps+.
RX 660 može da se provuče sa tom rezolucijom, bolje je da u startu kupiš što bolji monitor za taj budžet, a bržu grafičku ćeš dodati vremenom.

Ja imam AOC, doduše 1440p monitor, sve ostale stvarčice su iste kao na ovom 1080p. HDR nije pravi HDR, mislim da ubada tipa 400 nitsa, ne izgledaju dobro igre na njemu. Ovih 165Hz isto je nešto nabudženo, mada ja držim monitor na 140, a u igrama limit stavim na 120. Rekao bih da je solidan za te novce. Sledeće što bih uzeo kad bih gledao apgrejd je neki OLED monitor, do tada - ovaj je sasvim dobar.

Imam dilemu oko 27inčaFHD monitora cene od 15-17000din.

Ako neko koristi ove monitore svako iskustvo bi mi dobro došlo.
Moj sin je pre par dana kupio taj AOC.
Takođe je bila dilema(moja) između njega i tog šaomija. On se odlučio za AOC pošto ga je uzeo na 24 rate u prodavnici u Kuli.

Kad sam ga pitao zašto je uzeo AOC, kaže u Kuli je, pa ako se bude trebala ostvarivati garancija, lakše je odneti monitor u prodavnicu nego ga slati kuririma, a i dobri smo sa vlasnicima te prodavnice.

Inače karakteristike su iste, kao svi ostali u tom cenovnom rangu...manje/više.

Ja sam uvek za to da se na full HD (1080p) ide na 24", a 1440p je 27-32"... Nevezano za igre i sam windows lepše i fluidnije radi, skrol teksta itd... Meni jako ružno izgleda 1080p na 27", ako si u mogućnosti pogledaj negde i sam...

Vrh Dno