Šta je novo?

Dilema oko kupovine

recognition

Cenjen
Učlanjen(a)
20.10.2010
Poena
195
Pozdrav,menjao bi mog Dokkera pa sam gledao standardni CM 690 II i ovaj prilicno novi,bar koliko sam ja nesto pratio,Aleksandar Vajs Pirate S, i takodje Chieftec LIBRA LF-01B...sta bi bilo ok uzeti da ima najmanje prasine u kucistu?:) Malo imam problema sa prasinom...Ne znam koliko ide filtera u ova tri kucista?Nijedno nisam video u radnji...da li ima neko od vas?Hvala

Alexander Weiss ima filter na dnu, za napajanje i dodatni ventilator. Libra isto. Čini se da Libra ima filter i napred, ispred HDD kaveza. Nijedno nema filter nazad i gore (pošto se očekuje da će to biti izduvni ventovi). Meni lično se Libra neznatno više sviđa, ali ni Pirate S te neće razočarati. CM nema filtere nigde, tako da je po pitanju upada prašine najgore rešenje, ali je, zanemarujući to, takođe solidno rešenje.

S druge strane, postoje filteri koji se mogu naknadno kupiti, čak sam viđao i neke zgodne Silverstone filtere sa magnetima koje samo "zalepiš" na otvore za ventove, i po potrebi skidaš radi čišćenja...

Alexander Weiss ima filter na dnu, za napajanje i dodatni ventilator. Libra isto. Čini se da Libra ima filter i napred, ispred HDD kaveza. Nijedno nema filter nazad i gore (pošto se očekuje da će to biti izduvni ventovi). Meni lično se Libra neznatno više sviđa, ali ni Pirate S te neće razočarati. CM nema filtere nigde, tako da je po pitanju upada prašine najgore rešenje, ali je, zanemarujući to, takođe solidno rešenje.

S druge strane, postoje filteri koji se mogu naknadno kupiti, čak sam viđao i neke zgodne Silverstone filtere sa magnetima koje samo "zalepiš" na otvore za ventove, i po potrebi skidaš radi čišćenja...

Znaci 690 nema filter cak ni ispod napajanja?Pa to ne valja...Izbor mi je pao na CM 690 II...Fractal Design 3000...CM Storm Scout...BitFenix Raider(dopada mi se jako izgled)....Sta mislite da je najbolja kupovina?Kakva je situacija sa Cable menagmentom i filterima i uopste kvalitetom izrade?

Od navedenih je baš Raider najkvalitetniji, barem prema onome što sam video (uživo). Ima filtere u plastičnim okvirima za napajanje i za dodatni fan u podu, i ima filter iza prednje maske, koji nije uklonjiv, ali se prednja maska lako skida bez bojazni od oštećenja, pa to nije problem. Cable management je dobar, ima dovoljno otvora za prolaz kablova, a ima oko 3 cm prostora između desnog panela i nosača matične ploče. Finiš je tzv. softouch, nekako baršunasto-plišani osećaj, mnogo interesantno. Uz to, dobijaš 3 Spectre 12cm fana uz kućište, a imaš i fan kontroler sa 5 kanala, plus 4 USB3 prednja porta, koji imaju kablove i za USB2.0, ako na ploči nemaš (dovoljno) USB3 headera. Odlično kućište, zaista.

Hvala ti mnogo na odgovoru...Reci mi kako je odradjen taj gornji deo na Raideru?Da li su rupice sitne kao kod recimo panela koji pokriva 5.25'' otvore ili krupnije?I da li je moguce da se stavi 20-ka odgore bez skidanja leve stranice kucista?

Mesh gore je jednak kao napred - prilično sitan, sitniji nego kod CoolerMastera recimo. Gore može da ide samo 20cm, nema mount rupa za 14 ili 12cm fanove. "Krov" kućišta se drži na kvalitetnim plastičnim žabicama, i podiže se nezavisno od stranica kućišta. Standardni 25mm debeo fan staje ispod tog krova, tako da 200mm fan možeš da montiraš i sa spoljašnje strane metalnog "krova", a ispod plastičnog rupičastog "pokrova". Naravno, ako ne smeta CPU kuleru, 200mm fan može da ide i u unutrašnjost, ako tako želiš.

Reci mi koliko ima filtera na 690 II Basic a koliko na Raideru i da li su razliciti filteri? Mislim na materijal...I da li je kod CM-a bolji ili losiji filter na napajanju odnosno ispod napajanja...Da li je kvalitetna izrada Raidera i da li zvecka? I da li dosta utice na disipaciju toplote nedostatak rupica na stranici Raidera?Neko tvoje misljenje...

Piše lepo iznad, 690 II nema niti jedan filter igde. Filteri na Raideru su kao filteri za klima uređaje na pr. Gusta, čvrsta sintetička tkanina. Ima ih na dnu, u uklonjivim okvirima (po jedan za napajanje i dodatni vent), kao i veliki filter iza prednje maske, koji nije uklonjiv, ali se maska lako i jednostavno skida. Nedostatak otvora na bočnim stranicama jedino smeta utoliko što ne možeš da montiraš ventove tu. Inače nema nikakvog značaja. Lim je standardni SECC 0.6mm, a plastika je kvalitetna i lepo finiširana.

Vrh Dno