Šta je novo?

Dilema oko kupovine

• Začetnik teme Začetnik teme mickk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mickk

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
230
Evo već neko vreme kopam po forumu i načitao sam se razno raznih mišljenja,preporuka ect...od svih tih podataka mi se zavrtelo u glavi :wall: pa reko bolje da nakucam nešto :smash: tj da pitam.

Imam konf intel dual core 2.8
asus P5PL2 ploča
2x 1 giga kingston ddr2 800 mhz
2x120 giga WD hdd
monitor LG 17-ica wide max rez 1440x900
400w napajanje

Koristim trenutno grafiku asus 7600gt a zanima me koja bi grafika bila solidna u rangu cena do 120e a da može da pruži više od 7600gt u odnosu na moju konf..?

Razmišljam se između 9600 gso 768 mb ili GT varijante.Mada moram priznati da me privlače i ATI-eve grafe ali ne znam koliko mi se isplati obzirom na konfiguraciju. Sve preporuke su više nego dobro došle 🙂

Evo već neko vreme kopam po forumu i načitao sam se razno raznih mišljenja,preporuka ect...od svih tih podataka mi se zavrtelo u glavi :wall: pa reko bolje da nakucam nešto :smash: tj da pitam.

asus P5PL2 ploča
2x120 giga WD hdd
400w napajanje

Koristim trenutno grafiku asus 7600gt a zanima me koja bi grafika bila solidna u rangu cena do 120e a da može da pruži više od 7600gt u odnosu na moju konf..?

Razmišljam se između 9600 gso 768 mb ili GT varijante.Mada moram priznati da me privlače i ATI-eve grafe ali ne znam koliko mi se isplati obzirom na konfiguraciju. Sve preporuke su više nego dobro došle 🙂
Uh spisak je podugačak 😉Ali recimo da bih ja na tvom mestu malo sačekao(ako ne žuriš)ostavio tu kintu u štek i sačekao da padne cena ATI4850 😉 BTW:Konfa ti je sasvim korektna(po mom mišljenju)i ne padaj na sve što ovde pročitaš :wave:

Kupi 8800GT. Nove idu od 110€ polovne od 6500din. . . 9600 bilo koja varijanta je vidno slabija

I ja se slazem oko cinjenice da CPU i MB nemenjas bar jos godinu dana.

Hvala na odgovorima, i ja mislim da još mogu da iskoristim CPU i ploču.Verovatno će se zameniti grafika 🙂

asus P5PL2 ploča
2x120 giga WD hdd
400w napajanje

imaš powercolor referentnu 4850 za 127e, i gainward 4850 iz nove serije sa dualslot kulerom za 129e. kuler je kao na golden sample-u ali bez heat pipe-ova, a definitivno se isplati, jer ti onda kartica radi na 60 stepeni max. a ovaj powercolor na 100 stepeni. i da atom-computers.

Poslednja izmena:
imaš powercolor referentnu 4850 za 127e, i gainward 4850 iz nove serije sa dualslot kulerom za 129e. kuler je kao na golden sample-u ali bez heat pipe-ova, a definitivno se isplati, jer ti onda kartica radi na 60 stepeni max. a ovaj powercolor na 100 stepeni. i da atom-computers.

Da video sam sad je dilema jedino koju uzeti nVidia 8800 GT ili Ati 4850?:wall:

Stigla je!!! 😀 Uzeo sam Ati Saphire 4850 512mb.
pustiću fotke kasnije ali mislim da je sa referentnim kulerom.Nisam mogao da nađem Gainword-ovu pa se nadam da će ova biti makar slična 🙂.Odo da je raspakujem 🙂

da li menjao i napajanje ili ti radi na 400w

Ne nisam menjao napajanje ali nije na odmet da ga kupim u skorije vreme. 🙂 Kartica radi bez nekih problema jedino se malo jače čuje vent u odnosu na moju staru grafiku.Ali ne može sve odma!!! 🙂
Evo nekih fotki:

Prilozi

• graf 1.webp
    graf 1.webp
    62.8 KB · Pregleda: 79
  • graf 2.webp
    graf 2.webp
    48.3 KB · Pregleda: 76
Sad me zanima jedna stvar,da li mogu da koristim program za klokovanje unutar Catalist-a 8.10 koji se zove OVERDRIWE ili mogu neki drugi.Tu sam odmah klokovao karticu sa 625/98 i nešto na 690/1148 MHz.Bez ikakvih problema 🙂.Nov sam u svetu Ati-ja nikad nisam imao ove kartice.Ako izuzmem ekskurziju sa nama poznatim 9000 serijama 🙂.
Ako neko ima neki predlog ili tako nešto a vezano je za 4850 slobodno kuckajte (samo da nije priča o napajanju, to već znam 🙂 )
Kasnije ću uraditi 3Dmark na default-u čisto da vidim razliku između ove i 7600 GT(moje bivše,stare, 🙂 ) Mada ne verujem da ću dobiti bog zna šta jer mi je procesor još uvek praistorija 🙂

Prilozi

• ati klok.webp
    ati klok.webp
    50 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Da sam na tvom mestu nebi se igrao sa tim napajanjem....

Menjan to napajanje pod hitno, ne rizikuj mozes da spalis sve.

Lepa grafika a napajanje je stvarno slabo hitno ga menjaj da ne bi bilo dimnih signala po komšiluku:d

Covece imas 17" wide monitor, menjaj to pod hitno kao sledecu stavku za upgrade !!!

Nazad
Vrh Dno