Šta je novo?

Dilema oko konfiguracije

OZZY83

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
785
Pozdrav dobri ljudi,
Burazer uzima novu konfiguraciju pa mi je poslao da bi uzimao sledece stvari:
http://www.dodaj.rs/f/i/7H/31zkokRv/winwin-komp.jpg
Pre svega, komp bi pored svakodnevne upotrebe (surf, filmovi) iskljucivo bio koriscen za igre, pa me zabrinjava izbor procesora. Istina je da sam malo zardjao ali znam da se i5-ice mnogo bolje ponasaju na polju igara od ovog amd-a kome je ipak glavna uloga rendering i video encoding. Druga stvar, burazer blage veze nema sa OC-om i s toga ne vidim potrebu za ovom plocom.
Da sumiram, da li je ovo najbolje, i ako nije, koje bi bilo resenje za plocu i procesor do 35000?
hvala svima unapred :wave:

Evo poređenje i da dodam AMD rešenje je jeftinije nego intel (slične karakteristike ploča).

1155 (Ivy generacija i Sandy) je gotovo, Haswell je 1150. Za AMD-a ne znam. Sam desktop koncept nema neku budućnost.

ako je za igre onda za 80.000 moze da udje i HD 7950 moj predlog:

CPU: AMD FX-8320
MB: Gigabyte GA-990FXA-UD3
HDD: Seagate 1TB 64MB 7200rpm
RAM: Kingston 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9
VGA: AMD HD 7950
PSU: Chieftec GPS-700A8
i Raidmax Orion 809
do 80.000
cene sam gledano u firmi na e
ne moras da davas 3.000 vise za FX-8350 uzmi FX-8320 moze OC na fabrickom kuleru do 4.0GHz ladno (samo neka podigne mnozilac na 20x i to je ili neka nadje neki tutorijal za OC) osim ako ne podnosi buku ali tu je graficka kartica koja ce biti glasnija ja mislim ali moze kasnije da kupi neki kuler drugi,
ne mora FXA-UD5 dovolja je i ova posto se ne razume u OC i ne juri rekorde, hdd isti najbolji hdd od 1TB, ram uzimaj odmah 8GB a ne 4 i nemoj da uzimas neki od brzinu preko 1600MHz jer neces primetiti, graficka kartica nemam sta da kazem nebo i zemlja MNOGO MNOGO JACA hd 7950 od gtx 660 plus kada se overklokuje dobijas HD 7970, napajanje eto solidno, kuciste za te pare RUZNO KO PAS ali veoma funkcialno. i to je to.

Zasto AMD a ne Intel zato sto intel ne vredi tih koliko 7-8 hiljada vise jeste bolji ali ne toliko plus igre ce voleti jezgra a amd ima 8, ploce su skupe za intel, ne zelim da ovo bude AMD VS INTeL rasprava, da stavimo tacku. INTeL je bolji ali i skuplji mnogo skuplji, ko ima novac na pretek uzece intel a za nas je bolji je jeftiniji i ne mnogo losiji AMD.

PS: A to za buducnost niko ne zna intel sta radi on samo menja podnozja dok amd ne ja mislim da i steamroller ( koji donosi dosta bolje perfomanse) ide na am3+ podnozje tako da mocices da u buducnosti bez da menjas plocu upgrade-ujes komp, tj. stavis steamroller.
Za konfu mozda moze neke izmene ali je mnogo bolja konfiguracija od one tvoje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno