Šta je novo?

Dilema oko HP nx9105 i nx6125

srkee

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
304
Pozdrav.
Imam problem oko izbora izmedju ova dva modela, pa mi trebaju saveti, iskustva u odnosu na ono za sta cu ga koristiti...
Uglavnom cu ga koristiti za posao, u prevodu grafika PS, FW i sl. i nesto u 3D i CAD programima, sta bude moglo, a da masina trpi.

Prekopao sam po netu sve i svasta (na benchmarku sam procitao o nx9105). I jedan i drugi model imaju nesto sto mi se svidja ili ne svidja. Na primer kod nx6125 ekran je 1024x768, a kod ovog drugog ne moze da se ubode vise od vec postojecih 512Mb i dosta je glomazan itd. Znam da su kod oba modela slabe graficke. :(
Nije mi vazna autonomija, jer cu ga uglavnom seljakati od kancelarije do kuce i obrnuto.

Odlucio sam se za jedan od ova dva modela, jer mogu da ih nabavim po povoljnoj ceni i povoljnim uslovima placanja, ali ako imate neki drugi predlog (nekog asusa, acera i sl.)... recite.

P.S. Moram da se uklopim u 1250-70 evrica

Ja sam se isto dvoumio izmedju ta dva modela :

Novija verzija NX 9105 ( srebrna ) je bolja od predhodne, poseduje 2 memoriska slota pa mozes da nadogradis memoriju do 2gb.
NX 9105 se greje ko nenormalan tastatura je non-stop vruca, kad poteras nesto zahtevnoje bukvalno vrela, greje se ko nenormalan, ekran je solidan, tasttatura ima malo klimave tastere.
NX 9105 se vise NE PROIZVODI !

NX 6125 nije los, baterija je katastrofalna jedva moze da sastavi 2 sata, tastatura je solidna tasteri se malo klimaju, ekran ima los ugao i katastrofalan odziv.

Ja sam kupio ASUS M6R i mogu toplo da ga preporucim, baterija 4h 20min, 60gb HDD , 512mb dual-chanel, DVD DUAL-+, P4 1.6 2mb , RADEON 9100, 4 zvucnika ...

Za te pare tesko ces naci bolju masinu

Nazad
Vrh Dno