Šta je novo?

Dilema izmedju ploča (Nforce4x4 ili Intel 915PL) i i procesora (Celeron ili Sempron)

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Dilema izmedju ploča (Nforce4x4 ili Intel 915PL) i i procesora (Celeron ili Sempron) – šta uzeti?

Matična ploča S754 nForce4 Asus K8N4-E + Procesor AMD Sempron 3100+ S754 1800MHz 256KB Box – ukupno (172.87€)

ili

Matična ploča S775 Intel 915PL Asus P5GPL-X + Procesor Intel Celeron D 341 SL7TX S775 2933MHz 256KB 533MHz Box – ukupno (181.60€)

Da li uzeti prvu ili drugu kombinaciju (naveo sam i cenu po kojoj šta mogu da nabavim). Interesuje me kakvi su ovi celeroni za overklok i da li se puno greju? Samo ove Asusove ploče su u kompinaciji, ne dolazi u obzir ni DFI, Epox ili Abit, jer samo Asus imam po dilerskim cenama! Takodje Vas molim da mi ne predlažete neke skuplje varijante ploča ili procesora, znači samo ovo i ništa više! Ako bi mi pomogli u ovom izboru bio bih Vam veoma zahvalan! Pozdrav svima!

Koliko vidim ti u potpisu imas vec asus + sempron...

U cemu je problem jel nisi vise zadovoljan AMD pa prelazis na Intel???

Salim se, niko ne moze da ti odgovori na ovo pitanje onako kako ti to zelis. Kao sto i sam znas uvek ce ti neko reci onu staru dobru recenica: "...kupi Intela jer mi je drazi od AMD..." a nigde neke relevantne cinjenice zasto.

Obe osnove kompa su ti dosta izjendacene i tu nema bas puno da se prica. I procesori i ploce su slicnih karakteristika. Sto se tice oc moram priznati da sam samo klokovao AMD (koji bi trebao da ti radi solidno) a o Intelu ne znam nista. Mozda da uzmes AMd zato sto je 64bit-an... :D

Posto su vrlo slicni, mislim da bi licno isao na jeftiniju varijantu a tih extra 9 evra popio :bottle: negde sa drugarima.

Ima tu ploču, ali ovaj 2800+ ne podržava C&Q, to podržavaju procesori od 3000+ pa naviše. Ploču i procesor ću ionako prodati do kraja nedelje, nabavio sam za prodaju, pa me zanima konkreno šta da kupim od gore navedenog?!

AMD varijanta je po meni bolja! Imam na drugom kompu tu plocu i semprona 2800+ koji se oc ko lood i sve radi savrseno od prvog dana :) a za Intela ne znam nisam probao, tako da amd mogu preporuciti...

Mozda da uzmes AMd zato sto je 64bit-an... :D

yotavg je napisao(la):
Pa i taj Celi je 64-bitan ;)

Pa da ko sto sam i rekao nema skoro nikakve razlike medju procesorima ali ja sam ipak AMD covek,

tako da preporuka je zna se AMD + 10 evra PIVA :D

stereo je napisao(la):
Koliko vidim ti u potpisu imas vec asus + sempron...

U cemu je problem jel nisi vise zadovoljan AMD pa prelazis na Intel???

Salim se, niko ne moze da ti odgovori na ovo pitanje onako kako ti to zelis. Kao sto i sam znas uvek ce ti neko reci onu staru dobru recenica: "...kupi Intela jer mi je drazi od AMD..." a nigde neke relevantne cinjenice zasto.

Obe osnove kompa su ti dosta izjendacene i tu nema bas puno da se prica. I procesori i ploce su slicnih karakteristika. Sto se tice oc moram priznati da sam samo klokovao AMD (koji bi trebao da ti radi solidno) a o Intelu ne znam nista. Mozda da uzmes AMd zato sto je 64bit-an... :D

Posto su vrlo slicni, mislim da bi licno isao na jeftiniju varijantu a tih extra 9 evra popio :bottle: negde sa drugarima.

I sta si ti korisno rekao? :d :d :d

Vrh Dno