Šta je novo?

Dilema između Seagate Barracuda 1000DM003 i WD 10EZEX blue

Dekatron

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2009
Poena
305
Pozdrav forumaši, kao što naslov kaže dvoumim se između ova dva modela. Vidim da su istih performansi i da oba modela imaju dobre recenzije. Želeo bih da čujem nekoliko mišljenja, najbolje od ljudi koji imaju iskustva sa ovim hardovima ili od nekog ko prepoznaje možda neki detalj koji bi tas na vagi prevagnuo na jednu od ove dve strane, kako bi presekao koji model da kupim. Hvala unapred

Poslednja izmena od urednika:
wd ezex blue sam koristio i mogu reci tih je i brz .....i dalje bi bio kod mene da nije pao sa police i od tada ne radi .

Uzmi onaj koji ima dužu garanciju, sa hard diskovima u zadnje vreme je postala pouzdanost veći problem od performansi, nažalost. Ako je garancija iste dužine, onda uzmi jeftiniji, oba diska su sasvim korektna.
@dobrivoje: svi hardovi su izuzetno osetljivi na padove, a i jače potrese ukoliko rade u tom trenutku, šta da se radi :(

Hvala na odgovorima, vrlo ste ljubazni ;). Mislim da je garancija ista za oba modela (2 god.), mada proveriću u ponedeljak kad budem kontaktirao radnje. Negde sam pročitao da je ovaj seagate brži za 5ms od WD-a, ali iskreno nisam u toj meri zahtevan korisnik da mi je to toliko bitan podatak. Inače, nisam napomenuo da bih hard disk koristio i kao sistemski i kao storage (podeljene particije), pa se razmišljam da li jedan od ova dva ima prednost u takvoj nameni. Detalj koji me malo odvraća od seagate-a, jeste informacija da su serije u poslednje vreme imale dosta problema sa "bukom" harda, ali sam opet čuo da se to rešilo i nema više tih problema. Eto, još malko razmišljam do ponedeljka, pa ako neko nešto doda na ovu temu neću mu zameriti :). Još jednom hvala na dosadašnjim odgovorima

Za sistemski disk izbegavaj samo WD Green seriju, Blue i novi Red (koji bi trebalo da bude najbolji odnos cene i performansi kod WD-a), kao i ovaj Seagate perfektno će obavljati posao. Što se buke tiče, ljudi zaboravljaju da dobrim delom buka zavisi i od kućišta, neki kinez sa poluprovidnim limom će mnogo više buke i vibracija prenositi nego neko kršteno kućište, mada se i taj problem dosta ublažava gumenim podloškama npr. Ja sam izmenjao takoreći sve proizvođače diskova i u ovoj mojoj Brizi (koja je nikakva što se izolacije tiče) je razlika u buci bila zanemarljiva :)

Nazad
Vrh Dno