Šta je novo?

Dilema Huawei Asend P1 ili Samsung Galaxy SII

Jaza

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2011
Poena
275
Mislio sam prvo da uzmem Galaxy Nexsus ali necu moci da nategnem 330evra... Imacu buzet od oko 270evra tako da dolaze u obzir gore nevedeni telefoni... Interesuje me vase misljenje koji je bolji i koji bi vi uzeli... Hvala unapred

Takodje - SII zbog zajednice.

Samo mala digresija - 330€ je nov Nexus pa po tome zakljucujem da vijas nov fon; nadam se da si svestan da nijedan od tih ne moze nov za 270€. Mozda s vremenom...

Druze moj iz LG zajednice ganjam oglase vec nedelju dana .Asend P1 star dan dva moze da se nadje za oko 250-270 evra a galaxy SII star par meseci... Dok Nexsus nisam ni u jednom slucaju nasao ispod 330evra...

I ja sam u slicnoj dilemi, moj SGS ide u penziju, pa se dvoumim izmedju doticna 3 telefona (zelim SGS3, ali van cenovnog ranga je.)

Nexus nema microSD card slot, nema FM radio (koji volim da slusam) - cena oko 330 evra za prakticno nov (ne mislim da vredi ovaj novac)

SGS ima sve, ali tu su bagovi oko kamere, neki imaju problema i sa mikrofonom + svako ga ima u gradu - cena oko 270 evra (ni za njega ne mislim da vredi ovoliko)

P1 deluje OK, video sam cak oglas za 220 evra nov (inace se krece oko 250 evra), iz Telenora. Kod ovog telefona je minus zajednica, t.j. jos uvek nema dobru podrsku. Takodje mi se ne svidja sto je uzak, a dugacak.

Ali ako neces da flesujes ROM-ove, realno to i nije neki minus, ionako ima stock ICS 4.0.3 i veoma lepo radi. Jedina nedoumica za sada mi je audio kvalitet kao i trajanje baterije.

Juce sam imao prilike da probam Alcatel One Touch Ultra 995 i odusevio me telefon. Zaista je jedan OK fon, gledajuci da mu je cena oko 180 evra.

Minus je losija kamera (bar kada se slika bez blica unutra) i sto je jos uvek na GB (bar ovaj iz MTS-a)

Poslednja izmena:
Znam da niko kada kupuje telefon ne razmišlja o prodaji :) ali manje para ćeš izgubiti sa Samsungom i lakše ćeš ga prodati. Ostalo je već u glavnom napisano.

I ja sam u slicnoj dilemi, moj SGS ide u penziju, pa se dvoumim izmedju doticna 3 telefona (zelim SGS3, ali van cenovnog ranga je.)

Nexus nema microSD card slot, nema FM radio (koji volim da slusam) - cena oko 330 evra za prakticno nov (ne mislim da vredi ovaj novac)

SGS ima sve, ali tu su bagovi oko kamere, neki imaju problema i sa mikrofonom + svako ga ima u gradu - cena oko 270 evra (ni za njega ne mislim da vredi ovoliko)

P1 deluje OK, video sam cak oglas za 220 evra nov (inace se krece oko 250 evra), iz Telenora. Kod ovog telefona je minus zajednica, t.j. jos uvek nema dobru podrsku. Takodje mi se ne svidja sto je uzak, a dugacak.

Ali ako neces da flesujes ROM-ove, realno to i nije neki minus, ionako ima stock ICS 4.0.3 i veoma lepo radi. Jedina nedoumica za sada mi je audio kvalitet kao i trajanje baterije.

Juce sam imao prilike da probam Alcatel One Touch Ultra 995 i odusevio me telefon. Zaista je jedan OK fon, gledajuci da mu je cena oko 180 evra.

Minus je losija kamera (bar kada se slika bez blica unutra) i sto je jos uvek na GB (bar ovaj iz MTS-a)

Jos jedan podatak samo , Asend P1 ima vanila Android (tj potpuno cist android) , uz dodatak 2 ili 3 aplikacije i kao takav je najblizi Galaxy Nexsusu .....

Nazad
Vrh Dno