Šta je novo?

Dilema: Gemini II ili Gigabyte G-Power 2 Pro

Zarkusi

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2008
Poena
455
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dvoumim se izmedju ova dva kulera pa bih vas zamolio da mi pomognete u odluci.
Gemini II vec svi dobro znamo ali me zanima da li je neko probao Gigabyte G-Power 2 Pro
http://www.jakovsistem.com/shop/ind...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27

CL0201A00000.jpg

Slobodno zaobidji Gigabyte, oni ni plochu ne znaju da naprave :d
Shalu na stranu, nema razmishljanja, GeminII je odlican qler.

Tip: proveri dobro dimenzije posto vidim da imash Codegen kucishte, kad na Gemina stavis 2*120mm trebace ti 24cm :D od zadnje stranice do hdd-ova slobodno... ;)

Hvala za tip, provericu ali mislim da se uklapam.Ako se odlucim za Gemini II trebace mi pomoc oko ventilatora. U Nisu cini mi se najvecu ponudu ima Pakom i to uglavnom CM kulera. Neki predlog? Buka nije problem, bitno je da ladi. :D

Poslednja izmena:
Pogledaj specifikacije onoga shto imaju na sajtu, sve preko 1600rpm ce biti previshe glasno, mada svaki mozes da stavish na 5V i da uzivash u tishini. :wave:

Hvala za tip, provericu ali mislim da se uklapam.Ako se odlucim za Gemini II trebace mi pomoc oko ventilatora. U Nisu cini mi se najvecu ponudu ima Pakom i to uglavnom CM kulera. Neki predlog? Buka nije problem, bitno je da ladi. :D

Imas u Zoni 3 Xilense 12-ce jeftine,dobre i ne cuju se mnogo..
U Veritas-u mozes da nabavis Noktua fan ,ali je on dosta skuplji (i bolji)..
Sto se tice Pakom-a moras da narucis preko njihovog sajta(a onda ide + dostava :smash:) jer u prodavnicama nemaju nista..
:wave:

Poslednja izmena:
jedini problem sa gremlinom je to sto je ogroman.skoro sam menjao memorijske stapove pa sam morao da skidam nosac zajedno sa fanovima da bih pristupio slotovima.ako ga budes uzeo nabavi obavezno neki backplate i zategni ga muski.poz

jedini problem sa gremlinom je to sto je ogroman.skoro sam menjao memorijske stapove pa sam morao da skidam nosac zajedno sa fanovima da bih pristupio slotovima.ako ga budes uzeo nabavi obavezno neki backplate i zategni ga muski.poz

Zar backplate ne ide uz njega?Gde da nabavim to, pa Niš je rupa sto se tice "dodatne opreme"

backplate ne mozes da kupis jedino da pravis ali to nije nikakv problem nadjes neki debeli lim oblezis rupe kao sto su ti na ploci izbusis nadjes neku izolaciju da stavis izmedju tog lima i ploce zategnes i to je to :wave:

Ok, napravicu backplate, majstoricav sam za toliko ali mogu da ga nakacim dok ga ne napravim (nekoliko dana), nece biti problema?
Sta da stavim kao izolaciju izmedju lima i ploce? Unutrasnja guma od bicikle isecena u obliku?Nesto drugo?

Poslednja izmena:
Upravo sam kupio Gemin II, bas je veliki.KAd ga namontiram javljam razliku izmedju njega i CM Hyper TX2.
PS-Dobio sam i backplate uz njega, sve je bilo u pakovanju

Namontirao sam ga.Uf... Koristio sam AS5 pastu i stavio sam dve Thermaltake-ove 12. E sad me samo zanima da li ste stavljali one gumice izmedju srafova i ploce (sa gornje strane ploce)? Ja sam ih stavio (tako pise u uputstvu) i sve lepo pritegao odozdo ali ne mogu da vidim da li je hladnjak lepo nalegao na procesor ili mu te gumice smetaju.

Naleze ne mas potrebe da brines,da one nisu tu moglo bi da dodje do ostecenja ploce i sl.Uzivaj u niskim temperaturama.

Vrh Dno