Šta je novo?

Dilema (FX5900SP vs R9800Pro)

nV iz nekog razloga overbrightuje mapu kojom se reneruje headlights efekat ...
Zasto to nije reseno, pojma nemam.

Uglavno iskljucis headlights i nema bugova. Plus igra lepse i cistije izgleda. :d

Nedjo je napisao(la):
Svaka cast kad mozes da istrpis onaj bug kada se zgrade i bankine osvetljavaju (neko rece da je problem u overbrightingu, ali niko nije siguran o cemu se zapravo radi, jer se isto desava i sa prethodnim i sa najnovijim FW-ovima) tek kada im dobrano pridjes... ja sam se bas zbog NFS-a i ovog buga (dobro, de i zbog Colina4) odlucio za 9800, sto zelim i lephafti 😉

Interesantno da sam video da se dosta ljudi zali na to ?!?!

Ali kod mene i kod drugara koji je uzeo 5900 i ima sve komponente drugacije od mojih to se ni jednom nije pojavilo. Od starta imam NFS ver. 1.02 i ne videh taj 'overbright' efekat ????

kUdtiHaEX je napisao(la):
E to se zove preterivanje 😀

A sto preterivanje ??

Ako hocu kockastu grafiku sa 16 boja, lepo cu da izvadim Spektrumche iz ormana i da pripalim Manic Miner-a :d

Evo jos jedan glas za (naravno) ATI Radeon 9800pro!

MAD_MUzzY je napisao(la):
Plus igra lepse i cistije izgleda. :d
"cistije"... hm, mislis teksture su manje detaljne :-devil-: ili nesto drugo :d
Stojcha, proveri ovo sto je Mazzy rekao... probaj sa ukljucenim i iskljucenim farovima

Nedjo je napisao(la):
"cistije"... hm, mislis teksture su manje detaljne :-devil-: ili nesto drugo :d
Stojcha, proveri ovo sto je Mazzy rekao... probaj sa ukljucenim i iskljucenim farovima

Ustvari ironija je u tome da na 5900 NFS-U izgleda bolje, u svakom aspektu. Ja makar mogu to da tvrdim imam obe karte u dve masine jedna pored druge i vidim razliku odmah i na licu mesta.

Takozvani overbright efekat se najvise vidi na drift mapama gde se auto cesto okrece ka bankinama. Takodje tu se i najbolje vide teksture, pa cistije ne znaci manje detaljne vec dosta detaljnije. Dovoljno da se iz prve primeti razlika.

M

A kako se iskljucuju farovi? PS. i ja mislim da igra lepse izgleda na nV karticama! Iskreno... Mada me je uzasno nervirao efekat iznenadnog pojavljivanja bankina 🙂 ili kak oga vi zovete - overbrajt... Kod nVidie chak i ti bagovi imaju lepa imena 😉

Ma bre sta ste se istipovali svi redom :d :smash:

Overbright = presvetlo !
Headlights = farovi = taj efekat se dobije projection texturom koju FX iz nekog razloga overbrightuje i tako izgleda skroz bljak. Kad iskljucis farove (headlights-off u grafickim opcijama) sve izgleda normalno i manje bljesti i meni lepse izgleda.

Ahaha.. overbrajt - efekat iznenadnog pojavljivanja bankina 🙂
Dobar ti engleski maxonjo 🙂

Pozdrav!

Ma engleski mi je perfektan, nego malo zezam mazija i nV ekipu.. Ma, sutra cu i ja u njihov tabor, cim mi stigne nV40 u masinu 😉

Evo, brzi utisci "dilemasha" za 9800Pro:

+ Sjajna slika, osetno brza pri vecim rezolucijama, visim detaljima, itd.

- Buka-zujanje minijaturnog ventilatora kao na GA 9000Pro, i jako se greje.

Nedjo je napisao(la):
Svaka cast kad mozes da istrpis onaj bug kada se zgrade i bankine osvetljavaju (neko rece da je problem u overbrightingu, ali niko nije siguran o cemu se zapravo radi, jer se isto desava i sa prethodnim i sa najnovijim FW-ovima) tek kada im dobrano pridjes... ja sam se bas zbog NFS-a i ovog buga (dobro, de i zbog Colina4) odlucio za 9800, sto zelim i lephafti 😉

mislim, meni colin4 radi u 1280x1024 sve na najvisim detaljima na ti4200 ko mleko, za colina ne treba da se brines, NFSUndergr. mi radi isto tako, sve high 1280x1024, secne samo kad se digne previse dima na ekranu....I nemam nikakav bug sa osvetljenjem u NFSU, to mozda ima veze sa setinzima za AF i AA ?!

gx-x je napisao(la):
mislim, meni colin4 radi u 1280x1024 sve na najvisim detaljima na ti4200 ko mleko, za colina ne treba da se brines, NFSUndergr. mi radi isto tako, sve high 1280x1024, secne samo kad se digne previse dima na ekranu....I nemam nikakav bug sa osvetljenjem u NFSU, to mozda ima veze sa setinzima za AF i AA ?!
Koliko sam ja razumeo, ovaj problem vazi samo za FX seriju... kod prethodnih generacija se ne javlja.

Inace, i kod mene je ista situacija kao i kod BokijaPK... nema tih anomalija, bankine i zgrade se normalno iscrtavaju i osvetljavaju. Bas sam juce isprobavao to, ugaseni i upaljeni farovi - nema veze, sve se iscrtava identicno.
Cak sam vrteo i par razlicitih staza, kao i modova (negde sam procitao da se to najvise manifestuje u "Drift" modu).

Dobro, mozda je to do moje falicne kartice... ona ionako ne razlikuje 2D od 3D moda 😀 (ne obara mi frekvencije na desktopu, Word-u i slicno), uvek drzi default vrednosti ili vec one koje ja namestim... pa sta je onda jedno obicno iscrtavanje bankina za nju? :d

Nazad
Vrh Dno