Šta je novo?

DILEMA Ati ili Nvidia grafičke kartice

sprinterface

Cenjen
Učlanjen(a)
12.08.2009
Poena
151
Šta je bolje ? Mada verovatno nema velike razlike ali ipak neki stručnjak može da kaže neku pametnu.

koji modeli tacno?

Na takvo pitanje nemoj ocekivati da ces dobiti neki pametan odgovor sem mozda opomene
Samo ne znam sta si pokusao ovom temom, neki ATI vs Nvidia war?
Predlazem temu za brisanje..
A ti pazi, posto si nov ovde da ne dobijes neku opomenu na pocetku karijere.

Ajde da probam...

U sustini, obe firme prave odlicne kartice. Sa vrhunskim modelima neces videti bitnu razliku. Bolje gledaj neke sitnice a koje to nisu.
1. definisi koliko maksimalno para hoces da das za karticu
2. definisi STA hoces da radis na kompjuteru
3. ako ces izmedju ostalog igrice, onda obrati paznju na sledece:
a. da bude 128 bitna minimum
b. da ima dobro i TIHO hladjenje , jer se sve novije dosta greju
c. da ima bar 512MB ram-a
d. da obratis paznju koliko mesta zauzima na ploci single ili dual slot, da ne bi dosao u zituaciju da ne moze da ti stane u kuciste :)

4. ako ces da gledas filmove, ili povezujes pc na TV LCD
a. da ima TV izlaz, ili jos bolje hdmi izlaz, ali makar 2 DVI izlaza
5. pogledaj na internetu koliko trosi struje, da bi znao da li ti je NAPAJANJE dovoljno jako, ili i njega moras da menjas za jace.
6. kupi od neke "normalne " firme, ili preko preporuke, ili cak preko oglasa ako je pod garancijom...

ne znam sta bi jos preporucio, ali ja bih ovako radio...
pozdrav

Pitanje tipa "Bog ili Alah" lol.

Ipak, Ja sam trenutno za nVidiu jer su njihove kartice kompletniji proizvod.

1. Physx podrska.
2. 3d cvidze podrska.

ATI ne podrzava nijedno od ta dva.

Pitanje tipa "Bog ili Alah" lol.

Ipak, Ja sam trenutno za nVidiu jer su njihove kartice kompletniji proizvod.

1. Physx podrska.
2. 3d cvidze podrska.

ATI ne podrzava nijedno od ta dva.

stvarno nisam ni na čijoj strani ali nije im dobar taj physx kad framerate opadne nenormalno, a i ova podrška za 3D, to ako važi bilo gde osim u americi. a i tamo ako je kupilo 20 ljudi. plus da ne kažem da ako uključiš 3D opadnu performanse, i još ako igra koristi i physx nemoš je ni igrati.

sa druge strane ati ima (nema) neki Stream. Ja bogami nikakvog benefita od toga nisam primetio. programeri im ne znaju drivere da naprave kako treba. kupiš neku grafu kao 2600XT kad je izašla i staviš aktuelne drivere, i ne diraš ništa pet meseci, kad staviš nove drivere performanse karte su duplo jače. tako se bar meni desilo.
Lost Planet i Gears of War nije htela ni da pokrene. posle par meseci igre rade glatko ko na konzoli.

A šta bi sa onom BFG i ASUS stand alone Physx PCI karticom. Baš sam čitao u jednim novinama kad je bila aktuelna, testirali su je sa X1950Pro Atijem u Far Cry i GRAW-u.
Ta je radila sa atijem bez problema i nije bilo padova u framerate-u. jedini problem onda je bio taj da je radila sa samo te dve igre, pošto su tada samo one i podržavale fiziku.

Na takvo pitanje nemoj ocekivati da ces dobiti neki pametan odgovor sem mozda opomene
Samo ne znam sta si pokusao ovom temom, neki ATI vs Nvidia war?
Predlazem temu za brisanje..
A ti pazi, posto si nov ovde da ne dobijes neku opomenu na pocetku karijere.

IZVINJAVAM se svima koji su se našli uvređeni jer sam postavio ovakvu temu. Ja sam samo običan smrtnik koji je normalno rođen pa vremenom sticao znanja a ne kao vi pojedinci koji ste rođeni prepametni.
Uopšte nisam imao nameru da pokrećem neki rat nego sam jednostavno postavio pitanje na koje NE ZNAM odgovor iako sam svestan da je to isto kao da sam pitao šta je bolje BMW ili AUDI, ali izvinite i vi PAMETNI, i u ovom slučaju postoje razlike !!!
Jesam nov na ovom forumu ali ne vidim zašto bi me neko opominjao zbog postavljanja najnormalnijeg pitanja i uostalom nisam ja jedini koji ne zna neke stvari, a ponavljam nisam rođen sa ZNANJEM kao neki.

Još jedna stvar, bez uvrede, ovo je forum gde treba da pomažemo jedni drugima, da delimo mišljenja, iskustva i znanje a ne da se dele pridike, pa mi samim tim ne treba da mi dođe neki PAMETNJAKOVIĆ i napiše BOŽE SAČUVAJ KAKVA SU TO PITANJA !!!

ZAHVALJUJEM se svima, dobronamernima, koji su odgovorili na ovo famozno pitanje i još jednom se IZVINJAVAM svima kojima isto nije odgovaralo.
HVALA :,,:

Poslednja izmena:
Pa pre nego što odvališ tako neko pitanje, iskoristiš pomoć prijatelja - www.google.com i shvatio bi i sam da nema svrhe postavljati takvo pitanje (pa taman da nikad nisi video grafičku karticu). Da si pitao za određene modele, ili da li je bolje 1gb gddr2 ili 512mb gddr3 ili bilo šta slično, verovatno bi i dobio odgovore kakve treba.

IZVINJAVAM se svima koji su se našli uvređeni jer sam postavio ovakvu temu. Ja sam samo običan smrtnik koji je normalno rođen pa vremenom sticao znanja a ne kao vi pojedinci koji ste rođeni prepametni.
Uopšte nisam imao nameru da pokrećem neki rat nego sam jednostavno postavio pitanje na koje NE ZNAM odgovor iako sam svestan da je to isto kao da sam pitao šta je bolje BMW ili AUDI, ali izvinite i vi PAMETNI, i u ovom slučaju postoje razlike !!!
Jesam nov na ovom forumu ali ne vidim zašto bi me neko opominjao zbog postavljanja najnormalnijeg pitanja i uostalom nisam ja jedini koji ne zna neke stvari, a ponavljam nisam rođen sa ZNANJEM kao neki.

Još jedna stvar, bez uvrede, ovo je forum gde treba da pomažemo jedni drugima, da delimo mišljenja, iskustva i znanje a ne da se dele pridike, pa mi samim tim ne treba da mi dođe neki PAMETNJAKOVIĆ i napiše BOŽE SAČUVAJ KAKVA SU TO PITANJA !!!

ZAHVALJUJEM se svima, dobronamernima, koji su odgovorili na ovo famozno pitanje i još jednom se IZVINJAVAM svima kojima isto nije odgovaralo.
HVALA :,,:
Umesto da shvatiš grešku, pokriješ se ušima, preformulišeš pitanje Ti se još praviš pametan i bezobrazan.
Na pogrešno mesto si uleteo i sve sa pogrešnim nastupom..
:d:d:d

Uradio je gx-x test 9600GT vs 3870, potrazite u GK.

Bolje sad da potrazi neki sveziji test na netu (par testova, radi objektivnosti), gx-x je to radio davno, sa pitaj-Boga-kojim drajverima. Mada, kad malo bolje razmislim, zavisi i od igre do igre, znam da su bile na oko 10% jedna od druge, kako u kojoj situaciji.

Poslednja izmena:
stvarno nisam ni na čijoj strani ali nije im dobar taj
A šta bi sa onom BFG i ASUS stand alone Physx PCI karticom. Baš sam čitao u jednim novinama kad je bila aktuelna, testirali su je sa X1950Pro Atijem u Far Cry i GRAW-u.
Ta je radila sa atijem bez problema i nije bilo padova u framerate-u. jedini problem onda je bio taj da je radila sa samo te dve igre, pošto su tada samo one i podržavale fiziku.

Nista. nVidia je kupila Ageia-u (tvorac PhysX-a) i pocela da "ugradjuje" to u svoje graficke kartice (8800 i navise). Najgore je to sto mi je bila obecana jedna takva kartica bas u to vreme, a onda je sve propalo i dobio sam shipak. :d

Nazad
Vrh Dno