Šta je novo?

Dilema Asus ili Gigabyte

S22

Čuven
Učlanjen(a)
21.05.2004
Poena
645
Dakle sta kupiti:

GIGABYTE DS3P ili Asus PK-E

Gigabyte prijatelju, znaci sad' bih mogao tri strane da ti pisem o mojim iskustvima ali nekako se nadam da ces mi verovati na rec. Gigabyte i samo Gigabyte!!! Samo cu reci "all solid capacitors" , fantazija overklokovanje, vrhunska stabilnost...

Ma kada sam uporedio Asus P5B i 965P-DS3 svojevremeno kada sam kupovao i jos sam imao probleme sa Asusom, shvatio sam koji je to shit od ploce. Mislim, ja sada verovatno generalizujem ali Asus vise ne hvala, znaci ploce ISTE, u istom rangu i cenovnom i svakom drugom, Asus izgleda kao da je Made in Novi Pazar a Gigabyte je recimo modni predmet nekog vrhunskog kreatora... eto tako bih ja to uporedio... one bre zavojnice na Asusu samo cekaju da propiste... uzas jedan!

Gigabytove ploce su u toj seriji za svaku preporuku. Od 965 serije pa na ovamo su po meni izbili na vrh u ovom segmentu o kome pricamo, a i nisu skuplje od konkurencije.
Samo da napomenem, ovo je savet iz malo vece prakse, a ne po citanju specifikacija ili na osnovu par ploca propustenih kroz ruke.

ja sam uzeo 3 asusa 965 deluxe sa wifi, ploca, pakovanje su bili vrhunski, ali kada stavim clock na 400 mhz, zaglupi se bios i cao. Sve 3 su zavrsile u servisu na isti nacin, uzmem MSI, neki, smorim se sa njim, on radi, ali se slabo se overclockovao. Nabavim gigabyte p965 ds4 i evo i sada vozim opusteno dok se igram na 7 x 470 =3.3. ghz, sve radi extra, imam vodeno hladjenje, ali za 7 x 400 i neki srednji vazdusni bi bio extra, i da to sve na default naponima.
Prodao sam barem dvadeset slicnih ploca nisam imao primedbe ni na jednu, osim jedne kojoj se prilikom flasha sje**o bios, ali su mi je zamenili sa drugom novijom. Za sada su za mene te ploce zakon (mozda ima neki model nekog asusa za neko trziste koji je bolji od ovih GA, ali za vecinu nema dileme po meni - samo GA).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno