Moj drug ima ponudu da uzme za 70 evra ASUS-ovu kartu. Druga opcija je gore navedena Sapphire karta koja je skuplja 15 evra. Imam inace Club3d 9600 pro i znam kako treba da radi Radeon 9600 pro. Ono sto mi nije jasno je kakav je to Sapphire Radeon 9600 pro sa TSOP memorijom, jer ja na mojoj 9600 pro karti imam BGA koja je po default-u 300 Mhz. Nisam siguran da li je memorija ovog Sapphire zaista klokovan na isto 300 Mhz, jer ako nije onda je verovatno pametnije uzeti Asus 9500 pa ga klokovati nego "polu" 9600 pro, jer koliko mi je poznato, noviji modeli 9600 pro imaju klok memorije 200 ili 250 MHz, sto je opet mala prevara od strane proizvodjaca. Dakle, voleo bih da mi date informaciju koje su stvarne radne frekvence za Sapphire 9600 pro Advantage i uopste koja je od ove dve u naslovu pametnija kupovina. Covek nije zahtevan sto se igara tice, radi apgrejd sa Geforce FX 5200 64 bit, pa ce u oba slucaja osetiti ogroman skok u performansama, pa mu nista jace ne treba. U obzir treba uzeti i cinjenicu da bi mu i tih 15 evra ustede znacilo jer planira apgrejd na jos 512 mb rama.
Hvala unapred na pomoci i pozdrav. :wave:
Hvala unapred na pomoci i pozdrav. :wave: