Šta je novo?

Digitalni foto - dajte preporuku !!!

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
za "kucnu upotrebu" ... cena do 200 Eura ....type;

I mene isto zanima

Digitalni foto: ponuda-potraznja=negativan izbor:
Mozda je nekom dosadilo, ali sta da se radi: sta ima od socijalnih aparata sa max. rezolucijom od 1290x960 do 1600x1200 sa 16 MB memorije. Posto je kod nas ponuda bedna, ima li nesto povoljno u inostranstvu? Vrede li uopste takvi aparati nesto, odnosno para za koliko se prodaju, da li mogu da se dobiju dobre slike u rangu sa analognim aparatima("idiotskim")

za te pare nista sto vredi ne mozes da kupis ni u inostranstvu a kamoli ovde ...
u inostranstvu mogu da se nadju za oko 250€ 2.1 mp aparati sa 2-3x optickim zumom

Nemacki Ebay je pun Mustek MDC3000 digitalnog fotoaparata (3.1Mpixel), ima, cini mi se, zoom 3x i cena mu je oko 210 eura.

nesharm je napisao(la):
Nemacki Ebay je pun Mustek MDC3000 digitalnog fotoaparata (3.1Mpixel), ima, cini mi se, zoom 3x i cena mu je oko 210 eura.

Kupuj odmah, ako je tako. :)

alo...

...alo ljudi prestajite sa prepucavanjem,FX i dajte neki linktype;

imas na sezamovim oglasima rubriku foto pa pogledaj...
za te pare mozes da nadjes neki 1 mpiksel aparat bez optickog zuma ... ako te to zadovoljava...

Polovan mozda i mozes da uzmes neki sa 2mpix.
Ja bih se pre odlucio za "idiota" za 100e nego za digitalni za 200. Plus sto je neko pominjao da u AGFI skeniraju ceo negativ u 1500dpi za 65 dinara!!! Rekao sam da cu naci neki stari film da odemda proverim kako to izgleda, pa mozda i ja batalim digitalni....

hm...

da....
samo je problem sto film ne mozes vaditi iz aparata posle par snimaka,
trcati da skeniras, da bi istog dana poslao mailom na primer ...
...
ipak digitalci imaju svoje prednosti ...
cheers

Pa dajte jos neke modele, sa cenama naravno ako znate:

u metro-u u madjarskoj hp 318c za 210 eur
240 eura sa 64mb
to je najeftinije a da nije shit

PJ je napisao(la):
Plus sto je neko pominjao da u AGFI skeniraju ceo negativ u 1500dpi za 65 dinara!!! Rekao sam da cu naci neki stari film da odemda proverim kako to izgleda, pa mozda i ja batalim digitalni....

Jel ovo proverena informacija i gde se nalazi ta radnja??
Mislim ako skeniraju u 1500 dpi onda dobijash mlooogoo bolji kvalitet slika nego da si slikao digitalnim.. a posebno shto je po tu cenu.. Da nije to po snimku??

Agfine radnje postoje u Knez Mihajlovoj (kada ides prema kalishu sa leve strane) i u Svetogorskoj (kada ides pre takovskoj sa desne strane na pocetku).
Drugar je pre 2-3 dana odneo u Knez Mihajlovu film i rekao je da mu razviju i skeniraju film. Skeniranje je 60! dinara, a kvalitet cemo videti cim mi prosledi CD sa fotkama Naravno za ove pare morasda odnses svoj CD da ti na njega snime....
Kvalitet je svakako bolji nego kod digitalaca.....ali svaki ima svoje prednsoti....sve u cilju da krajnjim korisnicima otmu sto vise para :(

Diskutabilna je isplativost klasicnog idijota u odnosu na solidan digitalni aparat, na duze staze se digitalni mnogo vise isplati, da ne spominjem kolicinu uradjenih fotografija, samo to da se poredi sa cenom razvijanja filmova i kupovinom istih... digitalni su u mnogo vecoj prednosti.
Ovo je super info za Metro u Madjarskoj !
Odlicna cena !

daj daj daj daj

Pa dajte ljudi pevajte sta sve ima u hungary da se nadje!!!!!pa nije valjda samo taj hp 318?Ko je bio i video i kupovao ili samo jedno od ova tri neka odma' kaze!!!!!:D :D :D :D cheers

RamOne je napisao(la):
na duze staze se digitalni mnogo vise isplati,

Od nove godine sam slikao oko 1500 slika. Sa idiotom bih napravio bar 5x manje. Da sam sve ovo slikao sa idiotom 1. filmovi, razvijanje, albumi...bi me kostali preko 250e, a 2. ima tu slika koje ne bih smeo makar gde da razvijam :D cheers ctp;
;-)

Ne smem ni da pokusam da izracunam koliko bi me kostali filmovi u poslednje 2 godine....

Evo mene iz Hungary ...

Hm...
dakle bio u doticnoj nam susednoj zemlji,
obisao
Coru
Tessco
Plazu
Praktiker....
bla..bla..bla...
...
u Metro nisam , jer mi je za ulaz trebala jeb** kartica...
...
u prethodnom spisku radnji nije bilo nista normalno da se nadje,
u vecini ima digitalnih kamera, ali fotoaparata samo 2 modela u Tesscu i to po ludackim cenama ....
...
FX

Cena HP318 u Atini je oko 175 evra...
Nisam nasao Canon A40 :(
cheers

RamOne je napisao(la):
Cena HP318 u Atini je oko 175 evra...
Nisam nasao Canon A40 :(
cheers
jesi li barem mislio na mene ina oly-ja c700uz ??? :)

Samo da neshto kazem oko skeniranja negativa..
Prvo: Ne skeniraju u 1500 dpi nego u 400 dpi..E sad i to bi bilo odlichno da mi slike na cd ostavljaju u tif, bmp ili tako nechemu ili chak moze i u loseless jpg-u, ali ih oni lepo kompresuju malko i tu opet dolazi do gubitka u kvalitetu..Mada ja im nishta nisam naglasio.. Verovatno ce ti uraditi ako im lepo kazesh..

A da a u Agfi razvijaju digitalne slike po istim cenama kao i obichne samo morash da platish josh 80 din zato shto ti pogledaju sliku koju ce da puste:))

Ja imam digitalnu kameru vec skoro 2 godine, i ne bih je menjao za klasican foto aparat ma ni da mi plate.
Inace ako te zanima poslao sam Kodaka DC260 na ciscenje u nemacku, pa kad mi ga vrate verovatno cu ga prodavati, i to za nekih 200€

D-KEE je napisao(la):
jesi li barem mislio na mene ina oly-ja c700uz ??? :)
Pazi kad ih nisam video, nisam imao puno vremena, par sati sam samo prozujao jer sam zurio na brod, a ovde nema nista sem alkohola i riba (D)

PJ je napisao(la):
... Plus sto je neko pominjao da u AGFI skeniraju ceo negativ u 1500dpi za 65 dinara!!! Rekao sam da cu naci neki stari film da odemda proverim kako to izgleda, pa mozda i ja batalim digitalni....

Mozda glupo pitanje, ali ne znam pa moram da pitam : Sta da radim sa scan-om negativa ? (razumem ako se skenira pozitiv, ali sta da radim sa negativom da bi dobio zeljenu sliku)

flojd je napisao(la):
Mozda glupo pitanje, ali ne znam pa moram da pitam : Sta da radim sa scan-om negativa ? (razumem ako se skenira pozitiv, ali sta da radim sa negativom da bi dobio zeljenu sliku)
nista se ti ne brini samo odneses film i oni sve odrade, dobices kao da si skenirao klasicne fotke

flojd je napisao(la):

negativ negativa je pozitiv :)

Hvala puno, bas cu da probam ovih dana, pa javljam rezulatate

Podpitanje ...

RasetaM je napisao(la):
Ja imam digitalnu kameru vec skoro 2 godine, i ne bih je menjao za klasican foto aparat ma ni da mi plate.
Inace ako te zanima poslao sam Kodaka DC260 na ciscenje u nemacku, pa kad mi ga vrate verovatno cu ga prodavati, i to za nekih 200€

Daj molim te mi reci posto sam od pre par dana "ponosni" vlasnik digitalne kameru ... cemu sluzi ciscenje ? tj kako se manifestuje problem ?

Hvala unapred
Pozdrav Boris

Re: Podpitanje ...

deda je napisao(la):
Daj molim te mi reci posto sam od pre par dana "ponosni" vlasnik digitalne kameru ... cemu sluzi ciscenje ? tj kako se manifestuje problem ?

Hvala unapred
Pozdrav Boris

Ma osetljiva je na prasinu, pa kad gledam kroz nju vidim zrnca prasine koja su se godinama nakupile, i ispod one plastike koja stiti displej zna da se nakupi dosta mrvica peska, lisca pa cak mi je jednom usla buba :)))

A i imam problema za zoom-om pa sam je poslao da i to pogledaju...

Nazad
Vrh Dno