Šta je novo?

Digitalni aparat plus kartica do 500 e

dragonfly

Čuven
Učlanjen(a)
15.04.2002
Poena
604
Digitalni aparat plus kartica do 500 e..jedini zahtev je sto veci opticki zum(10-12)..koristice se na terenu za slikanje dalekovoda,konkretno stubovi do 30 m,izolatori i ostale opreme...preporuceni su mi Canon power shot s2 IS i Fuji fine pix s 7000...

Canon S2IS ili Sony H1. S7000 ima duplo kraci objektiv.

Mada nesto kontam, vecina fotki ce biti u kontrasvetlu (iza dalekovoda je uglavnom nebo?) pa bi trebao da razmislis o nekoj UZ minolti Z3/5 ili Panasonicu FZ20 koji imaju papucu za "veliki" blic koji bi bio koristan za fill in.

Za slikanje sa velikim optickim zumom treba ti i stalak, da ti slike ne bi bile mutne.

Ako mislis da sa zemlje slikas izolatore na 30m visokom stubu sa kontra svetlom, nisam siguran kako ce to izgledati.

Pre nego sto puknes pare za opremu, savetuj se sa nekim ko ima vise iskustava sa digitalnom fotografijom.

Pozdrav

moja preporuka Minolta Dimage Z3...posedujem ga i vise sam nego zadovoljan..12x opticki zum, 4mp, trosi SD, 4 AA baterije...
slike su vrlo vrlo ostre i lepe cak i sa 12x zumom, samo je potrebno malo vezbanja za mirnu ruku i to je to...

Sony H-1. Ne zato sto ga ja posedujem, vec zato sto je stvarno preteran aparat. 12x zoom je potpuno upotrebljiv i iz ruke (zbog stabilizacije), a ovo narocito vazi posto ces ga koristiti napolju, po danu (ne verujem da ces slikati dalekovode nocu :D ).
Moze naravno i Canon S2, ali moja (istina skromna) iskustva sa njim kazuju da ne moze ipak da pridje Sonyu. Nesto losiji kvalitet fotki, mnooogo manji displej (ne bi verovao koliko znaci 2.5' lcd, i kolika je razilka kad koristis jedan pa drugi), i ono sto takodje moze da smeta - totalno plastikanerski, gay look. Ne uliva bas poverenje.
Sto se tice S7000, strava sprava, ali ce ti faliti zooma...

kalky je napisao(la):
moja preporuka Minolta Dimage Z3...posedujem ga i vise sam nego zadovoljan..12x opticki zum, 4mp, trosi SD, 4 AA baterije...
slike su vrlo vrlo ostre i lepe cak i sa 12x zumom, samo je potrebno malo vezbanja za mirnu ruku i to je to...

Da, jesi primetio kako se dobiju ostre slike i sa 12x zoom "iz ruke", AS opcija stabilizacije slike je sjajno implementirana, ja bez stalka imam prilicno dobre rezultate.

da, zato sam mu i preporucio Z3...
ja sam se licno vrlo vrlo prijatno iznenadio kada sam ga upoznao jer aparat je zaista mocan

Ako je do 500€ sa karticom i josh po neki dodatak, Panasonic FZ5 je najbolja kombinacija...

Da li postoji potreba tokom snimanja da neke fotke budu snimane sa dalekovoda ili se sve radi sa zemlje?

Hvala na odgovorima..firma je vec uzela Canon S2..vreme ce pokazati kakav je ne terenu...

Vrh Dno