Šta je novo?

Digitalne kamere: CCD rezolucija, firewire, osetljivost, pon

Znam, to sam video. Nasao sam na nekoliko adresa bukvalno isti tekst samo sto je prevodjen na razlicite jezike. Interesantno je da ama bas nigde nema na engleskom i ima nekoliko "kovanica" koje altavista ne prevodi ni sa jednog jezika na engleski....

Elem, za koji sat idem do Banovog Brda do jednog tipa da pogledam (i pipnem:)) 89ku!
Kaze da u katalogu pise da je osnovna razlika u odnosu na 38 bolja komunikacija sa racunarom (???)....iskreno se nadam da to nije zbog plavog zuba, jer mi je on beskoristan....

Re: Opet ja:)

[

Da li ste i sa kojim kamkorderom snimali nocu i kakva su iskustva? U kom okruzenju? Sta ste snimali? Kako je ispalo? [/B][/QUOTE]

Moj HI8 ima opciju nocnog snimanja koja je kod njega beskorisna ne zato sto je lose uradjena vec zato sto ima i ugradjen reflektor sa kojim daje sliku u boji za razliku od zeleno crne kada je ukljuceno nocno snimanje.U upustvu se navodi da je ovo nocno snimanje pogodno za snimanje nocnih zivotinja inace domet mu je 3 metra(kod mog modela)

PJ je napisao(la):
Znam, to sam video. Nasao sam na nekoliko adresa bukvalno isti tekst samo sto je prevodjen na razlicite jezike. Interesantno je da ama bas nigde nema na engleskom i ima nekoliko "kovanica" koje altavista ne prevodi ni sa jednog jezika na engleski....

Elem, za koji sat idem do Banovog Brda do jednog tipa da pogledam (i pipnem:)) 89ku!
Kaze da u katalogu pise da je osnovna razlika u odnosu na 38 bolja komunikacija sa racunarom (???)....iskreno se nadam da to nije zbog plavog zuba, jer mi je on beskoristan....

da, to je verovatno zbog toga...
LM ova 89 je bolja, a fala bogu i skuplja nego ova moja 27 samo zbog tog plavog zuba koji ti neces koristiti i zato sto ima karticu na koju radi photoshotove, a ne na traku ko moja... iskreno receno ovo je kao plusic, ali neznam bas da li ce ti se isplatiti da radis photoshotove jer 800.000 pixela za fotku je malo u odnosu na ove fotke sto rade digitalni fotoaparati... nekazem da je neupotrebljivo, ali ono sto sam ja video nije mi se bas svidelo pa zato nisam hteo da bacam pare kupovinom skupljeg modela kamere...
anyway kad opipas tu 89-tku javi utiske, naravno i cenu, a i pogledaj sta ces sve dobiti uz kameru (kablovi, baterija, daljinski (ako ima), punjac...)...
Molim te obrati paznju da li je punjac original Panasonic-ov, jer se desava da oni "univerzalni" znaju da "propuste" struju i ode kamera u tri lepe...
Meni rekose da Panasonic-ov originalni punjac kosta oko 250 DM...

pamet u glavu, pare na sunce... :D

student je napisao(la):
Sacekaj koji dan, ako jos nisi kupio kameru, mozda ce biti ove nedelje JVC GRDV-X77 kamera za 1800DM ganc nova sa garancijom!

Pozdrav!

Stvarno povoljno.... Bas me interesuje, kako dolazis do tih cena...

Cena sa Amazon.de ..........

JVC GR-DVX77 MiniDV-Camcorder (800.000 Pixel-CCD) mit SD / MMC-Slot
JVC

Preis: EUR 1439,00

Moracu da ti se obratim kada budem kupovao neku tehniku.........

Reseno! DS89 kupljen

Odoh, pogledah kamericu, razmislih (ne bas mnogo) i vratih se kuci po kintu (ne nosim pare sa sobom kada idem da gledam nesto, jer mogu da se zaletim:))

Probao sam je malo, jer nemam kaseticu (uzeo sam je juce kada je Imtel vec bio zatvoren (tamo su 9.2€), kao i sve druge radnje:().
Slicice radi u 640x480 sto je 307k pixela i kvalitet na max setovanju je podnosljiv za slanje preko maila, eventualno za neku prezentaciju i sl. Slike snima na 8MB SD karticu koju sam dobio uz kameru. U max kvalitetu stane 40ak komada.
LCD 3 incha, ali je trazilo (kolor) mnogo boljeg kvaliteta (imaju priblizan broj pixela, a dimenzije se drasticno ralikuju 3 i 0.44 incha)

Velicina kao saka, lezi fantasticno u ruci, ima sve zive konektor (USB, IEEE, SVHS, jos nekoliko bananica za mikrofone i audio).
Kada je spajas da radi na struju ima odlican fazon da se ne ubada bananica, vec na kablu postoji adapter u obliku baterije, pa ispada kao da zakacis bateriju.
Zoom je 12x/25x/600x. Do 20x je OK, ali sve preko je lose i preko 50-60 je NEupotrebljivo. Ja sam ovde ocekivao dosta losije rezultate.
Nemam kasetu (uzecu ujutru) da probam, ali u specifikaciji pise da je potrebno osvetljenje 1lux sto mi zvuci prilicno blizu nuli:) Videcemo.

Ako nekoga interesuje za par dana cu napisati sva iskustva vezana i za samu kameru i za firewire konekciju (moram da kupim i karticu da bih dobio kabal koji ne moze sam da se kupi. PCI karticu ionako nemam gde da ubacim).
Sada se jos nisam ni izigrao dovoljno sa njom niti imam vremena.
Pakovanje ukljucuje:
NV-DS89EG
Bateriju od 800mah (najmanja, drzi manje od 2h)
8MB SD kartica (e stvarno je minijatura:))
Punjac (rekao bih da je original)
Kabal sa gore pomenutim adapterom u obliku baterije
AV kabal
USB kabal (mnogo ql, u XP spojim kameru na zivo i karticu mi za 1-2 sekunde nadje kao novi HDD)
CD sa drajverima i nekim softwarom (nisam probao)
Daljinac
Onaj drzac za ruku
Veliki drzac (valjda za rame ili oko vrata)
Nekoliko knjizica (nema samo na engleskom:mad: ), prospekti, reklame....
Garancija kod RCCa godinu dana, ali je i Tehnicom (i ostali uvoznici) duzan da mi uvazi taj garantni list. I naravno racun u dinarskoj protivvrednosti za 1150€.
Izgleda lepo, u ruci lezi fantasticno, manja je od mog digitalnog fotoaparata (Sony MVC:D), software deluje ql i jos samo da snimim nesto i prebacim u SVCD (za DVD player) i DivX, pa da vidim stvarno na cemu sam....
E, da, uzanso uradjeni poklopci za sakrivanje ulaza/izlaza. Kada otvoris platiku ona visi na komadicu prilicno grube gume (na oboje vrata) za koju imam utisak da cu da je otkinem...
Ukoliko ima zaintereosvanih uskoro vise info....

P.S.
Nikada ranije nisam posedovao kameru/kamkorder, pa ce mi verovatno neke stvari izgledati ql iako su prilicno lose resene, ali otom potom...

Moze li neko da mi objasni u cemu je tacno razlika izmedju miniDV i Sony-jevog Digital8, i da li se isplati uzeti ovu drugu (posto je, koliko sam ja shvatio ovo najjeftinija serija digitalnih kamera).

A+ je napisao(la):
Moze li neko da mi objasni u cemu je tacno razlika izmedju miniDV i Sony-jevog Digital8, i da li se isplati uzeti ovu drugu (posto je, koliko sam ja shvatio ovo najjeftinija serija digitalnih kamera).

Osnovna razlika je u kasetama koje koriste za snimanje. Digital 8 moze da koristi Hi8 metal kasete koje su mnogo jeftinije od mini DV kaseta.
Prednost Digital 8 modela je i u tome sto je opticki zoom veci (npr. kod DCR-TRV330E on iznosi 25x) nego kod mini DV modela. Takodje Digital 8 je jeftiniji u osnovnoj verziji, ali ako zelimo DV in/out to ce kostati preko 1800 DEM (tek od DCR-TRV330E) sto i nije tako povoljno. Najjeftini model Digital 8 je DCR-TRV130E koji kosta 1298 SFr (svajcarskih franaka). Pojavili su se i novi modeli 140 i 340, ali nemam jos informacija o tim modelima.
Osnovna mana Digital 8 modela je znatno veca masa (oko 900 grama) u odnosu na mini DV modele (izmedju 600 i 650 grama, koje su u slicnom cenovnom rangu kao i DCR-TRV330E).

Dakle sve zavisi od potreba. Ako ti nije potreban DV in (da motirani marerijal vratis na DV traku) i ne smeta ti nesto veca masa onda je Digital 8 DCR-TRV140E pravi kamkorder za tebe.

Pozdrav

RUS je napisao(la):
Prednost Digital 8 modela je i u tome sto je opticki zoom veci (npr. kod DCR-TRV330E on iznosi 25x) nego kod mini DV modela. Takodje Digital 8 je jeftiniji u osnovnoj verziji, ali ako zelimo DV in/out to ce kostati preko 1800 DEM (tek od DCR-TRV330E) sto i nije tako povoljno. Najjeftini model Digital 8 je DCR-TRV130E koji kosta 1298 SFr (svajcarskih franaka). Pojavili su se i novi modeli 140 i 340, ali nemam jos informacija o tim modelima.
Pozdrav

Da li DCR-TRV 320 isto ima te in/out, gde se mogu nabaviti ove kamere (a da nije preskupi Sony shop, i koju bi mi DV kameru preporucio u cenovnom rangu 330-ice?

RUS je napisao(la):
Osnovna mana Digital 8 modela je znatno veca masa (oko 900 grama) u odnosu na mini DV modele (izmedju 600 i 650 grama, koje su u slicnom cenovnom rangu kao i DCR-TRV330E).

Sto u principu ni ne mora da bude mana! Veca masa (u oderedjenim granicama) znaci da ce kamera biti stabilnija. Sto rece jedan poznanik: ove male ti registruju i otkucaj srca.

PJ jesil kupio firewire karticu?

Imam integrisan Firewire na notebooku.....a kablic sam morao da kupim dodatno....

A+ je napisao(la):
Da li DCR-TRV 320 isto ima te in/out, gde se mogu nabaviti ove kamere (a da nije preskupi Sony shop, i koju bi mi DV kameru preporucio u cenovnom rangu 330-ice?

Sony kamere mozes da nadjes u vise prodavnica u Beogradu (npr. TC na Konjarniku, pogledaj u Oglasima).
Sony-jeva 330-ica je odlicana kamera ako ti ne smeta visak tezine (ponavljam da se pojavio novi model 340), a sto se tice drugih proizvodjaca moja preporuka je Panasonic NV-DS28EG.
DCR-TRV 320 nebi trebalo da ima DV in/out vec samo DV out, ali nisam potpuno siguran jer u samom Sony katalogu pise da nema DV in/out, a u tehnickim specifikacijama (tog istog kataloga) pise da ima (mada u tim specifikacijama pise da i model 120 ima DV in/out sto je neverovatno).

Pozdrav

RUS je napisao(la):
Sony-jeva 330-ica je odlicana kamera ako ti ne smeta visak tezine (ponavljam da se pojavio novi model 340), a sto se tice drugih proizvodjaca moja preporuka je Panasonic NV-DS28EG.Pozdrav

Zahvaljujem se na savetima, a visak tezine mi ne smeta, moze cak da bude i prednost, manje ce se drmati slika kada ruka malo uzdrhti, posto je teza?
Pozdrav.

Sto rece covek koji se malo vise razume u ovo: Ove lagane ti detektuju otkucaje srca....

Jedino ako ti treba neka minijatura zbog transporta i sl.

Vrh Dno