Reseno! DS89 kupljen
Odoh, pogledah kamericu, razmislih (ne bas mnogo) i vratih se kuci po kintu (ne nosim pare sa sobom kada idem da gledam nesto, jer mogu da se zaletim

)
Probao sam je malo, jer nemam kaseticu (uzeo sam je juce kada je Imtel vec bio zatvoren (tamo su 9.2€), kao i sve druge radnje

).
Slicice radi u 640x480 sto je 307k pixela i kvalitet na max setovanju je podnosljiv za slanje preko maila, eventualno za neku prezentaciju i sl. Slike snima na 8MB SD karticu koju sam dobio uz kameru. U max kvalitetu stane 40ak komada.
LCD 3 incha, ali je trazilo (kolor) mnogo boljeg kvaliteta (imaju priblizan broj pixela, a dimenzije se drasticno ralikuju 3 i 0.44 incha)
Velicina kao saka, lezi fantasticno u ruci, ima sve zive konektor (USB, IEEE, SVHS, jos nekoliko bananica za mikrofone i audio).
Kada je spajas da radi na struju ima odlican fazon da se ne ubada bananica, vec na kablu postoji adapter u obliku baterije, pa ispada kao da zakacis bateriju.
Zoom je 12x/25x/600x. Do 20x je OK, ali sve preko je lose i preko 50-60 je NEupotrebljivo. Ja sam ovde ocekivao dosta losije rezultate.
Nemam kasetu (uzecu ujutru) da probam, ali u specifikaciji pise da je potrebno osvetljenje 1lux sto mi zvuci prilicno blizu nuli

Videcemo.
Ako nekoga interesuje za par dana cu napisati sva iskustva vezana i za samu kameru i za firewire konekciju (moram da kupim i karticu da bih dobio kabal koji ne moze sam da se kupi. PCI karticu ionako nemam gde da ubacim).
Sada se jos nisam ni izigrao dovoljno sa njom niti imam vremena.
Pakovanje ukljucuje:
NV-DS89EG
Bateriju od 800mah (najmanja, drzi manje od 2h)
8MB SD kartica (e stvarno je minijatura

)
Punjac (rekao bih da je original)
Kabal sa gore pomenutim adapterom u obliku baterije
AV kabal
USB kabal (mnogo ql, u XP spojim kameru na zivo i karticu mi za 1-2 sekunde nadje kao novi HDD)
CD sa drajverima i nekim softwarom (nisam probao)
Daljinac
Onaj drzac za ruku
Veliki drzac (valjda za rame ili oko vrata)
Nekoliko knjizica (nema samo na engleskom

), prospekti, reklame....
Garancija kod RCCa godinu dana, ali je i Tehnicom (i ostali uvoznici) duzan da mi uvazi taj garantni list. I naravno racun u dinarskoj protivvrednosti za 1150€.
Izgleda lepo, u ruci lezi fantasticno, manja je od mog digitalnog fotoaparata (Sony MVC

), software deluje ql i jos samo da snimim nesto i prebacim u SVCD (za DVD player) i DivX, pa da vidim stvarno na cemu sam....
E, da, uzanso uradjeni poklopci za sakrivanje ulaza/izlaza. Kada otvoris platiku ona visi na komadicu prilicno grube gume (na oboje vrata) za koju imam utisak da cu da je otkinem...
Ukoliko ima zaintereosvanih uskoro vise info....
P.S.
Nikada ranije nisam posedovao kameru/kamkorder, pa ce mi verovatno neke stvari izgledati ql iako su prilicno lose resene, ali otom potom...