Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

@branko72 Nije ti logicno da ce biti i dalje preko rutera? Kao i svaki voip..

A koji domaci provajder ne koristi kineze? Ali ta greska svejedno nije do uredjaja vec jadne TV aplikacije.
@e6111 logično jeste kad bih prebacio i fiksni kod njih ali pitam upravo zbog toga jer prelaskom sa mts na yettel oni stavljaju svoj box i ruter u koji bi trebalo da ide voip fiksni koji bi ostao na MTS-u i oni da upravljaju tim portom... logičnije mi je da telekom aktivira klasičan postojeći fiksni u tom slučaju

Ako uzmes fiksnu telefoniju kod yettela mora da se uradi prenos broja iz mtsa u yettel, ili da dobijes novi broj kod yettela. U oba slucaja je voip preko rutera, kao i kod mts-a na optickoj mrezi. Moras da trazis i dobijes kôd za prenos broja iz mtsa, koji je zove IDP ili tako nekako, bez toga nije moguce izvrsi migraciju fiksne telefonije. A nije moguce ni da ostane fiksna preko optike na mtsu a da ostalo bude preko optike na yettelu, znaci moras sve usluge da preneses kad je opticka mreza u pitanju.

X varijanta je da ti sam predjes sa mts optike na mts bakar pa da ti ostane fiksni bakar, pa da uzmes yettel optiku bez fiksnog, ali nece ti to oni zavrsiti vec moras sam da to obavis. Al mislim da je to najskuplja opcija.

Poslednja izmena:
Ako uzmes fiksnu telefoniju kod yettela mora da se uradi prenos broja iz mtsa u yettel, ili da dobijes novi broj kod yettela. U oba slucaja je voip preko rutera, kao i kod mts-a na optickoj mrezi. Moras da trazis i dobijes kôd za prenos broja iz mtsa, koji je zove IDP ili tako nekako, bez toga nije moguce izvrsi migraciju fiksne telefonije. A nije moguce ni da ostane fiksna preko optike na mtsu a da ostalo bude preko optike na yettelu, znaci moras sve usluge da preneses kad je opticka mreza u pitanju.

X varijanta je da ti sam predjes sa mts optike na mts bakar pa da ti ostane fiksni bakar, pa da uzmes yettel optiku bez fiksnog, ali nece ti to oni zavrsiti vec moras sam da to obavis. Al mislim da je to najskuplja opcija.
druže,nisi razumeo, ne radim nikakav prenos broja, jednostavno internet i tv kod yetela preko optike, fiksni ostaje MTS, kakvo prebacivanje na bakar... optika dolazi iz sabirne kutije , fiksni na bakru već postoji samo treba ponovo ukljuciti signal na parici ...
zato sam i pitao da li je neko lično prelazio sa MTS optike na yetel optiku bez da se dira fiksni a ne nagađati šta bi moglo...

Pa ako ti je fiksni preko parice (bakra), onda nema šta da diraš.
Mada mi je čudno da si imao optiku kod mts-a, a da ti nisu prebacili fiksni na voip

druže,nisi razumeo, ne radim nikakav prenos broja, jednostavno internet i tv kod yetela preko optike, fiksni ostaje MTS, kakvo prebacivanje na bakar... optika dolazi iz sabirne kutije , fiksni na bakru već postoji samo treba ponovo ukljuciti signal na parici ...
zato sam i pitao da li je neko lično prelazio sa MTS optike na yetel optiku bez da se dira fiksni a ne nagađati šta bi moglo...
Naveo sam sta moze, ali ti nagadjas. Procitaj opet tvoj prvi komentar u ovoj temi, ako se ne secas.

Jos jednom, ne moze ti ostati nijedna usluga na optickoj mrezi kod mtsa ako zelis da predjes na yettel.

Btw, kad se pita ili trazi savet i dobije iz iskustva, pa se na to uradi da ne kazem sta, onda vise nema saveta.

Poslednja izmena:
Jesu li nudili nekome produženje ugovora? I ako su nudili koje benefite su vam nudili?

Da li se jos nekom desava da mu hipernet nalog ne dozvoljava da gleda TV na racunaru jer navodno prevazidjen limit korisnika koji gledaju u isto vreme, i onda prikaze na monitoru samo jedan nalog da trebutno gleda(nas TV, sto je i realno). Dakle nema sanse da gleda vise od tri osobe, koliko je ugovorom i dozvoljeno. Ovo me ubija, posebno sada kada se opet sprema sezona fudbala :)
ps.s nismo manito davali nase passworde komsijama, rodbini itd..

Jesu li nudili nekome produženje ugovora? I ako su nudili koje benefite su vam nudili?
Мени су понудили 9 месеци по динар, нисам хтео ништа конкретно да им кажем, још увек вагам да ли бих остајао или не.

Mene su zvali i nudili dal 6 ili 9 meseci po dinar, rekoh neka hvala. Posle me zvali iz SBB ponudi neki mini paket kog nema na sajtu nego samo ovako nude preko tel. 1din godinu dana, posle 2750, kanali kao na eon full (bez eon boxa nego onaj d3 poslednji). Net 20/2 sto je kevi sasvim dovoljno. Eto ako nekom znaci nek im kaze da su to ponudili is SBB pa se probajte dogovoriti 😬

Pa ako ti je fiksni preko parice (bakra), onda nema šta da diraš.
Mada mi je čudno da si imao optiku kod mts-a, a da ti nisu prebacili fiksni na voip
pa to i kazem, sve je bilo preko optike ali bih ostavio sada samo fiksni kod mts a internet i tv kod yettel, pa me interesovalo da li fiksni vracaju na vec postojeci stari prikljucak ili ostaje na yettelovoj opremi ali sa dodeljenim nekim ip brojem kojim upravlja mts jer je to tehnicki moguce s obzirom da oni ustvari i upravljaju i servisiraju optikom

Naveo sam sta moze, ali ti nagadjas. Procitaj opet tvoj prvi komentar u ovoj temi, ako se ne secas.

Jos jednom, ne moze ti ostati nijedna usluga na optickoj mrezi kod mtsa ako zelis da predjes na yettel.

Btw, kad se pita ili trazi savet i dobije iz iskustva, pa se na to uradi da ne kazem sta, onda vise nema saveta.
procitao sam opet prvi komentar i lepo sam pitao da li se vraca na bakar ili ostaje na optici ali sa dodeljenim mts ip brojem pri cemu ne vidim sto bi vracanje na bakar bilo skuplje jer ne placam ja vracanje na bakar vec bi oni samo trebali da ukljuce ponovo signal, to je bila sustina mog pitanja zbog fizickog prenosa aparata nazad do standardne uticnice koja je u drugoj prostoriji u odnosu na sadasnji koji je na ruteru... nisam ja tebe kritikovao, naprotiv zahvalan sam na odgovoru ali ocigledno se nismo usaglasili oko sustine pitanja

Jel ja ne vidim lepo ili nema vise Oled LG televizora u ponudi Yettela uz hipernet ili po novom paketu SVE ?

Ima samo 43 i 55 inci a siguran sam da je ranije bilo i neke 65 ?

2.41.2
Posle nekog vremena gledam opet tv preko boxa, nikad gora aplikacija nije bila. Malo malo pa se aplikacija sama ugasi, restartuje… paljenje boxa preko daljinskog treba cekati da odzmiga zelena lamica na daljinskom svaki put, pa opet paljenje… @Yettel Srbija imate li vi nekog tamo od programera ko je nekad u zivotu gledao tv?

pa to i kazem, sve je bilo preko optike ali bih ostavio sada samo fiksni kod mts a internet i tv kod yettel, pa me interesovalo da li fiksni vracaju na vec postojeci stari prikljucak ili ostaje na yettelovoj opremi ali sa dodeljenim nekim ip brojem kojim upravlja mts jer je to tehnicki moguce s obzirom da oni ustvari i upravljaju i servisiraju optikom
Možes smao dobiti fiksni preko bakra, nema tu nikakvog deljenja

Sta je sa refresh rate-om na arenama, na mecevima kvalifikacija za LS? Nije 50hz

Društvo jedno pitanje možda glupo, a možda i ne. Da li je neko uspeo da poveže neki eksterni uređaj na yettel internet i kako. Imam vox klimu koja se uspešno povezuje na tp link i radi besprekorno (vdsl). Kada pokušam da je povežem preko yettel interneta neće da se poveže i bog ni da čuje. Znači samo na wifi 2.4Ghz, pošto 5 5Ghz ne podržava. Da li možda treba podesiti nešto u ruteru, što ja ne znam?

Ja sam uspeo, klimu, mašinu za pranje veša, za sušenje veša, pametne utičnice, pametne prekidače, Chromecast.... Sve radi bez problema. Wifi ekstender povezao pre par dana, bez problema, po uputstvu za uređaj. Sve uređaje sam povezivao po njihovom uputstvu, sve radi kako treba.
Možda imaš već veliki broj uređaja na wifi nakačeno, a da imaš podešeno ograničenje broja uređaja u ruteru.
Probaj da napraviš novi ssid za klimu...
U probaj i reset rutera/klime...
Ps možda bi ova prepiska mogla da ide u temu internet a ne digitalna TV?

Ja sam uspeo, klimu, mašinu za pranje veša, za sušenje veša, pametne utičnice, pametne prekidače, Chromecast.... Sve radi bez problema. Wifi ekstender povezao pre par dana, bez problema, po uputstvu za uređaj. Sve uređaje sam povezivao po njihovom uputstvu, sve radi kako treba.
Možda imaš već veliki broj uređaja na wifi nakačeno, a da imaš podešeno ograničenje broja uređaja u ruteru.
E uspeo sam na ssid2 da napravim ime drugu šifru i odmah se povezala bez problema. Sve radi.

I ja sam isto sve to povezao pre par godina bez problema. Sve radi najnormalnije.
Društvo jedno pitanje možda glupo, a možda i ne. Da li je neko uspeo da poveže neki eksterni uređaj na yettel internet i kako. Imam vox klimu koja se uspešno povezuje na tp link i radi besprekorno (vdsl). Kada pokušam da je povežem preko yettel interneta neće da se poveže i bog ni da čuje. Znači samo na wifi 2.4Ghz, pošto 5 5Ghz ne podržava. Da li možda treba podesiti nešto u ruteru, što ja ne znam?
Ako je problem 2.4Ghz (tj 5Ghz) - uđeš preko računara u podešavanja rutera, isključiš mu 5Ghz na 10 minuta, povežeš tada preko 2.4Ghz sve uređaje i ponovo u podešavanjima rutera vratiš da radi i na 2.4 i na 5Ghz istovremeno i nema nikakvih problema.

Ako se ovde mota neki agent supernove,mts,oriona,jetela,neka se javi na PP.

Jel može neko da mi kaže kakava je slika na TV u ondosu na MTS i SBB pošto ozbiljno razmišljam da pređem.

manje, više ista je slika

A aplikacija i box? Ovde vidim dosta negativnih komentara.
Ja koristim lg i google tv aplikaciju na drugom tv-u. Radi dobro, skoro sve one početne dečije bolesti su rešene
Box ne koristim, stoji u fioci

Kako bratu na telefonu da aktiviram mobilnu tv aplikaciju kucamo podatkebi ništa sve piše pogrešno

A aplikacija i box? Ovde vidim dosta negativnih komentara.
Hteo-ne-hteo box moraš da uzmeš. A kako će ti raditi i da li ćeš TV gledati na njemu ili preko TV aplikacije - to zavisi koji TV imaš i šta ti bude bolje radilo tj. čime ćeš sutra biti zadovoljniji. Jer neki imaju veće a neki manje probleme sa box aplikacijom, nije kod svih ista situacija, različita su iskustva.

Nazad
Vrh Dno