Odavno se kanim da napišem neka zapažanja, ali nikako da stignem. Imam poslednji update, i setap je Smart TV+Soundbar+Hipernet Box
1. Daljinski ne radi pojačavanje/smanjivanje tona u HBO Max aplikaciji (u okviru BOXa, ne TVa). A mogu da se zakunem da je sa ranijim verzijama radilo, i da je neko to već pisao na temi, ali ne mogu da nađem sada. U drugim aplikacijama (YT Kids, You Tube), radi.
2. Ovo je možda kiselo grožđe, jer ne znam kakva je situacija sa drugim boxovima, ali Hipernet box ne može da sažvaće full 4K mkv ripove (one zverine od 80+Gb). Probao sam stream preko lana sa računara, SSD prenosni pravo u box, SSD prenosni pravo u TV. Puštam preko VLC-a. Našao sam i neke ripove od 20Gb, i njih je box hteo da sažvaće. Ovi veliki seckaju. Kad je SSD pravo u TVu, rade normalno. Kažem, kiselo grožđe jer nisam u prilici da probam kako radi na EON boxu.
3. Hipernet box je... previše tih (u nedostatku boljeg objašnjenja sa malo reči. Možda previše slab audio output). Znači, nemoguće je uskladiti minimum - optimum - maximum jačinu tona na TVu ili boxu tako da mogu normalno da koristim i TV aplikacije i BOX aplikacije. Mislim da je i za ovo neko nekada pisao. Pokušao sam da drndam sve opsege i na sound baru i na boxu, i nisam našao idealnu tačku da mi pokrije i minimalni željeni volumen i srednji. Dešava mi se da hoće da mi ispadnu prozori kada nakon gledanja boxa na nekoj sredini jačine soundbara i polovine jačine na hipernetu prebacim na TV aplikacije. I naravno i obratno, kada soundbar utišam i uđem u box, ne može se čuti ništa, i opet mora žongliranje sa dva daljinska.
Ovo pišem jer na EONu nisam imao ovaj problem. Jačina tona iz EONa je jednostavno bila daleko veća nego na Hipernetu.
@Yettel Srbija Mogli bi da bacite pogled na stavke 1. i 3.