Šta je novo?

Digitalna satelitska

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Evo jednog bash dobrog site-a za digitalne satelitske antene na nasem jeziku klikni me :D.Ako vi znate za josh neke - recite.

:) zgodan sajt HVALA!!!!:)
da neznaš možda neki sa novim ključevima
inače imam NOKIA MEDIAMASTER9800S

Ja uopste ni nemam satelitsku,nego imam zelju da je kupim pa se upoznajem sa terminima i sl.
Ako ti znas neke ajde okaci ih.

našao sam neke strane sa novim ključevima:)
e sad ili sam ja lud ili šta......
jer ti ključevi nisu samo brojevi:( imaju i slova
nov sam sa svim ovim pa bi volio ako bi mi neko mogao objasniti kako da te klučeve ukucam u karticu(pomoću daljinskog)je koliko je meni poznato mogu kucati samo brojeve:( :( :(
kao što sam napisao gore imam nokiamediamaster9800si cam modul karticu nisam baš siguran koju(otvara TELE+ ,TEQILA,STREAM......)
unaprijed VIJEČNO zahvalan:) (D)

Kartica koju imas je Seca.
Kljuceve koje si nasao su za pravljenje hex fajlova, a kljucevi za ubacivanje preko daljinca su samo brojevi 8x4 broja.
Ovako to izgleda: 1250 1320 7811 5302 1233 3234 5635 2336 7437.
Da li si siguran da mozes preko daljinca da ubacis nove kljuceve. Postoje dve vrste kartica one koje se programiraju i one kojima se sa daljincom ubacuju kljucevi.
Evo ti jedan link i to na srpskom pa poskidaj kljuceve www.digisatvland.cjb.net

možeš li mi reći koja bi kartica bila najbolja za moj reciver,odnosno sa kojom bi mogao otvarati najviše kanala

Seca je najbolja a nju vec imas. kao sto znas sa njom otvaras Tequila, Palco kanale a filmovima, Sportmaniu sa sportom i jos mnogo toga. Jos su popularni Viaccess koji otvara HRT, SCT, Ultra Blue, Ticket... i Irdeto zbog Pink+ i Premiere pakta. Svi se slazu da je trenutno Seca modul sa karticom najisplativije resenje. Naravno najbolje je imati Irdeto1 modul koji sa jednom karticom otvara sve to ali i modul kosta od 500DEM pa na gore.

merlin je napisao(la):
Da li si siguran da mozes preko daljinca da ubacis nove kljuceve. Postoje dve vrste kartica one koje se programiraju i one kojima se sa daljincom ubacuju kljucevi.
Evo ti jedan link i to na srpskom pa poskidaj kljuceve www.digisatvland.cjb.net

Da li ubacivanje kodova preko daljinca zavisi od kartice ili od modula? Kapirao sam da je moguce ubacivanje kodova preko daljinca samo kod risivera koji imaju ugradjen modul? Ako gresim koja kartica to omogucava, a koja ne omogucava ubacivanje kodova preko daljinca? Da li takva kartica jednom, na taj nacin, unete kodove pamti ili je potrebno prilikom svake promene kanala unositi kodove za taj program? Da li je moguce unositi kodove za sve sisteme skremblovanja (Viaccess + Irdeto + Seca + Nagravision + ...) sa tom karticom (podrazumeva se da imamo odgovarajuci modul)?

Pojasni ceo postupak unosa kodova pomocu daljinskog upravljaca.

Pozdrav
Srecna nova godina

Da li je ubacivanje novih kljuceva moguce preko daljinca zavisi samo od kartice. Modul nema veze sa tim. Kartica koja se programila kosta 50DEM a kartica kojoj se mogu ubacivati kljucevi FUN kartica 150DEM.
Procedura ubacivanja kljuca preko daljinca se razlikuje od risivera do risivera, ali ako znas na jednom provalices kako se to radi i na drugima.
Ovako izgleda procedura koju mozete videti na jednom nasem sajtu koji se bavi ovom tematikom http://solair.eunet.yu/~deevee/Sat/remote_update.htm

REMOTE UPDATE
Echostar DSB-2110 2ci + embedded Viaccess

Treba da imas smart-karticu napunjenu softverom za remote update.
Odaberes kanal na receiveru za koji zelis da uneses kljuc.
Udjes u menu, odaberes "Common Interface", pa onda "Viaccess Embedded".
Zatim odaberes "Change PIN code", pa kad ti kaze "Please enter your new PIN code..."
ukucaj prvu grupu od 4 broja (od osam grupa po 4 broja!)
Zatim te trazi da potvrdis pravilan unos tako sto ces jos jednom da ukucas tu istu grupu
od 4 broja kad ti ispise "Please, confirm your new PIN code..."
I tako ponovi postupak jos 7 puta da uneses kompletan kljuc:
1. Change PIN code
2. Please enter your new PIN code...
3. Please, confirm your new PIN code...
Kad si zavrsio, pritisni Exit na daljincu da izidjes iz menu-a.
Ugasi pa upali receiver, da povuce novi kljuc iz kartice.
Ako je kljuc ispravan, stvar radi.

Kljuc se unese samo jednom i kartica radi dok se kljuc ne promeni sto moze biti mesec dana ili 3 dana, sve zavisi.

merlin je napisao(la):
Da li je ubacivanje novih kljuceva moguce preko daljinca zavisi samo od kartice. Modul nema veze sa tim. Kartica koja se programila kosta 50DEM a kartica kojoj se mogu ubacivati kljucevi FUN kartica 150DEM.

Kljuc se unese samo jednom i kartica radi dok se kljuc ne promeni sto moze biti mesec dana ili 3 dana, sve zavisi.

Hm....
Cene kartica koje si naveo malo su nerealne (pogledaj www.arrow.co.yu ). Na pomenutoj adresi covek nudi FUN karticu (podrzava 5 in 1) sa besplatnim prvim programiranjem za 45 DEM, a da li ta kartica podrzava ubacivanje kodova preko daljinca pitacu.

Uzgred da pitam da li si imao prilike da vidis (testiras) novi Technicus NOVA risiver sa Irdeto dekoderom (moguce pecovanje kao kod Humax-a, a i meni je kako kazu njegova kopija?!?) + 2 CI + pozicioner + vise lista ominjenih kanala. Sasa Krstic (Mikro, najavio je test u sledecem broju) kaze da ce kostati manje od 700 DEM, sto je neverovatno jeftino u odnosu na ono sto nudi.

Pozdrav
Sretna nova godina i bozicni praznici

Za cene stvarno neznam, ja kada sam se interesovao bile su cene koje sam naveo a to je bilo pre 4 meseca. Ja imam Gold Wafer karticu i Viaccess i Seca modul. Sam programiram svoje kartice. Znam da su Gold 30DEM prazne i 50DEM isprogramirane. Posto ova varijanta funkcionise odlicno nisam se previse zanimao za ostale kartice cisto znam kako stvar funkcionise.
Sto se tice risivera za koji me pitas, nisam ti ja neki strucnjak za risivere imao sam prvo analogni pa onda digitalni Sat Cruiser i sada Echostar 2600. Za to najbolje da pitas Jocu sa Montsat-a, vidim da su mu mnogi risiveri poznati. Generalno tu stoje stvari kao i kod ostalog ako hoces dobar televizor kupi Sony, ako hoces dobra kola kupi Mercedes i ako hoces dobar risiver kupi Echostar. Naravno da mozes dobro da prodjes sa nekim imenom koje nije tako poznato, ali... Echostar 2600 je mene kostao 880DEM.
Jos jednu stvar da ti naglasim to sto neki risiveri kao sto su Humax imaju Irdeto1 modul uskoro nazalost nece vredeti jer su za naredne mesece mnogi najavili prelazak na Viaccess2 i Seca2 a kao sto znas Irdeto2 vec postoji. Nadam se da ljudi koji su nam omogucili gledanje sa piratskim katricama ne sede skrstenih ruku.

E merline ti sigurno znash.Bio sam na nekoliko nasih sajtova i nijedan nije otkrio na koji nacin doci do Americkih kanala.Fox,NBC,CNN i ostalih koji nude ekonomsko-politicki-sportsko-zabavni program.Znaci sta mi sve treba za tekanale.Prvenstveno mislim koje kartice module i ostala cuda - ma znash ti sta hocu da ti kazem ;)

merlin je napisao(la):
...Generalno tu stoje stvari kao i kod ostalog ako hoces dobar televizor kupi Sony, ako hoces dobra kola kupi Mercedes i ako hoces dobar risiver kupi Echostar. Naravno da mozes dobro da prodjes sa nekim imenom koje nije tako poznato, ali... Echostar 2600 je mene kostao 880DEM.

Mecedes? Nije da nije dobar ali daleko od toga da je najboljeg kvaliteta.

Jos jednu stvar da ti naglasim to sto neki risiveri kao sto su Humax imaju Irdeto1 modul uskoro nazalost nece vredeti jer su za naredne mesece mnogi najavili prelazak na Viaccess2 i Seca2 a kao sto znas Irdeto2 vec postoji. Nadam se da ljudi koji su nam omogucili gledanje sa piratskim katricama ne sede skrstenih ruku.

Nece bas tako brzo kanali da sa jednog na drugi sistem skremblovanja. Sistemi koje si pomenuo ce se pojaviti ali u najgorem slucaju ce kanali biti koirani i u jednom i u drugom sistemu.

Pozdrav

Amon_Ra je napisao(la):
E merline ti sigurno znash.Bio sam na nekoliko nasih sajtova i nijedan nije otkrio na koji nacin doci do Americkih kanala.Fox,NBC,CNN i ostalih koji nude ekonomsko-politicki-sportsko-zabavni program.Znaci sta mi sve treba za tekanale.Prvenstveno mislim koje kartice module i ostala cuda - ma znash ti sta hocu da ti kazem ;)

Americki kanali se emituju u okviru nekih evropskih paketa, tako imbecilni kanal CNN imas na jedno 5 mesta, mislim da bilo koji modul imas da ces imati i CNN. Slicna situacija je i sa NBC i FOX mislim da idu i FTA. CNN kao americka propaganda moze da se gleda bez problema, ako ti nije muka od takvog programa. FOX imas kao FoxNews, FoxKids i FoxSport. Meni je jedino zanimljiv FoxSport Koji je kodiran u nekom sistemu koji ja nemam a imam Seca i Viaccess. Sto se spotra tice ima dosta evropskih kanala koji prenose ameticke sportove, Canal+ ili Sportmania. Sem sporta neznam sta amerikanci mogu zanimljivo da ponude.

Za RUS-a:

Nisam te najbolje razumeo kad si rekao daleko od toga da je najboljeg kvaliteta. Da li si mislio na Mercedes ili na Echostar.
Sto se tice Mercedesa slazem se sa jednim mojim prijateljom koji kaze "***** auto bez nisana".
Za Echostar mislim da je nova serija njihovih risivera ispred ostalih po opcijama koje nude, po softveru a bogami i po dizajnu. Retko koji risiver otvara kodirane kanale brzo kao i FTA.
Na viaccess2 dosta kanala prelaze vec u februaru na nasu zalost i nece biti kodiranu u oba sistema nego ce samo desetak dana ici FTA, valjda da bi ljude obavestili.
Mozda Humax ima jednu prednost jer dosta ljudi koji se bave piratskim katricama i slicnim stvarima ima bas taj risiver, pa ce najbrze i doci do novog softvera koji otkljucava nove module.

merlin je napisao(la):
Za RUS-a:

Nisam te najbolje razumeo kad si rekao daleko od toga da je najboljeg kvaliteta. Da li si mislio na Mercedes ili na Echostar.
Sto se tice Mercedesa slazem se sa jednim mojim prijateljom koji kaze "***** auto bez nisana".

Mislio sam na Mecedes. Echostar je moja omiljena firma, mada su i oni imali par gafova sa memorijom (niko nije savrsen :( ).

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno