Šta je novo?

Digitalna licenca za win 11

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Jedno pitanje, ukoliko na racunaru koji je kupljen sa win 11 preintaliramo win 10 da li ce se licenca aktivirati tj da li ce prepoynati kao legalni win.

If you have a digital license for your device, you can reinstall the same edition of Windows 10 on this device without entering a product key. Make sure that Windows 10 is activated before you try to reinstall it. To find out, select the Start button, and then select Settings > Update & Security > Activation .

If you have a digital license for your device, you can reinstall the same edition of Windows 10 on this device without entering a product key. Make sure that Windows 10 is activated before you try to reinstall it. To find out, select the Start button, and then select Settings > Update & Security > Activation .
Ja pitao za downgrejd 11 na 10-ku.

@gmlale Ukratko, ako ti je window aktiviran ispravno možeš da se vratiš na 10 bez ikakvih problema.

Skineš Media Creation Tool za win10, i onda ili ideš ili na opciju "Upgrade this PC now"... ili napraviš botabilnu flešku, šta ti je lakše. Naravno moraš da vodiš računa i izabereš odgovarajuću verziju windowsa.

,, Make sure that Windows 10 is activated before you try to reinstall it" Ovde se govori o reinstalaciji win 10 i da treba da bude aktiviran ukoliko želimo da ga reinstaliraj. Ali mi je drugi član razrešio dilemu tj može. Cela ova priča je zbog nekompatibilnosti pojedinih uređaja sa win 11.

Licence i aktivacije za W10 i 11 su potpuno iste, Možeš da aktiviraš i jedan i drugi sa istim. jedino mora da se pazi na Home i Pro , Downgrade sa 11 na 10 ( a da se sve sačuva) može samo ako je prvo bio W10 upgrade na W11 i to samo u prvih 10 dana posle kojih se automatski briše stara W10.
Zbači da na novom uređaju gde je instaliran W11 fabrički, može samo nova instalacija, prepisivanjem W10 sa W11 ili čista instalacija sa brisanjem svih sistemskih particija.

Ma naravno Pro za Pro, Home za Home, to se podrazumeva. Hteo sam da proverim, drugar je u jednoj maloj firmi dosao da podesi nov racunar i e-fakture, kom je bio sa win 11 instalacijom,kad je krenuo da poveyuje ure]aje ispostavili se da Canon multif. ure]aj nije podrzan pod win 11 a pod win 10 jeste. Potom je pregazio 11-cu 10-kom (potpuno nova instalacija) i rekao mi je da mu je komp prikazivao aktiviran win 10 home iako je kmp dosao sa win 11 iz radnje. To mi bilo cudno pa sam hteo da proverim ovde na forumu, ali je dobro znati za ubuduce da i kada mi dodje komp ili laptop sa win 11 a ne radi mi nesto pod njime mogu da pregazim sa instalacijom win 10 i da mi sve bude legalno.

Nazad
Vrh Dno