Šta je novo?

Digitalna kamera...

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
u pitanju je SONY DCR-PC-110E (valjda je ovako nesto) odma da se razumemo : ja se u ove stvari nista ne razumem!
e sad koliko ovo cudo valja,sta ja sve mogu sa tim, koliko materijala staje na to, na sta se uopste snima i sl.

jel mnogo 3000DM dati za ovo?

hmmm... ni ja se ne razumem najbolje, ali generalno znam, posto i ja zelim da kupim kameru, da su Sony modeli najbolji i najskuplji...
e, sad ako je to kamera "regularna" znaci sa papirima, uputstvima, kablovima baterijom i punjacem, onda je cena ok.
a ako ti izgleda kao "vruca" roba onda je preterano skupa... cene "vrucih" bi trebalo da su upola jeftinije...
da ti sad ja ne bi lupetao bezveze predlazem ti da posetis ovaj site: http://www.newsearching.com/camcorder/camcorder.html
ovog sam se setio na brzinu...
anyway na njemu ces naci neka uputstva cisto da nebi kupovao macku u dzaku... znaci ono za pocetak... na sta obratiti paznju, koji standard odabrati itd.
meni licno se svidja Panasonic NV-DS990 koji bi zadovoljio moje potrebe, a ti nisi napisao za sta ces koristiti tu kameru jer imati takvu skupu spravicu samo za igranje je stvarno malko skupa zaj....

ajd :wave;

Marsovac je napisao(la):
hmmm... ni ja se ne razumem najbolje, ali generalno znam, posto i ja zelim da kupim kameru, da su Sony modeli najbolji i najskuplji...
e, sad ako je to kamera "regularna" znaci sa papirima, uputstvima, kablovima baterijom i punjacem, onda je cena ok.
a ako ti izgleda kao "vruca" roba onda je preterano skupa... cene "vrucih" bi trebalo da su upola jeftinije...

Pa to i jeste upola jeftinije (skoro) jer taj kamkorder prema cenovniku iz "Sony world"-a (od pre nove godine sa popustom) kosta 5006,50 DEM. Inace pored modela koji si pomenuo postoje i modeli 115 i 120 (115 je nekih 600 DEM jeftiniji?!?).
Pomenuti modeli predstavljaju vrh ponude SONY-a kada su u pitanju modeli za "amatersku" upotrebu. Postoje i skuplji poluprofesinalni modeli sa 3 CCD cipa (DCR-VX2000 i DCR-TRV900E), ali ako ti je kamkorder potreban da bi zabelezio neko svoje turisticko putovanje ili "detalj" iz zivota mislim da ti poluprofesionalni modeli nece odgovarati pre svega zbog dimenzija i tezine (a i cena je boli glava).
Ako si se bas odlucio za Sony mozda bi model DCR-PC9E bio sasvim dovoljan za tvoje potrebe, ako je i to skupo pogledaj DCR-TRV17DV. Poslednja dva pomenuta modela imaju objektive firme Carl Zeiss i CCD cipove od 800,000 piksela. CCD cip istih karakteristika ima i Panasonic NV DS28 (ali ne i objektiv tako poznatog proizvodjaca optike) i sa cenom od 1650 DEM (kod Tehnicom-a) mislim da predstavlja najbolju kupovinu.

Pozdrav

RUS je napisao(la):
Pa to i jeste upola jeftinije (skoro) jer taj kamkorder prema cenovniku iz "Sony world"-a

Njih mozes odmah da preskocis. Cene su im stvarno previsoke.
Od cena u EU se razlikuju za +50% i vise! Bar za stvari koje sam ja gledao (ali bukvalno svaku sitnicu od baterija do digitalnih aparata)

PJ je napisao(la):
Njih mozes odmah da preskocis. Cene su im stvarno previsoke.
Od cena u EU se razlikuju za +50% i vise! Bar za stvari koje sam ja gledao (ali bukvalno svaku sitnicu od baterija do digitalnih aparata)

Cene jesu vise u odnosu na druge prodavnice, ali nisu vise u odnosu na cene u inostranstvu. Na www.sony.ch imas i cene sony uredjaja datih u svajcarskim francima (logicno) i npr. TV KV-29fx66 u Sony world-u kosta 1681 DEM (cena je sa popustom, bez popusta je 1849 DEM), a na sajtu stoji cena od 1998 SFr (tj. 1998 x 1.3 = 2597.4 DEM).
Za razliku od televizora razlika u cenu kod kamkordera nije toliko izrazena i trenutno su kamkorderi jeftiniji u Sony world-u samo zahvaljujuci cinjenici da je SFr skocio u odnosu na DEM (odnosno EURO).
Zasto postoji toliki varijetet u cenovnim odnosima meni nije poznato, mozda zato sto su Sony TV, koji se prodaju kod nas, sve drugo samo ne "made in Japan"?

Pozdrav

RUS je napisao(la):
Cene jesu vise u odnosu na druge prodavnice, ali nisu vise u odnosu na cene u inostranstvu. Na www.sony.ch imas i cene sony uredjaja datih u svajcarskim francima (logicno) i npr. TV KV-29fx66 u Sony world-u kosta 1681 DEM (cena je sa popustom, bez popusta je 1849 DEM), a na sajtu stoji cena od 1998 SFr (tj. 1998 x 1.3 = 2597.4 DEM).
Za razliku od televizora razlika u cenu kod kamkordera nije toliko izrazena i trenutno su kamkorderi jeftiniji u Sony world-u samo zahvaljujuci cinjenici da je SFr skocio u odnosu na DEM (odnosno EURO).
Zasto postoji toliki varijetet u cenovnim odnosima meni nije poznato, mozda zato sto su Sony TV, koji se prodaju kod nas, sve drugo samo ne "made in Japan"?

Pozdrav

Caletov frend koji zivi u Svajcarskoj kaze da je generalno sve sto se tehnike tice skuplje u Shvici nego u Nemackoj... pa oni skoro nista od tehnicke robe ne kupuju tamo vec idu preko u Nemacku... zasto sam bog zna... ??!??!?!

Ja sam u Sony World poslednji put isao letos. Ne secam se tacno zbog cega, ali znam da sam se isto slogirao i otisao.
Primeri:
Digitalni foto aparat MVC FD85 koji sam u Munchenu u platio 1599DM (kostalo me 50DM da mi donesu) + sto su i mervertstojer uzeli nazad (mislim da je na optiku 9 ili 11%) je u to vreme SA gotovinskim popustom u Sony Worldu kostao 2400DM! Problem je sto je i godinu dana kasnije kada je na Amazonu ovaj aparat bio ispod 500$ u Sony Worldu on i dalje kostao 2400DM.
Ne bi me cudilo da i dalje prodaju aparata sa 1.3mpix za preko 2k DM

Baterija za kameru sa oznakom F-330 (to je najmanja iz te serije, vece nisu imali) u Sony worldu je kostala 170DM, a ja sam u Amsterdamu F-550 platio 65$ nekoliko dana kasnije!

Pa 65$ jeste blizu 170DM

Tada je 65$ bilo manje od 140DM, a obrati paznju da su u pitnaju modeli F330 (max 91 minut - sve ukljuceno) i F550 (250+ minuta - sve ukljuceno)

Nazad
Vrh Dno