Šta je novo?

Digitalna kamera NV-DS 5EG

Salez

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2002
Poena
604
Evo da objasnim problem.

Posedujem DV kameru panasonic NV-DS5EG, a problem je u sledecem.
Nemam kablove za povezivanje direktno sa nekim AV uredjajem.
Na kameri se od izlaza nalaze samo DV i neki "multi".
iako posedujem firewire kontroler ne uspevam da prebacim sadrzaj
sa kasete u kompjuter (ulead mediastudio pro 6 ,iako podrzava ovu kameru), barem po njihovom sajtu, i neodvd). Program uopste ne vidi ni kontroler a kamoli kameru.

Ako neko zna kakav se kabal (ili uredjaj) spaja na onaj multi prikljucak
mozda bi resilo problem prebacivanja snimljenog materijala.

Rekao bih da je problem u samom kontroleru, tj nekakvom konfliktu. Moraš ga prvo instalirati kako treba pa tek onda nešto pokušati. To što ga aplikacija uopšte ne vidi je pokazatelj izvora problema. Pokušaj da ga premestiš i drugi PCI slot.

Nisi naveo koji operativni sistem koristis ?!
I nisi naveo ko je proizvodjac te firewire kartice...?
Cini mi se (nisam siguran) da win 98 i Me nemaju firewire driver vec ga treba naknadno instalirati. E, a u windowsu 2000 ima neki genericki OHCI firewire driver ili tako nesto te mislim da tu ne bi trebao da imas problema... bar ja nisam imao... samo sam plugnuo i proradilo je. A isto je i sa Windowsom XP prof.
Ako nije do toga onda pokusaj sa onim sto je Magick rekao...

poz`

p.s. I probaj da nabavis Adobe Premiere

Koristim win98se i xp (dual boot), kontroler je dobro instaliran i bez konflikta, u device menager je sve ok, od IRQ nalazi se zajedno sa njim SCI irq by ACPI bus (ne znam da li je to problem). Ujedno bih voleo da znam kako da iskljucim ACPI (ploca je KT7a raid).

Koristim win98se i xp pro (dual boot), kontroler je dobro instaliran i bez konflikta, u device menager je sve ok, od IRQ nalazi se zajedno sa njim SCI irq by ACPI bus (ne znam da li je to problem). Ujedno bih voleo da znam kako da iskljucim ACPI (ploca je KT7a raid).
Proizvodjac kontrolera ja Lucent (fw323-04) i ona je OHCI compliant IEEE 1394.

Nazad
Vrh Dno