Šta je novo?

Digitalizacija na NBG

Calibra 4WD

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
680
Sinoc oko 2 dok sam pricao sa drugaricom prekine mi se veza i nisam imao izlaz jedno 2-3 sata.Jutros mi se javlja ortak i kaze da je dobio 2 ispred broja telefona(142***) i da mu je inetrnet brzi oko 30%.Verovatno su ga prebacili na digitalnu cim ima sada 7 cifara.
Najbolje u svemu tome da on to nije ni trazio vec je politika Telekom(citaj vlade Srbije-citaj idu izbori) da Beograd bude digitalizovan oko 90% a da u tom broju ima i oko 10% ISDN korisnika.Jel zna neko malo vise o ovome?

Krenuli su pre jedno mesec dana i to je to shto kazesh....2jka se dobija, jer im je ponestalo trojki:), i sada ce svako sa 6 brojeva dobiti 2 ispred, ili umesto prvog broja ko ima 7 brojeva analognu...ono 30% brzi internet je u sluchaju da imash 56k modem :)

driver je napisao(la):
sada ce svako sa 6 brojeva dobiti 2 ispred, ili umesto prvog broja ko ima 7 brojeva

Osim nesrećnih dvojnika, na žalost :(

Heinz je napisao(la):
...

Osim nesrećnih dvojnika, na žalost :(
pa kad ce nas malo da usrece... evo ja danas pola dana nisam imao tel... sva sreca sto nisam bio tu :)

Menjaju se brojevi svugde po gradu a i razdvajaju se dvojnici !

Ja sam tu "cast" imao pre nekih dva meseca, centrala Centar, Stari grad, dodata mi je dvojka ispred broja i razdvojen sam od dvojnika.

Dobio sam dosta, internet je dosta bolji, mozda ne za 30% jer mi je i ranije bio odlican, imam tonsko biranje, svi brojevi se dobijaju u delicu sekunde, i mobilni i inostranstvo...tako da sam vise nego zadovoljan. Nista nije potrebno traziti, sve to radi Telekom "sam od sebe" ( ! ), mislim da su bas prvi na redu dvojnici, a zatim ko zna po kojem kriterijumu...

Inace raspitao sam se odmah i za ISDN...rekli su mi da ih za ovaj kraj ima i vise nego sto treba, jure ljude koji su zainteresovani, ponuda je znatno veca od potraznje !!!

Miroslave nisi imao telefon jer se upravo radi premestanje,sto je najbolji znak da ce i tebe skoro premstiti.Drapine hoces li uzimati ISDN?

nije to zbog izbora, vec je konacno krenula digitalizacija BG-a koja se planira vec godinama. pokupovana je gomila opreme i sad se polako instalira tamo gde je najkriticnije.
naprimer, na nbg-u i bezaniji se za 10-dana pusta 2000, odnosno 3000 brojeva. na vracaru (centrala krunski venac) isto je uradjeno prosirenje i ovih dana prebacuju ljude na 2-u. itd... pojachavaju se centar, guberevac (treba da se puste istureni stepeni Akademija i Narodnu banka koji ce dodatno rasteretiti centralu krunski venac)
potpuna digitalizacija nece biti gotova verovatno ni do kraja iduce godine.

Pirot radi, Beograd se gradi ! Cestitamo

austin je napisao(la):
..... za 10-dana pusta 2000, odnosno 3000 brojeva. na vracaru (centrala krunski venac) isto je uradjeno prosirenje i ovih dana prebacuju ljude na 2-u. itd... pojachavaju se centar, guberevac (treba da se puste istureni stepeni Akademija i Narodnu banka koji ce dodatno rasteretiti centralu krunski venac)

Ma nisu izgleda bas toliko ludi oni shiptari,a ? :boom:

Valjda cu i ja dobiti ISDN, koji cekam dve -tri godine, najzad? :D :hump: :D

austin je napisao(la):
nije to zbog izbora, vec je konacno krenula digitalizacija BG-a koja se planira vec godinama. pokupovana je gomila opreme i sad se polako instalira tamo gde je najkriticnije.
naprimer, na nbg-u i bezaniji se za 10-dana pusta 2000, odnosno 3000 brojeva. na vracaru (centrala krunski venac) isto je uradjeno prosirenje i ovih dana prebacuju ljude na 2-u. itd... pojachavaju se centar, guberevac (treba da se puste istureni stepeni Akademija i Narodnu banka koji ce dodatno rasteretiti centralu krunski venac)
koliko centrala ima nbg?

cekaj, ako je za uvodjenje ISDN-a veca ponuda nego potraznje odo ja da se prijavim

Da li neko kojim slucajem zna kada Zarkovo dobija digitalnu? Mislim ovde je situacija smesna vec 15 godina unazad. Gomila dvojnika, novi brojevi ne mogu da se dobiju, a vec godinama se obecava digitalna centrala koja "samo sto nije stigla".

Miroslav je napisao(la):
...

cekaj, ako je za uvodjenje ISDN-a veca ponuda nego potraznje odo ja da se prijavim

Prijavi se sto pre !
Prijava ne kosta nista, a po uvodjenju placas nekih 7-8000 dinara, sto se i te kako isplati za dobijanje digitalne linije.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Da li neko kojim slucajem zna kada Zarkovo dobija digitalnu? Mislim ovde je situacija smesna vec 15 godina unazad. Gomila dvojnika, novi brojevi ne mogu da se dobiju, a vec godinama se obecava digitalna centrala koja "samo sto nije stigla".

Shta da ja kazem shto je isto to samo na Vracaru....i juche sam saznao da sam ja poslednji na listi :D:D:D Bitno da Surdulica ima digitalnu vec 10 godina :)

Gde se uopste prijavljuje za ISDN? Ja bih vrlo rado podneo prijavu...

Dandy je napisao(la):
U Kumanovskoj, ulaz iz dvorista, ako me secanje dobro pamti :D soba 19.

drapin je napisao(la):
...

U Kumanovskoj, ulaz iz dvorista, ako me secanje dobro pamti :D soba 19.

Sta je potrebno poneti od papirologije?
Recite malo kakva je procedura i sl.

Dandy je napisao(la):

Dandy da bi imao iole shanse da dobijesh isdn morash imati chistu liniju tj. bez pcm-a i ostalih gluposti ... a koliko znam ti sa tim muchish bitku duze vreme :( :(

Nazad
Vrh Dno