Šta je novo?

Digitalac: do 200€, dobar video mod

NCC-74656

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2002
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Potrebna mi je vasa pomoc:
Uzeo bih digitalac, cene do 200€, 3 do 5 mpix, sa optikom, video modom od 640x480 i neograničenim snimanjem.
Najblizi sam Kodaku Z700, a zeleo bih da cujem sta jos predlazete.
z700_lens_anim.gif

Ako ti je bitan video mod, mozda ti se isplati da sacekas malo i vidis koliko ce pasti cena Canonu S1 i S2, posto se nedavno pojavio S3. Nisam video kakav video mod ima S1, ali se veruj mi za S2 se isplati da se malo protegnes preko 200e. Svi koji prvi put vide zapis koji pravi S2, ne mogu da poveruju da je to radio fotoaparat a ne kamera...

Ako uspes da nadjes canon ixus 30,40(ne znam dal ih jos ima u prodaju), imaju veoma lep video mod(640x480 30fps)...oko 2mb je 1s,ali po danu snimak je odlican, dok pri slabijem svetlu polako se pojavljuje sum,ali to je normalno za fotoaparate.Imao sam i nikon 3700 koji je snimao u istoj rezoluciji i sa 30fps, ali nije mogao ni da primirise canon-u po pitanju video, samo je manje zauzimao mesta 1s=1.2mb.
Ako mozes idi na neke sajtove sa prikazima fotoaparata kao stoje stevedigicams ili dcreview.com pa ces u delu testa naci video isecke, pa skini i uporedi za tvoje favorite.

Filmaker je napisao(la):
...protegnes preko 200e....

Pa covek napisa do 200e.Ne verujem je da je S2 malo preko 200 eura!
Bilo koji aparat do 200 e ce ti raditi posao.Npr. Canon A520...

Mislim da a520 nema neograničeno snimanje, nego na 640*480 15fps 30s!
Mislim da nemas nista drugo osim kodaka za te pare. Ili da uzmes polovan s5500, on ima dobar video mod 640*480 30fps neograničena dužina trajanja, ali on je nešto preko 200e + treba ga naći :)

Pa,dobro...jel neko probao taj Kodak?? Ima li neko da podeli utiske ili sta?

Zar je potrebno da probash kodak da bi znao kakav je ? :) Stvarno bre pored ovolikog izbora da neko odabere Kodak, i to zbog videa :)

driver je napisao(la):
Zar je potrebno da probash kodak da bi znao kakav je ? :) Stvarno bre pored ovolikog izbora da neko odabere Kodak, i to zbog videa :)

majka je napisao(la):
ja razumem coveka, kako sa Sony-jem da uhvatis `Kodak moment`? :)

OK "Genijalci", dajte mi VI predlog:
Znaci cena do 200€, 3 do 5 mpix, sa optikom, video modom od 640x480 i neograničenim snimanjem?!

A520, video zaboravi, to se zove fotoaparat i sluzi za fotografisanje.

svetozar je napisao(la):
OK "Genijalci", dajte mi VI predlog:
Znaci cena do 200€, 3 do 5 mpix, sa optikom, video modom od 640x480 i neograničenim snimanjem?!

Ako nekako iskopas ixus 30 odlican video mod.

A Sony S60?!
Inace imam fore do kraja marta da se odlucim...

@ svetozar
Imas ixus 40 za 200e na pcberzi sa 9 meseci garancije

frrka je napisao(la):
@ svetozar
Imas ixus 40 za 200e na pcberzi sa 9 meseci garancije

Hvala puno na inormaciji.
Gledao sam vec Ixus 30, za nekih 200€, a mislim da ću naci neku verijantu da ga dobijem i za manje para.
Interesuje me jos da je u Ixus seriji moguce koristiti klasicne AA Ni-Mh baterije, ili samo onu koja ide uz njega?!

Moglo bi AA, kad bi imao gde da ih stavish :)

Nema na chemu, uvek sam tu da ogovorim na tako dobra pitanja....

hteo sam da pitam ISTO sto i ti...

sta je bilo na kraju?

znas li mozda, ima li MINOLTA Z10 ton u video-zapisu ili ne?
imam razne karakteristike, ali negde pise da ima ton, a negde da nema?! (u nizoj rezoluciji - 320x240?)

da li ti treba zoom in/out u toku snimanja, posto velika vecina fotoa. nema tu mogucnost.
Ja imam Fuji s602z 640x480 30fps ograniceno karticom bez zoom in/out ali fantazija. Da li je neko uporedjivao sa novijim aparatima bas me interesuje. Sem toga kao foto aparat, manuelne funkcije ima da se ... Pa ni sa Canonom pro1 ne mogu da dobijem sto sa Fujijem.
A sada vi...

Ziveli

Video na S602 nishta nije loshiji od vecine novih aparata..

hvala, narode!

otvoren za sugestije...

antich je napisao(la):
hteo sam da pitam ISTO sto i ti...
sta je bilo na kraju?

Evo sta je bilo na kraju:
Uzeo sam juce Nikona 5200 (5 Mpix, 3x opt, mali 1,5" ekran ali nabijem-115000 pix, video 640x480x30fps neograniceno, litijumska betrija i punjac dolaze sa aparatom i posebno sam uzeo brzu SD od 512 MB).

OK, hvala svima!

Na kraju, posle raznih varijanti, kombinacija, ispusenih obecanja itd., uzeo sam Canon A530. Nije SVE ono sto sam hteo, ali koliko para - toliko muzike...
Na kraju, nisam mogao vise da odlazem i cekam, pa se odlucih i - to je to.
Ima argumenata za pohvalu i pokudu (prvenstveno displej koji je gotovo neupotrebljiv po suncu), ali GOTOVO JE (do daljnjeg).

POZ!

kakav je video mod na nikonu 5200 ,imao sam prilike da vidim na nikonu 5600 i ocajan je ,kao mobilnim telefonom

n5200 ima dobar video mod. 5600 nema pravu vga rezoluciju koliko se ja secam, pa je zato i losiji. pogledaj sajtove koje opisuju aparate, tamo imas i sample-ove.

Nazad
Vrh Dno