Šta je novo?

Digitalac do 150e, fensi ? :D

manchester

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2003
Poena
619
Dakle, treba mi za devojku, njoj manuelne kontrole nisu potrebne, niti bi umela sa njima da rukuje :D Neki roze boje bi bio idealan...

normalno da nije neka krs marka, benq, samsung,itd...

Hvala unapred

SONY DSC-W210 (ovde nije prikazan roze, ali ima i roze varijanta, drugarica na moru je slikala sa njim i dobre su slike), mada nije bas tacno 150 e.

Evo i ovaj je roze :) SONY DSC-S980 (148e)

W210 je fensi uzivo, slican je kao ja sto sam uzeo (W180), znaci ne oseti se u dzepu..

Poslednja izmena:
Fancy za 150e ? :) Za 150e mozesh da kupish entry level, aka najgori model neke firme (oni dno shto se prodaju na kilo po supermarketima i ne racunam :)).

Ako malo potražiš, za 150e možeš da nađeš neki Ixus, a koji god Ixus da nađeš za te pare, to je super kupovina.

A drivera ne slušaj, on je u životu video jedan napredni telefon (iPhone) i ni jedan amaterski digitalac, ali o njima sve zna :)...

@driver

Zasto se stalno ponavlja prica da su aparati od oko 100€ krs - nismo svi profesionalci da nam trebaju poluprofesionalni i profesionalni aparati koji kostaju mnogo vise.

Znam da je tesko kad se naviknes na nesto dobro da radis sa necim sto je dosta slabije,ali sigurno i medju tim "krsem od 100€" ima modela koji sasvim lepo mogu da posluze ?

Da li neki IXUS moze da se uklopi u pricu u ovom slucaju ?

Apati od 100e jesu krš. Ali od 150e već nisu. Kao što je nekad donja granica ispod koje ne bi trebalo ići bila 300e, pa 250, pa 200e, sad je 150e. Ali to i dalje znači da ne treba kupovati aparate od 100e, po meni.

Postoje šanse da može da se nađe Ixus za 150e, 160 eventualno.

i sami znate da 80% ljudi u srbiji koji kupuju aparate da im je bitno da taj aparat radi tj da slika i nista vise od toga a kvalitet fotografija i nije toliko bitan znaci da je CENA na prvom mestu pa sve ostalo

Da, ali postoji nešto što se zove granica isplativosti ili logičnosti. Ona je sad na 150e.

Ako imaš 100e i hoćeš fotoaparat. 1) kupi polovan, 2) pozajmi 50e. Ne kupuj za 100e.

@driver

Zasto se stalno ponavlja prica da su aparati od oko 100€ krs - nismo svi profesionalci da nam trebaju poluprofesionalni i profesionalni aparati koji kostaju mnogo vise.

Zato shto i jesu krsh. Kao shto Bane reche, postoji isplativost i neka logika, a poslednje shto treba da uradish je da kupish aparat od 100e. 150e je sama donja granica za koju se moze kupiti pristojan aparat. A tek je uzasna greshka shto se na forumu stalno ponavlja, reci "ne treba meni poluprofesionalni aparat" kao da ga je neko nudio i kao da njega mozesh da kupish i za 100, 200 ili 300e vishe, jer ne mozesh, a i da ga kupish, imao bi samo neshto bolje fotke, jer aparatom treba znati upravljati, i to vazi i za one najjeftinije.

Znam da je tesko kad se naviknes na nesto dobro da radis sa necim sto je dosta slabije,ali sigurno i medju tim "krsem od 100€" ima modela koji sasvim lepo mogu da posluze ?

Ja kada bih to gledao tako, pa svaki aparat bi onda bio krsh, ali ja samo kazem da su krshevi aparati ispod 150e, i da si kupovinom od 150e kupio najgori poshten aparat koji mozesh da kupish, pa se nikako ne treba zavaravati kako si kupio odlichan aparat jer ima i duplo jeftinijih, oni jeftiniji su za kantu odmah.

I ne slushajte Baneta, on ni nema fotoaparat, fotka mobilnim :d

Aparati do 100€ ... uzmi onaj koji se tebi svidja na izgled, koji je trenutno na akciji ... sta god da uzmes sa jedne strane zavrsice ti posao i moci ces da fotkas u pocetku a malo kasnije i da se kajes sto si bacio pare :)

Kada ga doneses kuci bices odusevljen ako ranije nisi imao aparat. Posle nekog vremena, videces da slike nisu dovoljno ostre, da ti je pobegao objekat koji si hteo da fotkas, da je suvise mracno ili presvetlo, da u mraku slike nikako ne izgledaju ... ispasce da ti je tek svaka 10-a slika prosecna. U principu ono sto slikas po suncu tj. dobrom osvetljenju bice prilicno OK.

Onda ces reci eh da je malo bolje ovo, da ima ono ... eh sto ne dadoh jos tih 50-ak eura :)

Aparati do 100€ ... uzmi onaj koji se tebi svidja na izgled, koji je trenutno na akciji ... sta god da uzmes sa jedne strane zavrsice ti posao i moci ces da fotkas u pocetku a malo kasnije i da se kajes sto si bacio pare :)

Kada ga doneses kuci bices odusevljen ako ranije nisi imao aparat. Posle nekog vremena, videces da slike nisu dovoljno ostre, da ti je pobegao objekat koji si hteo da fotkas, da je suvise mracno ili presvetlo, da u mraku slike nikako ne izgledaju ... ispasce da ti je tek svaka 10-a slika prosecna. U principu ono sto slikas po suncu tj. dobrom osvetljenju bice prilicno OK.

Onda ces reci eh da je malo bolje ovo, da ima ono ... eh sto ne dadoh jos tih 50-ak eura :)

Aparat kupujem devojci kao poklon, sumnjam da ce takvih reakcija biti :D

uh, greska, ovo je bilo do 100€ za 150, bilo kojim IXUX-om bice odusevljena, naravno ako nadjes neki malo stariji i jeftiniji model (70,75,80...) ili mozda Sony DSC-W120

Uzeh Canon a480, i nije nesto fensi, ali je bio na nekoj akciji, 20% snizenja, pa sam pazario njega. A citajuci po forumu, Canon je bolji od drugih u toj najnizoj klasi...

Hvala svima

Nazad
Vrh Dno