Šta je novo?

digitalac do 130e

donmarko

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2008
Poena
305
Potreban mi je digitalac do 130 e,stvarno se ne razumem u fotoaparate,A590is canon sam cuo da je ok ,ali bi hteo neku drugu preporuku posto taj aparat necu moci da nadjem.
Hvala unapred!!

Poslednja izmena:
W 120 je dobar izbor i vredi, ja imam w55 i odlican je za kucne snimke, cak sam i sa filmicima koje snima zadovoljan, imam karticu MS pro duo mada lepo radi i sa M2 + adapter

ja bih jurio neki od fuji a modela sa velikim superccd a900 a830...

Da ne otvaram novu temu, imam A510 vec 3 godine, sad bih kupio novi aparat, a ovaj poklonio matorcima (posto ga u poslednje vreme dosta koriste u svojim penzionerskim ekskurzijama gde se upoznaju sa prirodnim lepotama nase Srbije), i dvoumim se samo izmedju A590IS i A720IS. Ne zelim da smaram narod, samo bih voleo da mi neko od razcisti situaciju.

Gledao sam specifikacije oba aparata, i ono sto mi upada u oci od razlika medju njima je opticki zoom (4x naspram 6x) i makro mod (5cm naspram 1cm).

Koliko vidim, oba imaju video mod od 30fps neogranicenog trajanja (mada negde procitah i da A590IS ima ogranicenje na 20fps, ako je tako, to je veliki minus za mene, osim ako ne moze da se ispravi nekom modovanom verzijom firmware-a).

Molim Vas da mi neko ukratko izlozi da li postoje jos neke bitne razlike izmedju ova dva modela (naravno, i u kvalitetu slike, posto oba imaju 8 MPx), da biste mi olaksali odluku.

Za sada je moj favorit A720IS (prvenstveno zbog zoom-a od 6x - toga uvek malo), mada nije mi svejedno da li cu da izdvojim 50e vise, ali opet, ne kupuje se aparat svaki dan, a ovaj cu verovatno duze da koristim od prethodnog, koga sam onda platio 210e...

Eto toliko, samo u kratkim crtama razlike, naravno i subjektivno misljenje je dobrodoslo, a ja cu sam da procenim...

Pozdrav

Ok, driver, jasno mi je, ajde daj neki komentar na ovo ostalo sto me od gore interesuje. Veoma cu tesko da nadjem aparat u Krusevcu, svracao sam u par radnji, svi kazu da ga odavno nemaju, mada mi nije problem da se cimnem do BG ako treba, ili da zaduzim nekoga od drugara da uzme, ali nesto mi se cini da cu tesko da ga nadjem...

Ima li neka alternativa za preporuku, po mogucstvu sa 6x zoom, i koliko bih izgubio ako uzmem A590IS? Ima li neki modovan firmware koji otkljucava 30fps kod njega?

uzeo sam a1000 is koji je noviji model ,gledam po forumima i kazu da su razlike neprimetne u poredjenju sa a590is, da li sam pogresio?

Hvala unapred?

Poslednja izmena:
Osnovno pravilo:Ako vec pojma nemash shta hocesh da kupish,po forumima gledash pre kupovine,a ne posle.Mislim da je na ovom forumu bilo vishe nego dovoljno (dobrih) preporuka,a ti si uzeo aparat koji niko nije preporuchio.Ako u startu ne znash shta si mogao da dobijesh kupovinom,nece ti ni sada biti lakshe ako ti neko kaze da li si pogreshio.

Pa ti onda veruj linku a ne da ljudi ovde lupaju glavu. Btw sony w120 je neopevana :butt: od aparata i ne vredi ni duplo manje novaca. Nije mi jasno ko to može da preporuči...

Poslednja izmena:
Vrh Dno