Da ne otvaram novu temu, imam A510 vec 3 godine, sad bih kupio novi aparat, a ovaj poklonio matorcima (posto ga u poslednje vreme dosta koriste u svojim penzionerskim ekskurzijama gde se upoznaju sa prirodnim lepotama nase Srbije), i dvoumim se samo izmedju A590IS i A720IS. Ne zelim da smaram narod, samo bih voleo da mi neko od razcisti situaciju.
Gledao sam specifikacije oba aparata, i ono sto mi upada u oci od razlika medju njima je opticki zoom (4x naspram 6x) i makro mod (5cm naspram 1cm).
Koliko vidim, oba imaju video mod od 30fps neogranicenog trajanja (mada negde procitah i da A590IS ima ogranicenje na 20fps, ako je tako, to je veliki minus za mene, osim ako ne moze da se ispravi nekom modovanom verzijom firmware-a).
Molim Vas da mi neko ukratko izlozi da li postoje jos neke bitne razlike izmedju ova dva modela (naravno, i u kvalitetu slike, posto oba imaju 8 MPx), da biste mi olaksali odluku.
Za sada je moj favorit A720IS (prvenstveno zbog zoom-a od 6x - toga uvek malo), mada nije mi svejedno da li cu da izdvojim 50e vise, ali opet, ne kupuje se aparat svaki dan, a ovaj cu verovatno duze da koristim od prethodnog, koga sam onda platio 210e...
Eto toliko, samo u kratkim crtama razlike, naravno i subjektivno misljenje je dobrodoslo, a ja cu sam da procenim...
Pozdrav