Šta je novo?

Digitalac do 100 evrica

one1

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
319
Dakle treba mi neki socijala digitalac do 100 evra a da radi posao kako treba..
Znaci nista specijalno...Uglavnom mi treba da slikam nesto po kuci, na moru i sl...
Vidim da se u tu cenu uklapa Canon A490...Koliko sam shvatio za te pare nema boljeg :)
I da li neki prodavci daju garanciju vecu od godinu dana?
Ako moze i preporuka gde ima da se kupi u NS, posto prvi put kupujem dig aparat:wall:
Pozzzzz i Hvala

Pogledao sam i na osnovu njih sam zakljucio da je taj canon za te pare jedan od boljih...
E sad me zanima kakva su iskustva nezahtevnih korisnika sa ovim aparatom...
I vidim da postoji model A490 i A480...koji je bolji?
Pozzz

Hehe, ali stvarno se nista nije promenilo ... za 100 evra, meni je jako zao sto nemas tipa 500 Evra da potrosis, ali na zalost, za 100 evra ne mozes da kupis dobar aparat tj dobar digitalni idijot ... tako da koji god uzmes a da kosta toliko isto ti je, sam proceni koji ti se vise svidja, uvek ce stajati koliko para toliko muzike ;)

ili ako zelis da se bavis fotografijom kupi neko analogno telo, sad su ultra jeftini za 50 evra uzmes super telo sa 50mm objektivom ;)

pozdrav !

He he...znam da ne mogu da kupim dobar aparat za te novce ali mogu da vidim koji je najmanje los :crash:
Ne treba meni nego kevi...a necu da uzmem nesto pa da se ispostavi da je svaka druga slika mutna ili slicno..
Dakle odluka je pala na Canon A490 ili A480...
Koliko sam citao A490 je noviji...Dok mi je A480 lepsi (jest da to nije vazno)
E sad, da li pucati na dizajn ili na noviju tehnologiju (mada cisto sumnjam da su nesto novo ubacili u A490)?

Ne obaziri se na onaj post iznad. Uzmi bilo koji Canon i uzivaj. Ja sam sa prastarim / najjeftinijim / najosnovnijim Canon aparatom A200 (2MP) nekoliko puta bio na moru i napravio gooomilu lepih fotografija. Cak i sada kada ih pogledam, deluju mi lepo (pored toga sto imam 5D i par zlih objektiva :))
I ja bas trazim neki Canon do 100€ da se nadje......
---

Ne obaziri se na onaj post iznad. Uzmi bilo koji Canon i uzivaj. Ja sam sa prastarim / najjeftinijim / najosnovnijim Canon aparatom A200 (2MP) nekoliko puta bio na moru i napravio gooomilu lepih fotografija. Cak i sada kada ih pogledam, deluju mi lepo (pored toga sto imam 5D i par zlih objektiva :))
I ja bas trazim neki Canon do 100€ da se nadje......
---

Cekaj genije, pa ti si mu odgovorio kao i ja.....da uzme jeftiniji.
Koji onda post da ignorise :smack:

Onaj malo vise iznad. Da si lepo procitao, shvatio bi da sam i sa mnooooogo losijim aparatom pravio lepe slike, tako da sa ovim A480/90 moze jos vise da uziva u dobrim fotografijama.
Sad bas gledam, ovaj A490 deluje sasvim ok.
Narucicu ga u Ax**-u :)

I mene zanima 490, tj.aparat do 100 evra. Ne bih da se ispalim kao moja devojka koja je uzela Prakticu za 7k na nekoj akciji a aparat nikad gori. Necu da se igram sa podesavanjima vec mi treba ***** koji cu da upalim i da slikam a da slike bude koliko toliko ok za kucnu upotrebu.

Hmmmmmm i ja sam smatrao da je kupovina a480, a490 pametna stvar dok nisam video razne testove (slike) uslikane ovim fotoaparatima. Na nekim slikama su ljudima lica muta, velika kolicina shuma...........realno ako vas briga za to uzmite ih.
Svaki malo bolji telefon pravi isti kvalitet slika

Hmmmmmm i ja sam smatrao da je kupovina a480, a490 pametna stvar dok nisam video razne testove (slike) uslikane ovim fotoaparatima. Na nekim slikama su ljudima lica muta, velika kolicina shuma...........realno ako vas briga za to uzmite ih.
Svaki malo bolji telefon pravi isti kvalitet slika

Hmmm...I ja sam gledao neke testove i slike su bile sasvim pristojne...
Ako mozes da okacis link ka tim tvojim testovima pa da uporedim...
Pozdrav

Sve je to super kada prave sampl-ove na otvorenom. Što ne testiraju u zatvorenom, pa da prošetaju ISO malo, pa bez blica, da se vidi kakvi su tu. Kad se slika eksterijer, pa još lep sunčan dan...tu će 95% aparata da bude odlično.

Sve je to super kada prave sampl-ove na otvorenom. Što ne testiraju u zatvorenom, pa da prošetaju ISO malo, pa bez blica, da se vidi kakvi su tu. Kad se slika eksterijer, pa još lep sunčan dan...tu će 95% aparata da bude odlično.

Ja cak kazem da su i slike na otvorenom sa ovim a480 ocajne i da malo bolji celularci sa 3 megapixela prave priblizne slike

E, to :). Ako tebi to odgovara, onda je sve ok. Koliko se meni čini, a prilično mi se čini :D, Canon je za te pare najbolji. Ako si pregledao i druge teme slične/iste tematike, videćeš da je to to.

evo, ovde su cak i preporucili. :d

uglavnom, u svim testovima, manje ili vise ozbiljnim, se slazu da kvalitet slike nije bog zna kako dobar, ali je sasvim ok s obzirom na klasu i cenu kamere. kao prednost najcesce navode veliki i dobar ekran i kvalitet izrade za tu klasu. nisam imao prilike da isprobam kameru, misljenje sam formirao na osnovu testova. licno nisam odusevljen, ali sam svestan one narodne - koliko para, toliko i muzike.

.
.
.
.
.

Ako se drzis narodne koliko para toliko muzike onda definitivno canon daje najvise za pare koje kosta. Stalno nas par pominje na forumu da Nikon koliko zna da pravi dobre aparate u dslr klasi toliko pravi lose aparate u compact. ja ne znam dali je to Nikon politika da ljudi idu na prosumer (opet nikon je los) ili jednostavno predju na dslr nizu klasu (upitno). Jednostavno u compact klasi je jako los po svim karakteristikama. a imao sam prilike da drzim u ruci i fotografisem sa njihovim modelima od 200~300€ i razocaranje je bilo potpuno tako da bi se silno iznenadio da je aparat od 100€ bolji od onih skupljih. Sad lako je dati negativnu karakteristiku ali sta izabratu..pa ko sto Driver kaze Canon..definitivno ostale firme (fuji, panasonic..) imaju dobre aparate ali probijaju cenu od 100€. Sto se tice testova hm jako je upitno..i dosta predugacko za objasnjavanje tako da im prosecan kupac ne treba verovati u potpunosti. Naposletku postoje marketinske fore i fazoni kao i PS da se fotke ispeglaju jer prodavci itekako znaju da 80 ako ne i vise % kupaca slika u auto modu... i onda uvek mogu da se izvuku pricom da nije dobro odredjeno setovanje...Vrhunac je firma koja je stavila fotke sa svog parata u katalog i napisala 125/ 5.6 a aparat ima samo auto mod i scene bez prikaza ekspozicije i otvora blende...Rezime do 150€ Canon ostalo zaobici u sirokom luku..naposletku nemoras da poslusas Drajvera mene ili bilo kog kupi ono sto ti je dostupno i zasta imas para ali posle razmisli kad se budes vratio na forum sa pitanjem kako da popravim...ili mozeli bolje da ispade slika...
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno