Šta je novo?

Digital Audio Cable (Optical)

no_surrender

Cenjen
Učlanjen(a)
30.04.2009
Poena
154
ako neko zna...

imam samsungov lcd tv koji pozadi ima DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) konektor

imam neku malu samsung mini liniju koja ima isti konektor pozadi, dakle opet DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL)

e sad, da li bi ja kupovinom digital optical audio kabla (muski-muski) mogao da na zvucnicima te linij eslusam zvuk sa TV-a (tv kanala)?

buni me sto je na oba uredjaja OUT konektor, pa da ne kupujem uzalud ako je neizvodljivo...

hvala

Na liniji ti treba INPUT, mozes samo analogno da ga vezes verovatno imas auh in sa dva klasicna rca

Na liniji ti treba INPUT, mozes samo analogno da ga vezes verovatno imas auh in sa dva klasicna rca

thx

a na sta da vezem drugi kraj (TV), ako rca vezem na mini liniju?

i otkud na oba uredjaja da je DIGITAL OUT, mislim kako ja te konektore na ova dva uredjaja uopste mogu da iskoristim?

EDIT>> evo, nasam sam neke kablove kod bandridge-a, ali su svi M-M, sto znaci da vezuju OUT i OUT? Cemu onda sluze takvi kablovi, koja je svrha OUT-OUT povezivanja? ( http://tp-bandridge.bandridge.nl/TradePoint/Item_View?itemNo=BAL5600 )

Poslednja izmena:
imas rca aut ili ga izvuci preko scart outa, tv ima digital aut da bi digitalno preneo zvuk sa tyunera ili hdmi u avr ....

Lepo ti je reko Civi, na liniji bi morao da imaš optical IN(PUT). To što je na oba uredjaja out, znači da su proizvodjači predvideli da ćeš možda te uredjaje da kačiš na nešto snažnije.
Ako povezuješ pomocu činčeva, onda 2 činča u TV, a 2 u liniju pod uslovom da ima takav Aux in. Tj da li imaš na liniji uopšte neki ulaz i kako on izgleda?
Kod optičkog kabla nemaš muški/ženski.
Ja takodje imam samsungov TV i povezao sam ga sa AVR-om putem optičkog kabla da bih dobio 5.1 iz filmova koje gledam sa njegovog plejera.

ajde, probacu ispocetka, danas sam zurio, pa nisam stigao lepo da objasnim sta zelim.

ovako:

- tri su trenutno komponente u pitanju:

1. mini-linija (shema: http://i52.tinypic.com/73m5b6.gif )
2. tv (shema: http://i56.tinypic.com/1z5jeox.gif )
3. racunar

- trenutno stanje je takvo da mi je 3,5mm bananica iz zvucne vezana cincem na mini-liniju i na taj nacin preko kompa slusam muziku.

- mene zanima, na koji nacin ja mogu sa TV-a (tv kanala) da cujem zvuk na zvucnicima od mini-linije, a da pritom ne izgubim zvuk sa racunara (kad mi treba). Ne bi mi smetalo da mi na AUX-u mini-linije bude istovremeno zvuk sa tv kanala i zvuk iz zvucne kartice racunara, jer se istovremeno nikad ne koriste.

kapiram da bi morao nesto da budzim, to je gotovo izvesno, samo sta i kako?

hvala na svemu do sada napisanom, cenim vas trud da pomognete.

sheme koje sam dao su 100% verne uredjajima koje imam i to su jedini konektori na tim uredjajima.

kad smo vec kod tog izlaza sa tv-a, ja sam probao na moje pojacalo da ga povezem, i dobio sam zvuk sa tv-a, e sad jedino malo razocarenje je sto sam povezao laptop preko hdmi na lcd tv, i pustio film sa dts 5.1 zvukom, a tv propusta na pojacalo samo stereo od istog filma...... :-(

Nazad
Vrh Dno