Šta je novo?

DiamonMax+ 8 vs DiamondMax+ 9

Vojkan

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
1,180
Jel može kratko poređenje ova 2 modela? I kakvi su u odnosu na dx740 (ili kako već)
Kako se koji pokazao u praksi, koliko koji ima po ploči, kako koji podnosi visok PCI, buka...
Ne šaljite me na search i stare threadove jerbo tamo nema ništa pametno :)

karakteristike:

imas na linkovima gore :)

praksa:

bezi od osmice jer je pocela pristojno da se vraca na reklamaciju :(
slobodno kupi devetku jer je to potpuno drugaciji disk i za sada nije bilo problema sa njima (preporuka)

TEP3A je napisao(la):
karakteristike:

imas na linkovima gore :)

praksa:

bezi od osmice jer je pocela pristojno da se vraca na reklamaciju :(
slobodno kupi devetku jer je to potpuno drugaciji disk i za sada nije bilo problema sa njima (preporuka)
Sto ne znaci da se nece pojaviti i znacajniji broj 9-ki na reklamacijama :(
Tako je bilo i sa svakom novom serijom IBM diskova kad se pojavila :(:
obecanja da je bolja od prethodne i da se ne kvari....
Suvise je kratko serija 9+ u exploataciji da bi mogao da donosis konacne ocene - vreme ce pokazati koliko si u pravu (nadam se da jesi), a d740x se vec pokazao i znas sta mozes od njega da ocekujes...

Danke obatrojici :D
A koliko imaju po ploči /dok ne pogledam linkove/?
Pitam jer ovi naši mutavi prodavci stave u oglas "diamond max plus" 40/60/80 pa ne znam koji je...
Za 740 znam da ima 40GB.

LM, skinuh sva 3 PDFa... Al tamo osim podataka o buci ništa pametno nisam našao.
Od zaključaka do sad: d740x se dobro pokazao (a što onda traže onoliku elektroniku za njega?), osmica baš i nije nešto, devetka bi trebalo da bude najbolja ali je još poletarac pa se ne zna puno o pouzdanosti. I koji da kupim? :)
I još nešto, pošto izgeda da su diskovi počeli da pojeftinjuju da kupujem sad ili da čekam npr mesec dana (da prođe rok :D) jer će tad još pojeftiniti?

WoyKhan je napisao(la):
Danke obatrojici :D
A koliko imaju po ploči /dok ne pogledam linkove/?
Pitam jer ovi naši mutavi prodavci stave u oglas "diamond max plus" 40/60/80 pa ne znam koji je...

To niko ne zna :)
U stvari ovi u maxtoru znaju, ali kriju. Max je 80Gb po ploci ali moze biti i manje. Pricaju se razne price o tome, zato sto zvanicno maxtor cuti. A cuti i WD :)

Sto se tice PCI kloka svi maxtor modeli su poznati po dobrom podnosenju visokih PCI klokova, tako da to ne treba da te brine.

Tnx.
A kakva je (otprilike) situacija u vezi toga sa starijim diskovima? Tipa 4-5 godina...

Sto bi uopste uzimao tako mator disk?

Ne bih uzimao nego ga imam :)
Ne misliš valjda da sam toliko lud da se dvoumim između maxtora 60 giga i nekog tamo diska koji će još malo u obdanište? :)

Imam Daiamondmax +9, mogli su da ga naprave i u slim verziji, jer tamo gde su ploce (mada sumnjam da ima vise, jer fizicki ne bi stalo), debljina (visina) HDD-a ne prelazi 9 milimetara.
Za nijansu je bucniji od WD 102 AB, ali u sustini lepo radi.

Izgleda da će onda on pasti, pogotovo kad vidim ovaj trend sniženja cena :)
Koliko dugo ga imaš?

Pa moje misljenje je, da sad trenutno ne vredi uzimati HDD, jer ce cene pasti. Ja sam morao da uzmem jer je WD "otisao" i to posle nove godine kad su cene bile max., ali vec polako padaju.

Da, tako sam i mislio, taman da prođe rok :D
I spadnu na normalnu cenu...

pozdrav

Kad ce pasti ??? Kakav rok ???
Jeste da je 02:11, ali jos uvek skontam stvari, ali ovo mi nije bas najjasnije... :boom: :rocket: ctp; :whip :cuss: ;)

Vrh Dno