Šta je novo?

Diamondmax +9

TazDeVil

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
619
Pre nekih 20 dana sam uzeo Maxtor Diamondamx +9 60 GB(nakon sto je IBM otisao nazad u fabriku na autopsiju). Bilo je reci da li ce i sa ovom generacijom biti kao i sa prethodnima, tj. da li ce se kvariti isto tako cesto, ali to je jos uvek nov model... E pa pre par dana poceo je da daje ponekad neke cudne zvuke prilikom pisanja\citanja. Inace pri kopiranju brzi je od IBM 40 GB (oba na 7200rpm).

i ja imam Maxtora 60gb 7200rpm,i nekada(narocito dok cita ili kopira)cuje se neki zvuk kao da "pukne", kao kada se pali ili gasi hdd. Takodje imam problem da kada palim masinu po prvi put u toku dana,tj. kada je nekoristim par sati, posle "veryfing dmi pool data", sve stane,hdd lampica se ugasi i ekran ostane crn(upajlen), i nakon restarta win se normalno digne,neznam shta mu je.koristim winXP..neznam da li je to do xp-a ili do hdd-a

9+ su super pouzdani. Od kada su poceli da se prodaju, od nekih 1000 komada, do sada su nam se vratila 2 ili 3, sto je manji procenat od bilo kod drugog harda (a i prilicno zanemarljiv). Inace taj zvuk sam i ja primetio na svom primerku, ali pretpostavljam da zna sta radi :D .

Nadajmo se da si u pravu ili u suprotnom uppss :wave;

Ja bih jedino jos savetovao obavezno stavljanje coolera na doticni s obzirom da greje ko furuna... preventiva... ;)

<Mancha> je napisao(la):
9+ su super pouzdani. Od kada su poceli da se prodaju, od nekih 1000 komada, do sada su nam se vratila 2 ili 3, sto je manji procenat od bilo kod drugog harda (a i prilicno zanemarljiv). Inace taj zvuk sam i ja primetio na svom primerku, ali pretpostavljam da zna sta radi :D .
Nadajmo se dao ovi sto pucketaju, nece povecati taj broj sa 2-3 ...

Marsovac je napisao(la):
Ja bih jedino jos savetovao obavezno stavljanje coolera na doticni s obzirom da greje ko furuna... preventiva... ;)

Ne da se greju nego otkidaju, mora se razmisliti o jachem napajanju :))))

AJDe, ajde.. zatvori taj prozor... haraju ovih dana virusi, prehladicesh se:))

evo meni dtemp pokazuje 26 upravo a startovao sam masinu pre oko 4 sata...

i kad radim neko kopiranje ne prelazi preko 30-32c
defragmentacija 8gb particije koja ima oko 5gb podataka 35c

nema aktivnog hladjenja , jedino je smesten na dnu kucista i to je sve..

BeastMaster je napisao(la):
he he ovo je slika posle oko 3 sata rada, ali sa hlađenjem;)

Pa uskoro cemo i hard diskove hladiti kao i procesore koliko ja vidim...:beat:

jazza je napisao(la):
Pa uskoro cemo i hard diskove hladiti kao i procesore koliko ja vidim...:beat:
Ne uskoro, odmah! Ako imas 7200 HDD obavezno stavi neki 80mm ventilator ispod harda. Duze ce trajati hdd, a kosta 3€ i malo truda.

Panos je napisao(la):
Ne uskoro, odmah! Ako imas 7200 HDD obavezno stavi neki 80mm ventilator ispod harda. Duze ce trajati hdd, a kosta 3€ i malo truda.

Jel za tu osmicu pravish nosac ili je tek ovako zbudzish???

septimus je napisao(la):
Jel za tu osmicu pravish nosac ili je tek ovako zbudzish???
Napranim nosac.
Zavisi kakvo kuciste imas.
1. ako imas mesta za hdd skroz do dna onda nema problema
2. ako imas mesta za 1 ili 2 hdd-a, onda obicno isecem lim ispod harda i postavim nosac od trake lima (savijene) koji drzi ventilator.

TazDeVil je napisao(la):
Ti si se bas napalio:boom: :rocket:
Ja moj WD nisam hladio, jos sa ga drzao u rack-u i nije mu bilo nista...
proslo svrseno vreme?:D

P.S. oladi malo! :boom: :rocket:

Vrh Dno