Do sada sam probao skoro sve najpopularnije romove za xda, i wm 6.1 i 6.5, i za sada uvek se vracam na Shaks.P v4.30 koji je za mene neprevazidjen, stabilan, brz i stvarno ima puno dobrih stvari, najvise mi se dopada to sto je covek ubacio program u Start-Programs-System tools-Enhancement Settings sa kojim mogu da podesim stvari tako da imam Notification Manager od Diamonda sa HTC Enhanced Popup notifications.
Koristim ga u kombinaciji sa ovim:
Radio: 1.15.25.14
Rilphone: Raph_1.14.25.35
HardSpl: 1_93OliNex_HSPL_Unsigned
Uradjen je "security unlocked"
Jako bitna stvar kod skuvanih romova je da se uradi MTTY ili da se ubaci prvo neki stock rom i odradi hard reset pre fleshovanja skuvanog da bi se formatirao uredjaj, jer moze da vam se telefon ponasa cudno posle fleshovanja i cak da stalno sam uradi hard reset iz cistog mira.
I naravno HardSpl je obavezan da bi mogli mirno da probate romove, ja sa oziveo moj Diamond cak i nakon fleshovanja (greskom

) CDMA verzije roma u GSM telefon.
Sto se touch screen-a tice, ja kada sam presao sa TyTN II na Diamond primetio sam da moram jace da pritiskam ekran da bi reagovao ali slucajno sam ogrebao onu fabricku foliju pa sam narucio drugu, (
Martin Fields) i kada sam probao bez folije i sa ovom novom stvarno je druga prica, mnogo bolje, sada mi se cini da radi bolje od TyTN II.
Prvo sam hteo da narucim invisibleshield ili BestSkinsEver ali nakon sto sam procitao da se ljudi zale da se veoma jako zalepi za telefon i kada hocete da je skinete moze da pokvari ekran i da skine i delove farbe sa maske..
kako iskljucis tf3d 2.1 ?
Ides u Start-Settings-Personal-Today-Items i tu iskljucis TouchFLO 3D, ja ga isto ne koristim jer koristim spb mobile shell.
Od bitnih programa instaliram PhoneEX dialer, e-native Showcase, Gyrator2, Resco explorer, iGO, Garmin, G-alarm, Spb Phone Suit, Spb Keyboard i FingerKeyboard 2.1