Šta je novo?

Diamond - koji rom koristite i zashto?

Pohvalno za njega je jako dobro tweak-ovan touch, pa je sve moguce uraditi prstom bez imalo muke

Tweak za osetljivost touch-a, koristi Custom Scroll 1.1 gde mozes da podesavas Scrolling Distance i naravno osetljivost TouchScreen-a.
:wave:

1. Izashao je novi Gen.Y
Do sada sam probao skoro sve najpopularnije romove za xda, i wm 6.1 i 6.5, i za sada uvek se vracam na Shaks.P v4.30 koji je za mene neprevazidjen, stabilan, brz i stvarno ima puno dobrih stvari, najvise mi se dopada to sto je covek ubacio program u Start-Programs-System tools-Enhancement Settings sa kojim mogu da podesim stvari tako da imam Notification Manager od Diamonda sa HTC Enhanced Popup notifications.

Koristim ga u kombinaciji sa ovim:
Radio: 1.15.25.14
Rilphone: Raph_1.14.25.35
HardSpl: 1_93OliNex_HSPL_Unsigned
Uradjen je "security unlocked"

Jako bitna stvar kod skuvanih romova je da se uradi MTTY ili da se ubaci prvo neki stock rom i odradi hard reset pre fleshovanja skuvanog da bi se formatirao uredjaj, jer moze da vam se telefon ponasa cudno posle fleshovanja i cak da stalno sam uradi hard reset iz cistog mira.
I naravno HardSpl je obavezan da bi mogli mirno da probate romove, ja sa oziveo moj Diamond cak i nakon fleshovanja (greskom :D) CDMA verzije roma u GSM telefon.

Sto se touch screen-a tice, ja kada sam presao sa TyTN II na Diamond primetio sam da moram jace da pritiskam ekran da bi reagovao ali slucajno sam ogrebao onu fabricku foliju pa sam narucio drugu, (Martin Fields) i kada sam probao bez folije i sa ovom novom stvarno je druga prica, mnogo bolje, sada mi se cini da radi bolje od TyTN II.
Prvo sam hteo da narucim invisibleshield ili BestSkinsEver ali nakon sto sam procitao da se ljudi zale da se veoma jako zalepi za telefon i kada hocete da je skinete moze da pokvari ekran i da skine i delove farbe sa maske..

kako iskljucis tf3d 2.1 ?

Ides u Start-Settings-Personal-Today-Items i tu iskljucis TouchFLO 3D, ja ga isto ne koristim jer koristim spb mobile shell.
Od bitnih programa instaliram PhoneEX dialer, e-native Showcase, Gyrator2, Resco explorer, iGO, Garmin, G-alarm, Spb Phone Suit, Spb Keyboard i FingerKeyboard 2.1

Poslednja izmena:
Hteo bih da nabacim WM 6.5, koji rom mi preporucujete (da radi brzo) i da li se stavlja kao 6.1 ili ima jos neka procedura oko upgrade-a?

Poslednja izmena:
I mene ovo zanima za 6.5 upgrade...

@priest77
Jel ta folija tvrda ili savitljiva, jel sam isprobao vise njih i najbolja mi je fabricka. Nema onih mehurica kad je zalepim na ekran, ali mi se dosta ishabala od menjanja pa me zanima kakva je ova koju ti imas?

Savitljiva je i tanja je od fabricke, a kada je lepist to odrais sa nekom kreditnom karticom polako i neces imati onih mehurica, isto sa plasticnom kreditnom karticom mozes dosta lako da izvadis te mehurice ako ti se pojavi neki u toku lepljenja. Kod mene nema nijedan mehuric, samo je bitno da izaberes neko mesto gde nema prasine u vazduhu dok lepis foliju, procitao sam ovde na forumu da je dobra fora to raditi u kupatilu posle tusiranja kada vlaznost pokupi svu prasinu iz vazduha :)

Sto se tice WM 6.5 ja sam probao Benko i BsB i nije losa ova nova verzija 6.5.1 dosta je vise finger friendly, vredi da se proba ali uskoro bi trebalo da izadje finalni wm 6.5.
Postoji rom i sa novom manilom 2.5 ako je koristite, ja je ne koristim, a ni ona nije finalna verzija. :)

Sto se tice stabilnih 6.1 romova pored Shaks.P v4.30 sada koristim ovaj Dia Duit koji ima dosta svezijih stvari u njemu i u kombinaciji sa Radio: 1.13.25.24 radi jako lepo, brzo i stabilno. Ostaje dosta slobodnog prostora i za instaliranje u main memory i dosta slobodnog RAM-a.

Poslednja izmena:
Hvala :) Koliko sam na brzinu procitao prvo ide
HardSpl verzija za D2
pa onda stavljanje roma na sd karticu i flesovanje telefona
jel ima jos neki korak pre, izmedju ili posle?

Nemoj da stavljas HardSPL od modela za koji nije namenjen proveri 2 puta pre toga,i ne morash da stavljash rom na karticu nego samo pokrenesh BlackstoneRUUWrapper.exe iz foldera koji si raspakovao, stim sto umesto Blackstone treba da pishe Diamond...

Fleshovanje sa interne memorije ili sa memorjiske kartice ima prednost zato sto je:
pouzdanije, jer neces imati problema sa nekompatibilnoscu OS-a na PC-u i greske sa konekcijom, neces imati nikakav rizik da ti nestane struja u sred fleshovanja ili da greskom prekines USB konekciju...i fleshovanje traje mnogo, mnogo krace nego preko USB kabla.

Poslednja izmena:
To stoji, ali ja nikakvih problema do sada nisam imao,a uradim to bar 3 puta mesecno...
Probleme sa nekompatibilnoscu OS-a na PC-u i greske sa konekcijom nisam imao do sada, sto ne kazem da je nemoguce, ako su active sync, u slucaju xp-a, ili windows mobile device center ako se radi na visiti, poslednje verzije to ne bi trebalo da se dogadja!
Ali opet npr ja imam probleme u stanu sa strujom komp se cesto restartuje i bilo bi mi pametnije da radim tako,al navika je cudo...

Sto se tice WM 6.5 ja sam probao Benko i BsB i nije losa ova nova verzija 6.5.1 dosta je vise finger friendly, vredi da se proba ali uskoro bi trebalo da izadje finalni wm 6.5.
Postoji rom i sa novom manilom 2.5 ako je koristite, ja je ne koristim, a ni ona nije finalna verzija. :)

Stavio sam Benko i mogu reci da mi se bas svidja bas to sto je finger friendly i sto je stabilan u radu, videcemo jos za stabilnost posle odredjenog vremena.

BsB WM6.5.1(23075)

Trenutno na Diamond, GUI fingerfrendly. Odlicno radi, bez lagovanja...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=506533

Free Storage: 104mb
Free RAM: 59.5mb

screenshot1ae.jpg

jes da nema veze sa romovima al mi deluje da je ovde pravo mesto za pitanje
razmisljam se da predjem na diamond pa me zanima par stvari, (vec dosta god. imam samo wm telefone sto touch sto nontouch)

1.vidim da moze da snima video rezolucije 352x288 30fps, jel postoji mogucnost nekim program ili kako god vec da se snima 640x480 25-30fps

2.malo mi bezveze sto nema slot za karticu
jel u ta 4 gb spada i rom i ram 192+256=448, pa i na to otpadne 1/2GB, kako i ona 4 nisu 4 nego verovatno oko 3800 i kad bi se odbilo ovih 448 dosli bi na ~3300 sto mi je vec ozbiljno ogranicenje, ili su ram i rom odvojeni? (valjda ste shvatili sta sam hteo :eyebrows:)

3.eventulano neki ostali nedostatci...

Poslednja izmena:
Do sada sam probao 4-5 ROM-ova i najbolje se pokazao Gen.Y R5.3. malo memorije zauzima i veoma je brz, a malo pre sam nasao sjajnu aplikaciju (fix) koji povecava osetljivost ekrana. Tako da je sad toliko osedljiv da skoro i ne treba da pritiskate ekran (slicno iphonu). Link do aplikacije http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=469865

Takodje koristim gore navedeni rom: Gen.Y R5.3.
Jako sam zadovoljan sa brzinom roma, veoma stabilan i super izgleda.
Ja licno nisam imao problema sa gore navedenim romom kao sto se neki zale.

Nazad
Vrh Dno