Šta je novo?

dialup prozor i windowsXP sp1

• Začetnik teme Začetnik teme xWoLf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Mobilni telefon
062 40 45 40
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. ADSL
pitanje kratko i jasno:

kako da podesim, ako je uopste i moguce da mi se dialup prozor, odnosno ono sto se pojavi gde se ukucava login,password i telefon provajdera, neposredno pre zvanja istog i kacenja na net - znaci da mi se taj dialog prozor u slucaju da pritisnem "escape" ili "cancel" da ne nestaje potpuno vec da se vrati u osnovni prozor , NESTO SLICNO KAO KOD WIN98/se/me i ostalih starijih sistema, nervira me posto mi modem ne prepoznaje cesto signal zauzete linije pa kad pritisnem escape da probam ponovo moram da jurim ikonicu za dialup po desktopu

pomagajte, nadam se da sam lepo objasnio u cemu je stvar

Ja to nisam uspeo da uradim, ali me drugo zanima: Koji je to modem, jer ako nadjes OK driver i izaberes OK Country Select, modem ce prepoznati signal zauzete linije. Ja sam imao taj probelm sa Conexant-om na win2k (a imao sam desetine orginalnih drajvera bez odgovarajuce zemlje u Contry select) i *****...o me dok nisam instalirao XP koji je imao genericke drajvere za doticni modem, i gde sam kao zemlju izabrao Nemacku.

Nisam siguran da ce ti to pomoci, ali provjeri da li ti je u internet options na kartici connections ukljuceno always dial my default connection

probao sam i ne pomaze

Nisam siguran da ce ti to pomoci, ali provjeri da li ti je u internet options na kartici connections ukljuceno always dial my default connection

probao sam ovo sto si rekao i nista se ne desava, sve je isto kao pre

dAJTE bre ljudi, ako vec koristite XP , i svi se kacite na internet lepo mi kazite, jeli tesko napisati nekoliko linija.. nisu ovo mali oglasi pa da svi dolaze samo da citaju, dajte malo doprinosa, ovo su FORUMI!!!

ako vam ne smeta da na escape/cancel izbugite dial-up prozor ok, ako nemate tih problema kazite koju verziju XP koristite... ili jos bolje kako ste ovo resili, imate li neku ideju

uh, necu da se nerviram!

:twisted: 😀

Zaista je interesantno da se takvo ponasanje dial-up prozora u XP-u gotovo nigde ne spominje, mislim kao neki problem...osim toga sto si ti opisao postoji i druga razlika: u 98/ME taj prozor je mogao i u potpunosti da se izbegne, tj. da modem po kliku na ikonu odmah pocne da bira izbegavajuci u potpunosti taj prozor...sto, cini mi, se u XP-u ne moze nikako - ili ja nisam dovoljno trazio...

Verovatno bi moglo nesto da se uradi iz registry-a, ali u "boljim" tweak-guide-ovima na tako nesto ja barem nisam naisao. Da li si probao jedan search recimo po news grupama ili slicno ?

Inace nema nekih razlicitih "verzija" XP-a, ako mislis na Home i Pro, sve je to manje vise isto, u pogledu ovoga svakako nema nikakve razlike.

Mozda bi bilo naj elegantnije da zaobidjes "problem" tako sto ces naterati modem da prepoznaje busy, pa makar promenio modem ! 🙁

Mozda zvuci glupo ali ja koristim Flash Get za okretanje telefona i sve ide kao podmazano 🙂

Nikada nikakvih problema nisam sa njim imao, i sve se moze savrseno podesiti......

Re:

Ja sam imao isti problem i samo smo ovde došli
do zaključka da tu nema pomoći, jedino mogu da ti
preporučim da probaš da podesiš country na modemu
na Germany, meni od tada uvek prepoznaje busy signal
tako da nema potrebe za 'escape' i gubljenjem prozora. :happy:

Vadim ovu diskusiju iz naftalina posto me interesuje da li je neko našao rešenje. Najbolje rešenje do koga sam došao (sasvim slučajno gledajući šta od programa ima u System32 direktorijumu) je da DialUp konekciju pokrećem pomoću sistemskog rasphone.exe. U ovom slučaju nakon Cancel vraća se prozor za izbor konekcije, pa sa 2 Enter-a opet bira broj. Ipak, to je 1 Enter više nego u Win9x 🙂
Ima li boljeg rešenja?

drapin je napisao(la):
u 98/ME taj prozor je mogao i u potpunosti da se izbegne, tj. da modem po kliku na ikonu odmah pocne da bira izbegavajuci u potpunosti taj prozor...sto, cini mi, se u XP-u ne moze nikako - ili ja nisam dovoljno trazio...

Nisi dovoljno trazio !!!

vmiro je napisao(la):
Nisi dovoljno trazio !!!

Da, nasao sam to vrlo brzo nakon sto sam ovo lupio, ali posto to nije osnovna tema topic-a, nisam ni korigovao, moja greska... :trust:

zar nema nekih usluznih programchica koji ovo mogu da odrade kako treba?

btw kako se tachno podeshava "jedan-click-dialup" bez prozora? 🙂

G!!! je napisao(la):
btw kako se tachno podeshava "jedan-click-dialup" bez prozora? 🙂

CP/Network connections/Properties odredjene konekcije/Options/Dialing Options iskljuci sve ili ostavi ostavi Display progress ako zelis da vidis sta se desava...

hvala 😉

Nazad
Vrh Dno