Šta je novo?

Dial up...uvek zauzeta linija...problem...pomagajte!

Gavri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2002
Poena
619
centrala je analogna i imam dvojnika...
kada sam bio kuci na digitalnoj centrali sve je bilo ok ali sada ne radi
problem glasi:
kada pokrenem bilo koju dial up vezu pre nego sto pozove broj trebalo bi da se cuje kao da je linija slobodna za zvanje ali bez obzira kojim dial up nalogom ja pokusam da se povezem uvek se pre nego sto jos pozove broj cuje kao da je linija zauzeta(i on ladno zove ali ne pokusa da se poveze...a za sve to vreme dok okrece broj i dalje se cuje kao da je zauzeto).
linija je slobodna za zvanje...proverim i uvek je slobodno ali kad kabli zakacim za net uvek svira kao zauzeto
u cemu je problem???:( :( :(

Pa mozda bi (ako nisi) trebao da u setovanjima modema i konekcije promenis da bira analogno.

Ako nije do toga, mozda da u init string za modem upises ATX3.
Ako je to vec upisano, desava se da neki modemi na digitalnoj centrali korektno rade i ako im je upisan ovaj string, i kada im je chekiran wait for dial tone. Ne bi trebalo da ima veze, al ipak probaj da ovo poslednje dechekiras.

Ako nece ni to da da rezultate, ne znam sta da ti kazem. Varijante koji su moguce su sasvim dovoljne za zagorcavanje zivota. Jedna od njih je da tvoj modem ne moze da radi korektno sa analognom centralom. Retko je, ali se desavalo. Mozda da potrazis info specifican za chip tvog modema (bilo bi vrlo od pomoci ljudima ovde ako tacno das model modema, jos bolje sta pise na njegovom najvecem chipu)

probacu ovo gore navedeno pa cu da javim sta je bilo,a modem je inace motorola 56k

Vrh Dno