Šta je novo?

dial-up sve sporiji

nenadh3

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
319
pocev od prosle nedelje brzina konkcije mi opada progresivno.
ja sam na centrali tosin bunar, i uvek je bila 50-52kbps, a zadnjih 7 dana pada otprilike 2 kbps dnevno, trenutno je 38!!!
probao sam i druge provajdere (beotel, verat), ista stvar, znaci da nije do njih. jel zna neko sta se to desava?

'De si, komsija & sapatnice! Citiracu jednog provajdera po pitanju brzine dialupa:
Samo od Telekoma zavisi na koju brzinu cete se logovati.
Tebi je brzina jos bila i dobra (mada je sad gora od moje, 44-45,2), ja nikad nisam imao vise od 49,3k.

****** tosin bunar!!! kad sam se doseljavao, pomislio sam extra, najzad adsl i bolje linije... :mad: :wall: :crash:

Sta ocekivati? Oko centrale Bezanija i blokovi. Stambeni objekti na sve strane sa uglavnom mladjim ljudima u njima. Opterecena centrala. Ja se iskreno plasim za moj buduci adsl, da ne bude max brzina 25-26 kb...

Poslednja izmena:
Baci se u racunicu. Ne trazim teoretsku brzinu od 32K/s, ali bar 29-30, sto, vidim, nije nemoguce.

Baci se u racunicu. Ne trazim teoretsku brzinu od 32K/s, ali bar 29-30, sto, vidim, nije nemoguce.
Teoretska brzina nije 32 vec 15% niza zbog nacina rada ADSL-a .32k mozes dobiti na kablovskom ali ne i ADSL internetu .A da racunam ne moram posto vec imam ADSL pa govorim iz iskustva znaci 26 k max sa kratkim spicevima do 28k.

Teoretska brzina nije 32 vec 15% niza zbog nacina rada ADSL-a
Kažu da je 13% manje. Malo me je zbunio onaj thread o brzini ADSL-a (pogledaj, tu je negde blizu) gde su neki prijavljivali brzine koje su blizu maksimalnih bez overheada, ja ne znam kako.

neverovatno, ali problem je resen, u dosije x fazonu!!!

elem, primetio sam juce dok razgovaram telefonom, da se cuje niskofrekventno zujanje (vrlo tiho, u pozadini)
probao sam da malo razdvojim naponske kablove od telefonskih, posto idu jedni pored drugih i ladno je uspelo, zujanja vise nema a brzina se vratila na 50-52kbps ,)

pitanje je zasto ranije nije bilo problema i zujanja, jer su kablovi uvek i stajali tu. ajde onako laicki da pretpostavim da se napravila neka omca od nekog naponskog kabla.
eto, ako moderatori smatraju da ovo moze nekom da koristi, neka ne brisu...

Nazad
Vrh Dno