Šta je novo?

Dial-Up modem kao telefon?

kole89

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poena
319
Problem je u tome što mi je juče zbog udara groma crk'o fixni telefon (hvala bogu pa sam druge uređaje isključio na vreme) i sad me zanima da li je moguće da od starog dial-up modema napravim zamenu za telefon, koristeći slušalice i mikrofon za komunikaciju. U pitanju je Lucent Agere winmodem (nema audio priključke na sebi).

Hvala unapred.

Audio priključci - uz odgovarajući softwer, nisu potrebni. Ipak, ja nikada nisam uspeo da sa Lucifer-agere modemima to odradim, stvar super radi sa Intel - ambient modemom kojih ima jednako rašireno kao i agere-a, i kao fax, i kao sekretarica i kao telefon - preko zvučnika, slušalica i mikrofona, a biranje naravno, preko tastature. Jedino nisam probao prepoznavanje broja učesnika jer to nisam uplatio telekomu... ali nema razloga da i to ne radi. Dakle, koliko ja znam, to će da radi samo sa intel-om (za starije i nekada skupe modeme, ne znam).

OK, zamenio sam modeme sa ortakom tako da sada imam SmartLink Voice modem.

E sad je problem što kad koristim Advanced Call Center nit' ja čujem njega nit' on mene. Onda sam probao sa Windowsovim Phone Dial, s njim oni mene čuju ali ja njih ne... može li mi neko pomoći?

Modem je inače full-duplex (tako ga bar Device Manager prijavljuje)...

Poslednja izmena:
Vrh Dno