Da, odlicna je grafika i animacije su isto odlicne. Ali... prica, ja ne kapiram kako im vise ne dosadi da toliko neke stvari banalizuju. Zar moraju toliko da se spustaju na taj neki "klinacki" nivo, da svima bude jasno. Otprilike 20 puta su pomenuli "Lilith mother of Sanctuary" samo u jednom kvestu, ok skontali smo, jel ima jos nesto da nam otkrijete o glavnom negativcu, ajde dajte sve.
Bukvalno sve su vec rekli o njoj i sta ostaje do kraja, pa klise naravno.
Startuje prilicno kul, lagano i misticno, mracano, ali cim su krenuli da ubacuju sporedne tinejdz likove koji traze otete roditelje, sve je toliko pocelo da me podseca na nesretnu pricu iz trojke. Izgleda da sam se uzalud nadao da Blizzard mogu neku ozbiljniju pricu da napisu.
Boldovano i meni je bilo WFT "zar opet kao D3" moment u priči.
A baš su lepo krenuli sa onim matorim usamljenim monkom koji je kao mlađi Deckard Cain, i njegove dijalog je skroz na mestu i malo je nadmen, ali bar ne otkriva previše.
Realno 99% da će biti neko oživaljavanje prošlih Prime Evils (Diablo, Memphisto i Baal), ali to mislim da samo na putu ka ultimativnom boss-u a to ćemo videti ko će biti.
Mada za sada kako ja vidim bolje izgleda predstavljanje priče u odnosu na D3. Ali da se razumemo mislim da priča toliko nije ni bitna u ovakvom tipu igre, jer realno to je 10-20 sati da se pročita svaki quest i pogleda svaka scena a igra ima podlogu za stotinak sati igranja.
Razlika s kraja devedesetih i danas je bilo što tada su igru pravili da bude artistički slobodna a ne ograničena da bude odgovarajuća za određen uzrast (dal zbog prodaje ili nekog PEGI ratinga), najgore što današnji mladi gameri em neće da razmišlja plus im se ne sviđa ako nešto nije na poznat šablon a sve se kopira od hollywoodskih bljuvotina i američkih serija.
Ja nisam primetio da mi neko uleti i pobije mobove, jer druge igrače sam samo viđao u onim malim lokalnim eventovima, a i borba se jako brzo dešava pa nije da tebea 2 minuta da se namešta
ako u nekog FRPG-u.
I baš su spomenuli da se solo igra dok se ne otključa veći hub, mada posle se dobiju još questovi koji opet igraš solo a možeš i oformeljenoj grupi.
I ostali koji se nadate da će biti
singleplayer (offline mode) zaboravite, nije da ih branim ali prošla su ta vremena kad već D3 davne 2012 bio online. Acti-Blizz je grunuo ogromne pare u ovo i imaju znanje kako da naprave always online igru da je zaštite od gusara i cheatera koliko je moguće. Sad kad pogledam nema ni jedan noviji Call od Duty gusarska verzija a to je po meni igra gde SP odigraš a MP je opcijona komponenta.
Biće jednom free custom servera kao što su se za D3 pojavilai ali proćiće godine i godine, ako i dođe.
Što se tiče
shutter pa ovo je beta, imaju još 2 meseca to da poprave.
Returnal za PC koji je pravljen u UE5 je imao žešći shutter kad se prelazi u novu sobu i u većim borbama a sredili so prvim patchom.
Tako da ja se ne brinem oko tih stvari,
naravno ko je zabrinut za nedelju 2 neće ništa propustiti kad izađe igra, jer neće odmah sezona krenuti.
Battlepass sve je OK ako se vrti oko kozmetika i ako ima nekog boosta to je boost samo za brži BP, iskreno biće neko vreme kao kozmetike možeš da dobiješ samo u BP
a posle će ubaciti i neki night market gde ćeš moći da kupiš šta ti se sviđa (ofc. za prave pare) jer ovako 90% toga će biti samo lepo je ali ne sviđa mi se.
Mene više brine što je beta na verziji 0.8.1.xxx a šta sve imaju još do 1.0.0 da završe a igra izlazi za 2 meseca a 100% kompletna igra jer krajom prošle godine ljudi su igrali closed betu i to sam endgame.