Šta je novo?

Di su mi cd-romovi:-)

kiborg21

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2005
Poena
609
Nestadoshe mi cd cigani :d Odjednom ih nestade iz My Computera. U biosu gledam tu su (inace cigani su LG 52*32*52-gce 8524, i NEC DVD-RW ND 3500ag), znaci do Windowsa je(XP sp2) koji je inace odlicno radio do sad-pre nekih mesec dana reinstaliran. A ovaj problem mi se josh par puta desavao pre par meseci. U device manageru pozuteli cd-romovi sa znakom uzvika. Obrisem te drivere i refreshujem, nadje ih opet,al javlja ono 'your hardware might not work properly...'. Dal se to josh nekom desavalo? Resio sam problem sa sistem restorom od pre 10-ak dana, ali u tom periodu nisam nishta novo instaliro, niti briso iz sistema, znaci iz cista mira se istripovali...Shta mislite shta moz' da bude? Da navedem i ostale komponente,ako je bitno: MB-MSI K7N2 DELTA, BARTON 2500+, 512 DDR KINGSTON, RADEON 9200, LEADTEK TV KARTA,modem, SB LIVE 5.1, ...

BIOS, nForce drajveri, klanje uredjaja (pogledaj im raspored na IDE grani), IDE kabl i vrlo malo verovatno da nesto nije u redu sa cipset-om.

mihailo je napisao(la):
BIOS, nForce drajveri, klanje uredjaja (pogledaj im raspored na IDE grani), IDE kabl i vrlo malo verovatno da nesto nije u redu sa cipset-om.
Ma sad je sve u redu. To je do WIndowsa 99%, ali nije se prvi put desilo. Bios nije, ne znam kakve chipset ima veze sa cd-romovima...

kiborg21 je napisao(la):
Bios nije, ne znam kakve chipset ima veze sa cd-romovima...
I to sto kazes, to sluzi da bi ploca bila sarenija.

:wall:

kiborg21 je napisao(la):
Nestadoshe mi cd cigani ...
Probaj ovo:

Ok, Here's the fix.

If you know for sure that the CD/DVD drive is working then:

Download and run this script.
http://www.dougknox.com/xp/scripts/xp_cd_dvd_fix.vbs

You can check it out before running it by right-clicking the file and choosing edit to read it.

The script will set your registry the way it shoud be. Don't reboot yet.

Go into the device manager and uninstall the IDE controller.

Download and install the latest motherboard chipset drivers.

Now Reboot. Everything will work... Hopefully. This is how I finally got my missing CD/DVD RW back.

(http://www.siliconguide.com/qa/forum/messages/88.shtml)
Ja sam ovako resio isti problem ,)
Poz.

Ja sam imao isti problem, instaliram ja Intervideo HomeTheatre i posto vidim da je program ******, uninstaliram ga, resetujem racunar i nema dvd uredjaja ni pravih ni virtuelnih. Probam ja sve ali nece u device manageru mi isto pokazuje your hardware might not work properly... I ajde da probam ponovo da instaliram HT kada posle toga svi se vide (kao da je program obrisao onaj atapicd.sys). Moj slucaj :)

Nazad
Vrh Dno