Šta je novo?

DFX katodna cev

cholak

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2002
Poena
620
Kada je izasla bila je hvaljena od strane nekih nasih casopisa,konkretno na samsungovim modelima i bila neznatno(5-10)eura jeftiija od NF cevke.Danas cujem samopljuvanja u vezi nje.Sta je to lose u vezi Dyna flat katodne cevi,interesuje me zbog moguce kupovine 755DFX-a.

cholak je napisao(la):
Kada je izasla bila je hvaljena od strane nekih nasih casopisa,konkretno na samsungovim modelima i bila neznatno(5-10)eura jeftiija od NF cevke.Danas cujem samopljuvanja u vezi nje.Sta je to lose u vezi Dyna flat katodne cevi,interesuje me zbog moguce kupovine 755DFX-a.
dfx je odlicna teorija upropascena u praksi! :D to (za mene bar) dokazuje prvi test primerak 75sedimice koji sam gledao. ako si bolje pratio primetices da svi pricaju o velikom padu kvaliteta samsung crt monitora koji je najociglediji kod dfx modela.
755 ti ne bih preporucio ni onda, a kamoli sada. :D

755dfx-nikada!!!!
Ako hoces da kaznis svoju glavu i svoje oci uzmi ga - zvuci kako zvuci ali je tako...

Monitor je shit ali sta zna svinja sta je dinja sada moram da ga gledam svaki dan i ne zelim nikom stvarno ovu tragediju:(

Anubis je napisao(la):
Monitor je shit ali sta zna svinja sta je dinja sada moram da ga gledam svaki dan i ne zelim nikom stvarno ovu tragediju:(

Ajde, molim te, ako mozes sto detaljnije mi opisi sve anomalije tvoje slike, pa da uporedim sa svojim DFX-om.

Ovako kada klikces na start meni ivice se pomeraju po 2-3 mm a na nekim modelima sam video da se pomeraju i vise od 5 mm, onda kada maximiziras neki svetliji prozor na tamnu povrsinu desktopa geometrija cele slike se menja, u vecim rezolucijama je nemoguce namestiti ivice da budu ravne, e da i oce da kada ulazis u WIN da zaboravi setovanja slike od prethodnog podesavanja mislim da ne treba vise da pisem o ovome kada su i vrabci napolju vec zapamtili sve anomalije kod DFX-ova

Znaci bezim od DFX sto dalje!Pa nije on"dzabe"cenovno povoljan.

cholak je napisao(la):
Znaci bezim od DFX sto dalje!Pa nije on"dzabe"cenovno povoljan.
dobro de, ovo to anubis pominje nema mnogo veze sa samom cevkom, ali stoji da je monitor bulja...

Cekaj bre bahati, ti si do juce pricao da je dynaflat u DFX, mnogo bolja od diamondtrona u NF monitorima i to si bas pominjao geometriju.
Bio je i uporedni test u D! i ti si valjda posle toga kupio 757DFX.

Mislim, ok, jeste to 757, ne 755, ali da je tolika razlika :)
Cevka je ista, elektronika je drugacija.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Cekaj bre bahati, ti si do juce pricao da je dynaflat u DFX, mnogo bolja od diamondtrona u NF monitorima i to si bas pominjao geometriju.
Bio je i uporedni test u D! i ti si valjda posle toga kupio 757DFX.

Mislim, ok, jeste to 757, ne 755, ali da je tolika razlika :)
Cevka je ista, elektronika je drugacija.

Pozdrav!
a sta sam sad rekao drugacije?:confused:
fora je u degradaciji kvaliteta kod samsunga... taj prvi 757dfx koji sam gledao bio je majka za sve ravne 17-ice, ali sada ga ne bih preporucio nikome, posebno sa neizbeznim zujanjem. mogu samo da predpostavim na sta sada lice 75petice...

cholak je napisao(la):

Ja sam ga kupio pre dve godine i nemam problema , pogotovo onih "da kada klikces start pomera se ivica 2-3mm":confused: .Ako imas dobru graficku ( firmiranu i proverenu) i ako mozes da pogledas pre kupovine ( kao i kod ostalih skupljih monitora sto moras u danasnje vreme da radis ) bices zadovoljan , jer ja stvarno nemam ni jedan od navedenih problema a opet ljudi stavljaju MX-a i slicne brljotine na monitore pa im treba mon. od 300 evra da bi ih slika zadovoljila.

Re: Re: DFX katodna cev

Milan je napisao(la):
Ja sam ga kupio pre dve godine i nemam problema , pogotovo onih "da kada klikces start pomera se ivica 2-3mm":confused: .Ako imas dobru graficku ( firmiranu i proverenu) i ako mozes da pogledas pre kupovine ( kao i kod ostalih skupljih monitora sto moras u danasnje vreme da radis ) bices zadovoljan , jer ja stvarno nemam ni jedan od navedenih problema a opet ljudi stavljaju MX-a i slicne brljotine na monitore pa im treba mon. od 300 evra da bi ih slika zadovoljila.

To pomeranje se zove disanje slike i ne zavisi prevashodno od kartice vec od elektronike monitora.

Kod mene je na 957DF u principu sve OK - nema disanja slike, odlican je fokus i citljivost, boje su lepe :) Doduse uocljivo je da je fokus po coskovima losiji kao i konvergencija, ali imajuci u vidu da je to manje-vise normalno za CRT, a da je ovo ipak neka varijanta na pola puta izmedju flat-a i konvencionalnog ekrana i nije lose. Jedino smara pomalo moire...

Re: Re: Re: DFX katodna cev

delimir je napisao(la):
To pomeranje se zove disanje slike i ne zavisi prevashodno od kartice vec od elektronike monitora.

Kod mene je na 957DF u principu sve OK - nema disanja slike, odlican je fokus i citljivost, boje su lepe :) Doduse uocljivo je da je fokus po coskovima losiji kao i konvergencija, ali imajuci u vidu da je to manje-vise normalno za CRT, a da je ovo ipak neka varijanta na pola puta izmedju flat-a i konvencionalnog ekrana i nije lose. Jedino smara pomalo moire...

Totalno si opisao moj trip sa monitorom ali u malom 755:p .Inace to disanje smatram ili da je neispravan ili je u nekom osvezenju i nekoj rezoluciji koja mu ne prija tako da se to ne moze pripisati kao losa strana.

To disanje je valjda ogledalo kvaliteta visokonaponskog trafoa.Imao sam prilike da to vidim i na 959nf,znaci zavisi do primerka.

cholak je napisao(la):
To disanje je valjda ogledalo kvaliteta visokonaponskog trafoa

Upravo tako. Meni je disao Hansol 710P, jedno vreme sam pozajmio od prijatelja 720P i on je disao, ali ovaj 957 ne dise, a i ne pisti kada je u stand buy rezimu...

Izgleda da postoji tendencija pada kvaliteta trafoa kod novih monitora tj novih modela. Ja imam hansola 900P kome je slika bukvalno zakucana a boje fenomenalne. Ovaj novi 920P dise kao lud a slika nije ostra kao kod mene. Ovo sam primetio i kod samsunga koji nam stizu u poslednje vreme...

Broz je napisao(la):
Izgleda da postoji tendencija pada kvaliteta trafoa kod novih monitora tj novih modela. Ja imam hansola 900P kome je slika bukvalno zakucana a boje fenomenalne. Ovaj novi 920P dise kao lud a slika nije ostra kao kod mene. Ovo sam primetio i kod samsunga koji nam stizu u poslednje vreme...
Pa otuda se nazire razlog drasticnog pada cena monitora (narocito 19") u zadnje vreme ctp;
Manje kvaliteta za manje para ili po srpski: koliko para - toliko muzike :D

vlasta je napisao(la):
Nije zbog toga, hint - TFT.
Slazem se da je zbog toga morala da se obori cena kako bi se ljudi naterali da ipak uzmu CRT, ali je malo tu bilo prostora za tako nesto ako bi se zadrzao visok nivo kvaliteta. S obzirom na neke procene da ce 2004. prodaja TFT-ova premasiti prodaju CRT-ova plasim se da kako CRT tehnologija definitivno prolazi proizvodjaci ne dignu prerano ruke od nje u smislu da se nece dodatno razvijati postojece tehnologije i traziti nove, a vremenom ce sve vise padati kvalitet kako bi ako nicim drugim, a ono barem cenom mogli da pariraju TFT-ovima. S druge strane 17" postaje lagano low cost/end segment trzista (cudi me da jos prave 15"), pa u skladu s tim ide i kvalitet. 19" je definitivno postao standard (barem u svetu, a polako postaje i kod nas), a 20"/21"... (trenutno bolje preskociti 20" i odmah uzetu 21") je za profesionalce i one sa malo dubljim dzepomctp;

Nazad
Vrh Dno