Šta je novo?

DFI nForce4: SLI and Ultra for Mad Overclockers

Meni je ovo najimpresivniji detalj:
The DFI nForce4 boards shredded all previous records with this CPU and memory - reaching the highest overclocks at stock speed and at a lower mulitiplier that we have ever tested with this combination. We have squeaked by the 300 CPU clock frequency (DDR600) in the past, but it always required a 2T command rate. This time, we reached an astounding 318 (DDR636) at 1T, at the rather aggressive memory timings of 2.5-4-3-7 with our standard OCZ PC3200 Platinum Rev.2, which is based on Samsung TCCD chips. This is the highest DDR speed that we have ever reached with this memory or any other double-sided DDR memory.

Kvalitet i broj slojeva PCB-a od ploce (ali i memorije) je od uzasne vaznosti za 1T parametar. Cak je i razdaljina izmedju mem. kontrolera i slotova za memoriju bitna...

genijalcin@23 je napisao(la):
Kvalitet i broj slojeva PCB-a od ploce (ali i memorije) je od uzasne vaznosti za 1T parametar. Cak je i razdaljina izmedju mem. kontrolera i slotova za memoriju bitna...

Pored HW sigurno veliku ulogu igra i velika mogucnost kontrole parametara rada memorije iz BIOS-a, prakticno sa ovom plocom nema potrebe koristi neke tweakere za memorijske parametre.

Poslednja izmena:
Lukija je napisao(la):
Pored HW sigurno veliku ulogu igra i velika mogucnost kontrole parametara rada memorije iz BIOS-a, prakticno sa ovom plocom nema potrebe koristi neke tweakere za memorijske parametre.

Pa rekao bih da ipak ima,prilikom rada na izuzetno visokim magistralama overklokeri su koristili A64 tweaker u kombinaciji sa ovom plocom kako bi omogucili stabilniji rad memorije..

UPDATE 2/05/2005:
nVidia has acted to prevent, or at least make it more difficult, to mod the Ultra board to SLI. First, DFI has advised us, and posted on their website, that they will NOT sell the SLI bridge to buyers of the Ultra board. Second, nVidia has advised us that future shipments of the Ultra chipset have been modified so that the mod to SLI will no longer be possible. An additional side effect of this second action is that the "Dual Video" mode, which performs at about 90% of SLI performance levels, will only work with nVidia SLI drivers 66.75 or earlier. If you do a quick check of web driver postings you will see it is now very difficult to find 66.75 drivers. With a chipset modded to SLI the "Dual Video" mode worked through 70.xx versions of the nVidia driver. nVidia also made it clear they will continue to make driver changes to prevent functioning of any "non-standard" (8X/8X) operation of their SLI driver. This also throws into question whether the VIA "dual graphics" mode on the 894 Pro chipset will ever work with nVidia graphics cards. If you are interested in the current UT Ultra-D we suggest you buy one now if you can find it. Future versions of the UT Ultra-D will not have the same capabilities as a result of these actions.

Steta.Bas sam planirao da uzmem nF4 Ultra-D i naravno uradim mod u SLI ali vidim da ce biti slaba vajda od toga :S: Opet ostaje nada da ce se naci nacin za ,,varanje,, drivera i normalno koriscenje svih blagodeti SLI-ja na DFI nforce4 ultra plocama.BTW,primetio sam zaista ogromnu potraznju za navedenim DFI-jem na sajtovima koji prodaju hardver i vecina je kod dostupnosti ploce okacila nepopularnu poruku -out of stock-

"Softmoded Forceware", vec ih vidim iza coska :)

Ova nVidijina odluka ce narocito tesko pasti DFI-u i MSI-u koji su svoje pseudo-SLi modove reklamirali kao dodatnu vrednost svojih ploca u odnosu na konkurenciju u Ultra klasi.

Optimus Prime je napisao(la):
Steta.Bas sam planirao da uzmem nF4 Ultra-D i naravno uradim mod u SLI ali vidim da ce biti slaba vajda od toga :S: Opet ostaje nada da ce se naci nacin za ,,varanje,, drivera i normalno koriscenje svih blagodeti SLI-ja na DFI nforce4 ultra plocama.BTW,primetio sam zaista ogromnu potraznju za navedenim DFI-jem na sajtovima koji prodaju hardver i vecina je kod dostupnosti ploce okacila nepopularnu poruku -out of stock-
Hoces SLI - plati! :D

"Go for the LANParty NF4 SLI-D" :d:d:d

Care sad si gotov, izbacice te sa foruma :d :d

Aha, obec'o mi Bane... :D

CAR je napisao(la):
Hoces SLI - plati! :D

"Go for the LANParty NF4 SLI-D" :d:d:d

Nacicu ja vec nacina da modujem nF4 Ultra-D u SLI,pa cu jos da imam bolje rezulatate od onih koji su uzeli stock NF4 SLI-D naravno sve to u kombinaciji sa GSKill-om :beat:

Nazad
Vrh Dno