Šta je novo?

Dfi Nf550 M2/g

• Začetnik teme Začetnik teme moca87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

moca87

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 8500G & Noctua NH-U9S
Matična ploča
Gigabyte B840M Aorus Elite WIFI
RAM
Kingston Fury Beast 2x8Gb 5600MHz
Storage
Corsair MP510 240Gb & WD RED 4Tb
PSU
Fractal Design ION+ 660P
Kućište
Chieftec BS-20B-OP
Monitor
Lenovo ThinkVision T22i-20
Miš & tastatura
Xiaomi & Logitech K360 wireless
Imam konfiguraciju iz potpisa,e sad kako da klokujem proc i mem kad mnozilac ne moze preko 9,a ni magistrala ne moze preko 200,tacnije magistrala uopste ne moze da se menja,a mnozilac moze samo da se smanji,evo nekih slika biosa,to su slike iz uputstva,meni proc radi na 1800 a memorija na 720???Slikacu telefonom da se vidi sve tacno pa cu da okacim.

Poslednja izmena:
magistrala moze da se menja ako nemoze ....... prodaj plocu samo je potrebno da stavis CPU FSB na manual i onda stavljaj sam, nemam iskustva sa OCovanjem Nforce 5 serije pa necu da lupetam kako da to uradis

Evo jos nekih slika,slikano je telefonom tako da se malo losije vidi

Poslednja izmena:
Evo jos,ova zadnja slika je tu zato sto pise Psb.Zasto kad se pali treba puno vremena dok detektuje IDE drajvove?

Poslednja izmena:
magistrala moze da se menja ako nemoze ....... prodaj plocu samo je potrebno da stavis CPU FSB na manual i onda stavljaj sam, nemam iskustva sa OCovanjem Nforce 5 serije pa necu da lupetam kako da to uradis

ne moze da se stavi na manual ili ja ne znam kako,a de sad da prodam plocu,tek sam je kupio,a mozda ce moci sa novim biosom,za sada nema nov.

slika br 3 sa mobilnog ti daje mogucnost da upises novi FSB, s obzirom na pitanja koja postavljas vidim da si nov u vodama OCa tako da ti ne savetujem da bilo sta diras nego dovedi nekog ko zna da ti sredi masinu

Pa imao sam 3 godine Abit NF7S koji je bio mnogo prostiji od ovoga i uvek je radio klokovan,imao sam 1700+ DUT3C na 2000 radio,tako da ce mi trebati malo vremena da ovo naucim.🙂

Aaaa kako sam glup 😛 ,hvala ti puno na pomoci,trenutno je FSB 300,mnozilac 7,memorija radi na 840,videcu da je doguram do 1GHz,jos jedno pitanje>dokle da teram HT speed,to je cini mi se prvi red,zadnja slika sa telefona,pise CPU'n'NB bus ratio seting,trenutno je na 900,ne znam dokle to moze???

Gledao sam to,ne brini,imao sam dosta vremena za citanje,dok nisam kupio komp jer sam za to vreme koristio P1🙂 .Ne pise tacno za AM2 nego za 754 da je HT 800,a ne znam koliko je za AM2,valjda je vise,izvini ako gresim,samo pitam da ne bi pokvario nesto.Dakle koliko moze HT i sta postizem ako ga klokujem?Meni pise da ploca podrzava HT speed 2000MT/s sta to znaci?

Poslednja izmena:
Nemas potrebe ze smanjivanjem mnozioca>stavi htt na 3,mem na400(200) i povecavaj fsb.gde zapne,malo dignes napon spu i teras dalje,memory timing sa 1T prebaci na 2T

Poslednja izmena:
Pazi kao sto sam ti reko neznam za AM2 nisam se jos igrao sa devojcicinim kompom, HTT trab da bude 2000MHz ili manje moze malo vise ali je nepotrebno i tih 2GHz neces ispuniti podacima.
Kod mene na Nforce 4 Ultra to ide ovako, stavio sam magistralu na 275, HTT mnozilac na 3 i memoriju na 333, sto je prouzrokovalo da mi komp raci na cca 2,5GHz, HTT na 1650 i memorijom na 450MHz sto dere svaki AM2 proc 😉 hehehehe
Ah da umalo da zaboravim memorija mi na toj frekvenciji radi na 2,5-3-3-7 podesavanjima koliko se secam na 400 radila na 2-2-2-5. oba slucaja 1T 😉

Poslednja izmena:
Znaci 2000Mt/s je 2000MHz?Meni je na default-u radilo na 1000.Jel ima neko slicnu memoriju,dokle nju da teram i proc bi valjda mogao do nekih 2400MHz???

evo nekih rezultata,odradio je i cpu burn in 10 minuta

Poslednja izmena:
Napokon,Cpu - 1,675V,DRAM - 2,2V,Chipset - 1,6V

Opusteno 😀 meni je default 1,4v,sad mi radi na 1,55v na 2400mhz,fsb 267,mnozilac 9,HT mnozilac 4 i memorija 960,mislim da ce mi ovo biti za svaki dan jer mi je komp ponekad upaljen po par dana.:banana:

Vidi koliko ti je stabilan na 2600mhz pri naponu od 1.4-1.45v.Trebalo bi da moze

Poslednja izmena:
Vidi koliko ti je stabilan na 2600mhz pri naponu od 1.4-1.45v.Trebalo bi da moze
Na 2500 u CPU burn in-u prijavljuje neke errore i nece da odradi test,a na 2700 posle par minuta testa se restartuje.

100% stabilno...testirano,radi ovako vec par dana,far cry maximum na 1024

Nazad
Vrh Dno