Šta je novo?

DFI NF4 Ultra Infinity posle NF7-mice !!!

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
bilo je krajnje vreme, pa resih da idem malko u korak s tehnolosim razvojem :D
u potpisu mi je bivsa konfiguracija, za one koji iskljucuju prikaz sig-a :
ABIT NF7 (bez SATA-e) ver 2.0
g-din Richard BARTON 2500+ rodjen 36-te nedelje 2003 godine
TT Sonic Tower
2 * 512 MB CORSAIR TWINX 4400 cl2.5
ASUS N6600 TVD 128MB 128bit AGP 8x
LC POWER 6550 (sa 120mm ventilatorom)
itd.

od svega navedenog idu mb, cpu i vga
znaci ostaje TT ST, napajanje, memorija i dodaje se pci-e verzija 6600 (ako bude kinte, mozda i GT :p )

intenzivno razmisljam o ovoj ploci .

da li se uklapa sa ostalim komponentama?
procitao sam DFI FAQ, tamo pise da TCCD ram pase, ali sam jos uvek malkice skeptican, tj. nemam nimalo iskustva sa DFI-jem :S: (*ebi ga-desava se...)

naravno, sa novim zwerkom bice otkrivani i novi vidici OC-a :-devil-:

ah, da, zamalo da zaboravim - koji CPU mi predlazete ?
mislim da je cifra za mb oko 100E +-10, a za cpu mogu da se 'isprsim' MAX 160e? (voleo bih da to bude neki Venice 64, ne sempa-klempa)
pri cemu VGA nije u frci s finansijskim resursima...za sad :type:

:wave: svima i hvala unapred i vidimo se uskoro u a64 postovima :,,:

Vise je u pitanju to da se o ovome toliko razglabalo da ljudi misle da je izlisno i da ti napisu da koristis search (kao sto verovatno i jeste).
Kad ti vec pisem, uzmi tog DFI-a i nekog Semprona 2800+, smesti ga na ~2.5GHz i opusti se. Ostace ti 100-tinak € u dzepu i zadovoljice ti sve potrebe.
Baci i pogled u oglase za DFI-a, moze to i povoljnije od ovoga sto si napisao.

valek je napisao(la):
Vise je u pitanju to da se o ovome toliko razglabalo da ljudi misle da je izlisno i da ti napisu da koristis search (kao sto verovatno i jeste).
Kad ti vec pisem, uzmi tog DFI-a i nekog Semprona 2800+, smesti ga na ~2.5GHz i opusti se. Ostace ti 100-tinak € u dzepu i zadovoljice ti sve potrebe.
Baci i pogled u oglase za DFI-a, moze to i povoljnije od ovoga sto si napisao.

Mala ispravka za ovaj drugi deo, ovaj DFI NF4 Ultra Infinity za koga je emaniac pitao je s939 ploca a ti si verovatno mislio na DFI NF4X Infinity a to je s754 ploca.
Sto se tice saveta/odgovora, toliko je na forumu bilo reci o DFI plocama, sempron-ima(s754), venice-ima(s939) kao i o njihovom(trenutnom) oc potencijalu da i ja ne mogu nista drugo da ti kazem osim search :p
:wave:

Poslednja izmena:
a ima i test na sajtu:
http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=9409

ja imam DAGF (isto ko ovo samo obichan ne-ultra NF4 chipset, identichan layout) i poslednja akcija posle hladnjenja chipseta pasivcem jeste vracanje originalnog i to na 7V :) posto se na default-u poprilichno dere.
Znachi to je meni jedna od retkih stvari koja (meni) smeta.
Jedina stvar zbog chega sam ostao s tom plochom jeste 300MHz za HTT koje je mogla bez problema (u odnosu na ostale, jeftine nf4 ploche).
Tera i venice i dc opterona na 2.7, a TCCD se kod mene nesto i nije proslavio (moguce da je i do procesora), pa sam ga prodao i malo doplatio za 2x1GB

uglavnom, procunjaj malo po forumu, ima jos o tom modelu sto si planirao mada ces tesko naci CPU koji ide na 2.7, od ovih novijih 3000+/3200+ mozda ako te bas u*ere pa ne mora da brines da ti je neophodan visok HTT.

i relativno svez thread o istoj:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=92346

Poslednja izmena:
a naravno da je bezveze da uzima sempron kad vec ima dva tako lepa mem modula :)

za ~150e venice 3000+ i da pevash ako zabodesh neki valjan primerak

p.s. @emaniac nisi li se ti skoro "kleo" u bartona i prichao kako nema shanse da menjash platformu ? :D shta sad bi ? otkud ta promena ?

moze, ali zbog polozaja chipseta treba naci i odgovarajucu graficku.
ili da se pomakne pasivac nizhe (ionako je nf4 chip mali), ali sta znam, grejace i grafiku ipak disipira poprilicno.
na jednoj masini sam ostavio, na drugoj sam ipak planirao zamenu grafike :)

hvala na linkovima. znam da ima dosta materijala i bas zbog toga sam se i malko spetljao, ima previse a ja se nesto kao zurim...

vladabgd je napisao(la):
a naravno da je bezveze da uzima sempron kad vec ima dva tako lepa mem modula :)

za ~150e venice 3000+ i da pevash ako zabodesh neki valjan primerak

p.s. @emaniac nisi li se ti skoro "kleo" u bartona i prichao kako nema shanse da menjash platformu ? :D shta sad bi ? otkud ta promena ?

vuk dlaku menja, al' cud nikada - a mi nismo vuci (bar po bioloskom poreklu :d )
zezn'o sam plocu :crash: pa sad imam priliku...
i ja sam razmisljao o V 3k+, ko moze da me uputi na neku trgovinsku priliku?
naravno, neki valjan primerak !

e, sad, NARAVNO da bih pod ODMAH stavio passive na chipset. planiram asus pci-e vga, da li je neko koristio tu kartu u kombinaciji sa Infinity-jem?

Pa svi bi mi neki valjan primerak Venice-a 3000+,zato lepo imas thread Venice E6 pa vidi sta dobijas sad kupujuci taj procesor i kakav mu je overclock potencijal.
Mozes i da biras testirane primerke ali se placa vishe,imas u malim oglasima cini mi se kod CYK-a Venice 3200+ koji radi stabilno na 2.7ghz ali za 170e tray verzija,bez box coolera.

da a ja recimo imam venice e3 koji se leeepo ocuje. sluchajno sam zabo primerak u radnji (jest da tamo uvek pazarim ali uopshte nisam cimao lika da mi trazi neki iz posebne nedelje, serije...)

mozda je najbolje reshenje neki polovan, koji se provereno ocuje za neku razumnu cenu

edit:

evo sad primetih
Jerry[NS] je napisao(la):
Mozes i da biras testirane primerke ali se placa vishe,imas u malim oglasima cini mi se kod CYK-a Venice 3200+ koji radi stabilno na 2.7ghz ali za 170e tray verzija,bez box coolera.

ja mislim da je to ok cena, njemu ni ne treba cooler poshto zadrzava svoj. to shto je tray nishta ne znachi. josh ako ima neshto garancije...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno