Šta je novo?

DFI NF4 Infinity + Sempron 2800+

_FanATIk

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
304
Planiram da uzmem DFI NF4 Infinity i Semprona64 2800+. Sad imam Bartona 2500+@3200+,te ču nešto sitno da nadoplatim.

Zanima me koji steping treba da bude Sempron, jel se baš sve serije dobro za OC?

Kolko ste uspeli da najviše terate svoj Sempron64?

Jel tko radio sa ovom DFI Infinity pločom, zamima me jel ide preko 300 fsb?

Zakljuci sam link

i ovde link

jos kaze Boxed Cooling @ 1.8V :D

:wave:

Poslednja izmena:
Zar nije DFI NF4 Infinity socket 939 ploca ?
Mislim Sempron 2800+ jeste socket 754 procesor.....
Pozdrav

StevaMan je napisao(la):
Zakljuci sam link

i ovde link

Da dodam, u pitanju je DFI NF3 250Gb ploca.
Infinity je tek stigao pa ces za komentare morati malo da se strpis.

NF4 INFINITY - socket 939
NF4X INFINITY - socket 754

Poslednja izmena:
Pjah..... nisam stvarno znao da je DFI izbacio nF4 plocu za s754....moja greska

Pozdrav

Dekara je napisao(la):
Da dodam, u pitanju je DFI NF3 250Gb ploca.
Infinity je tek stigao pa ces za komentare morati malo da se strpis.

NF4 INFINITY - socket 939
NF4X INFINITY - socket 754

loodilo, nisam ni skontao index ploce za koju je pitao... :d
znaci...DFI i nema zime, to sam hteo da kazem :-devil-:

_FanATIk je napisao(la):
Planiram da uzmem DFI NF4 Infinity i Semprona64 2800+. Sad imam Bartona 2500+@3200+,te ču nešto sitno da nadoplatim.

Zanima me koji steping treba da bude Sempron, jel se baš sve serije dobro za OC?

Kolko ste uspeli da najviše terate svoj Sempron64?

Jel tko radio sa ovom DFI Infinity pločom, zamima me jel ide preko 300 fsb?

ja sam naso na nekom poljskom ili ceskom sajtu - snimili su shot sa fsb od 395mhz sa dfi nf4x! Ali pominju posle nesto 392mhz i brinem se da li ispravno radi sata kontroler i pci slotovi na tom fsb.

Evo sad sam na brzinu pogledao layout ploce i moram reci
da su trebali ako mogucnosti dozvoljavaju da zamene mesta
PCI Express x16 slota sa bilo kojim od 2 PCI Express x1 slota.
Ovako prvi PCI slot gubi znacaj u 90% slucaja zbog cooler-a
na grafickim kartama.

Anti Patriota je napisao(la):
ja sam naso na nekom poljskom ili ceskom sajtu - snimili su shot sa fsb od 395mhz sa dfi nf4x! Ali pominju posle nesto 392mhz i brinem se da li ispravno radi sata kontroler i pci slotovi na tom fsb.

PCI je zakljucan i radice 99%, meni tv karta radi isto i na 200 i na 345, a tv karte su najosetljivije. Sata zna da pravi njesra al to se vidi na mnogo manjem taktu, moje misljenje je da to zavisi od imlementacije SATA, neke ploce pocinju da brljave vec na 200 i nesto sitno, epox radi kolko moze i sa pata. Znaci 300 nesto.

Misko je napisao(la):
PCI je zakljucan i radice 99%, meni tv karta radi isto i na 200 i na 345, a tv karte su najosetljivije. Sata zna da pravi njesra al to se vidi na mnogo manjem taktu, moje misljenje je da to zavisi od imlementacije SATA, neke ploce pocinju da brljave vec na 200 i nesto sitno, epox radi kolko moze i sa pata. Znaci 300 nesto.
Pa normalno kad ima mogucnost "zakljucavanja" PCI magistrale

GoranM je napisao(la):
Pa normalno kad ima mogucnost "zakljucavanja" PCI magistrale

Pa to sam i napisao :) ne razumem quote.

Misko je napisao(la):
Sad da vidimo jel razumes ovaj quote:
Postoji PCIe lock koji zakljucava magistralu PCIe i SATA kontrolera. Na nekim plocama radi OK, na nekima ne, a na nekima delimicno, kao npr na DFI LANParty UT nF4 gde zakljucavanje radi za prve dve grane, a 3. i 4. se ne zakljucavaju i u slucaju OC su prakticno neupotrebljivi. Znaci nije do nikakve implementacije, vec do proizvodjaca ploca (i BIOSa za njih) koliko ce paznje i znanja posvetiti ovom problemu.
I ti si mi neki kloker , a ne znas osnovnu teoriju ( o praksi necu da pricam). :p

Gedza je napisao(la):
Sad da vidimo jel razumes ovaj quote:
Postoji PCIe lock koji zakljucava magistralu PCIe i SATA kontrolera. Na nekim plocama radi OK, na nekima ne, a na nekima delimicno, kao npr na DFI LANParty UT nF4 gde zakljucavanje radi za prve dve grane, a 3. i 4. se ne zakljucavaju i u slucaju OC su prakticno neupotrebljivi. Znaci nije do nikakve implementacije, vec do proizvodjaca ploca (i BIOSa za njih) koliko ce paznje i znanja posvetiti ovom problemu.
I ti si mi neki kloker , a ne znas osnovnu teoriju ( o praksi necu da pricam). :p

Pa to se zove implementacija ko ce kako da da pridje jednom te istom problemu ;) il ja ne znam srpski, e sad ovo sto si napisao ne znam bas toliko al znam da na nekim plocama kao sto rekoh sata cim malo kloknes ode u racq, a na nekim ide kolko moze ploca. Dobro sad znam i zbog cega je to tako. Inace ja sam balkanac ne razumem ti se ja u tu teoriju :D, a sto se tice praxe moj Epox ide 345 box, znaci nista mod, koliko se secam ti si svog onomad drzao na 300 ;), poz.

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
Pa to se zove implementacija ko ce kako da da pridje jednom te istom problemu ;) il ja ne znam srpski, e sad ovo sto si napisao ne znam bas toliko al znam da na nekim plocama kao sto rekoh sata cim malo kloknes ode u racq, a na nekim ide kolko moze ploca. Dobro sad znam i zbog cega je to tako. Inace ja sam balkanac ne razumem ti se ja u tu teoriju :D, a sto se tice praxe moj Epox ide 345 box, znaci nista mod, koliko se secam ti si svog onomad drzao na 300 ;), poz.
Pa ti si naveo "moje misljenje je da to zavisi od imlementacije SATA" , a ja ti kazem da je lock u pitanju, a ne SATA kontroler. ;)
Sto se tice tih Epoxa ja sam to radio pre cini mi se ravno godinu dana, a ja svoj DFI drzim na 280MHz. :smoke:

Gedza je napisao(la):
Pa ti si naveo "moje misljenje je da to zavisi od imlementacije SATA" , a ja ti kazem da je lock u pitanju, a ne SATA kontroler. ;)
Sto se tice tih Epoxa ja sam to radio pre cini mi se ravno godinu dana, a ja svoj DFI drzim na 280MHz. :smoke:

Ma mislio sam kako su ga sastavili s plocom, sad znam da se to zove lock ili ne lock ili delimicni lock (DFI), koji DFI je u pitanju, sinhrono, koji ram, koji proc :)?

da ne startujem novu temu, drugar je pazario msi nf3 250gb(fisr ili nesto slicno) sa bartonom 2500+ i nece ploca da predje 235mhz :D
ima li neko neki savet ?
sta sam mogao da odradim pogresno ? fixiran agp na 66mhz, ht je na toj(235mhz) frekvenciji 4x, ddr fix na 200mhz, voltazu cpu-a nisam dirao(rekli mi nema potrebe, do 250mhz ide glatko na default setu, alo bwe ,ploci je 250mhz puuunooo :) ) voltaza ram-a je 2.75v...
ajd, hvala unapred :)

Mali HoBiT je napisao(la):
da ne startujem novu temu, drugar je pazario msi nf3 250gb(fisr ili nesto slicno) sa bartonom 2500+ i nece ploca da predje 235mhz :D
ima li neko neki savet ?
sta sam mogao da odradim pogresno ? fixiran agp na 66mhz, ht je na toj(235mhz) frekvenciji 4x, ddr fix na 200mhz, voltazu cpu-a nisam dirao(rekli mi nema potrebe, do 250mhz ide glatko na default setu, alo bwe ,ploci je 250mhz puuunooo :) ) voltaza ram-a je 2.75v...
ajd, hvala unapred :)
Tkz "220 bug" od kojih pate jeftinije varijante MSI, GA i sl. Nema tu pomoci. Ako je model dobro odradjen moze ga spasiti dobra verzija BIOSa , ali proizvodjaci malo paznje posvecuju paznje OC potencijalu kod jeftinih ploca. Probaj sa HTT na 2x i spusti memoriju asinhrono na 166MHz. Cini mi se da nisi skapirao kako funkcionise to sa memorijom. To 200MHz ne znaci da je ona fiksirana, vec da radi sinhrono sa magistralom. Kada stavis FSB na 240MHz, a setovanje u BIOSu na 166MHz, ona realno radi na 200MHz, sto znaci da joj je delioc 1,2 tako da u tvom slucaju mozda memorija ne moze vise od 235MHz.
Prelistaj malo za eventualno resenje problema
http://www.rhcf.com/sis-bin/ultimatebb.cgi

bez obzira sto se u biosu vidi(kada je FSB 240mhz) da je frekvencija ram-a 200mhz ona u stvari radi sinhrono sa FSB-om ?

sutra cu da isprobam da spustim HT na 2x i frek. ram-a na 166mhz, valjda ce se desiti nesto dobro :)

hvala gedzo!

Mali HoBiT je napisao(la):
bez obzira sto se u biosu vidi(kada je FSB 240mhz) da je frekvencija ram-a 200mhz ona u stvari radi sinhrono sa FSB-om ?

sutra cu da isprobam da spustim HT na 2x i frek. ram-a na 166mhz, valjda ce se desiti nesto dobro :)

hvala gedzo!
Aha, tako to radi, pa kada dodjes do nekog zeljenog takta probaj da dignes HTT pa vidi dokle moze on. Znaci postupno testiras prvo plocu, pa DDR, pa CPU. Dok testiras jednu komponentu ostale dve olabavis do maksimuma i kada utvrdis krajnje vrednosti svake ponaosob setujes sistem nesto nize od njihovih krajnjih vrednosti.
Nista , pozdrav.

Sto se tice MSI-a, zakljucak iz proslih par dana zezanja sa sempronima i raznim MSI plocama je da kad se podize HTT ploca ne konta timinge memorije bas najbolje pa moraju da se setuju manuelno. Takodje mislim da ne skonta ni nesto od onih nedostupnih vrednosti, al zasad za to nema neke pomoci.

Na K8N Neo v2.0 sam sa deliocem 100 za memoriju 2x HTT (kolega mi posle rece da moze i sa 2.5), manuelno setovanim latencijama, podigao sempron 2500+ na 330fsb stabilno, a islo je i do 342, ali tad nije bas kako treba, sto ce reci da ploca po svemu sudeci moze, samo joj treba doakati :D
Inace nije htela da postuje preko 240
Kolega je kasnije probao i sa 133 i 166 deliocima i radilo je ok (dok god memorija moze)
AGP freq se obicno postavi na 68 posto neki tvrde da na 66 setingu nije lockovan.

StevaMan je napisao(la):
link

Ovo sto si urlovao je nf3, a ne nf4 :smash: , a sto se tice voltaze lepo vam kazem da za extra oc mora 1.8+V, sad sto to radi i sa boxom znaci da se procesor jako malo greje.

Da li si ti normalan, pa taj Sempron 64 je 0.09u i nema sanse da mu radi ni na 1.6v sa BOX kulerom kako treba, jer mu je default napon 1.35v. Prema tome, nemoj da przis ljude. ;)

Gedza je napisao(la):
Aha, tako to radi, pa kada dodjes do nekog zeljenog takta probaj da dignes HTT pa vidi dokle moze on. Znaci postupno testiras prvo plocu, pa DDR, pa CPU. Dok testiras jednu komponentu ostale dve olabavis do maksimuma i kada utvrdis krajnje vrednosti svake ponaosob setujes sistem nesto nize od njihovih krajnjih vrednosti.
Nista , pozdrav.

extra, gedzo car si :)
dosao sam do 330mhz za FSB, 3xHT, ram spustio na 166mhz tako da je sempron 2500+ dosao do 2300mhz :)

drfedja je napisao(la):
Da li si ti normalan, pa taj Sempron 64 je 0.09u i nema sanse da mu radi ni na 1.6v sa BOX kulerom kako treba, jer mu je default napon 1.35v. Prema tome, nemoj da przis ljude. ;)

Normalan sam, jesi ti to probao ili przis ljude da ne probaju jer je opasno, ja sam vidis probao i nista mu se nije desilo, a malo pre probao i 1.9 i opet radi ko sat a ladan ko spricer :smoke: , ako ne verujes saljem screnshot, pogledaj i urlovan sajt i tamo pise 1.8, i memorije su po defaultu 2.5V, a kad se radi xtreme oc onda se ide 3.4+V, znaci prvo probaj nesto pa se onda javi ;). Inace default za njih nije 1.35 nego 1.4V. Poz.

Poslednja izmena:
Evo za neverne Tome, i ljude koji pricaju napamet bez praxe 1.934V!!!@BOX, ploce ne daje vise, a da daje ja bih postovao i sa 2.2V samo da moze ploca, mislim da bi ga sa vise od toga vec sprzio, mada mozda bi ga setovao kao ram 2.5V :-devil-:, mislim da ovom procesoru najvise prija 2V, sto cu mu i pruziti kad budem promenio box cooler i budem modovao plocu.

Sempron.jpg

Poslednja izmena:
Jel to onaj trip kada pishe ~1.74 u idle-u, a pod opterecenjem skoci na ~1.94?

mitarus je napisao(la):
Jel to onaj trip kada pishe ~1.74 u idle-u, a pod opterecenjem skoci na ~1.94?

Ne to je trip kad u BIOS-u pise 1.934, oces da postujem scren u nekom drugom programu za merenje napona ili bez s&m-a?

Vrh Dno