Šta je novo?

DFI nF4 DAGF .... utisci

Ji 4Tze

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
09.04.2001
Poena
845
eve ubacio je, plocha je krajnje klot :banana: malko kraca (par cm) od onog epoxa, stavio CPU, prikachio sve zivo, fleshnuo novi BIOS (ovo mora obavezno, zbog SSE3, tj. venice/san diego procesora) i evo pichi instalacija OS-a na 9x300

valjda je na toliko, nije mi bre jasno sta pishe u BIOS-u, ja teram HTT gore dok ne pobenavi BIOS ili pochne da pishti i vrishti na sve strane (po navici :d) i stigao do 9x360 i smorio se...snejk mi reche da DFI ne aplicira setovanja dok ne krene da digne OS (?!)

od instalacije na 9x300 nije bilo nista, ladno ne ebe BIOS setovanja i odradila sve na defaultu.
Nece sinhrono na 9x300, tek nesto preko 280. Mada mislim da moze da se nategne, al ne poznajem materiju i ono brdo setovanja za memoriju u BIOS-u.
Stavio sam sada asinhrono, 9x300 i za sada radi (pichi prime vec pola chuke), to mi je puna kapa koliko sam i hteo 🙂

Poslednja izmena:
ne znam da li ce pomoci,ali bi trebalo da je bitno podesavanje "tref" parametra na pravu vrednost,najbolju vrednost za tref dobijas kad pomnozis refresh memorije(trebalo bi da je 7.8 za tvoju,mozes da vidis u everestu za svaki slucaj) i zeljeni HTT,znaci trebalo bi da je najbolje i najstabilnije za tebe staviti "tref" na 2340,odn. na najblizu ponudjenu vrednost,naravno ne znaci da ce ti proraditi na 300 sinh. zbog ovoga,ali eto da znas ovo nastelovati i za druge vrednosti...diskutuje se dosta oko ovoga - valjda sa razlogom...

Poslednja izmena:
evo posle pola dana akanja i render testova, radi na 9x300, memorija na 166MHz divideru (tj. na 246.5MHz)

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=26568

venice7eg.png

probacu neki drugi put detaljnije, moram malo da se uputim u celu tu materiju, sad nemam kad 🙂

Poslednja izmena:
Auh, los ti primerak Venica kada mu treba 1.65v za tih 2711mhz...
Iz koje je nedelje?

LBBLE 0517 BPMW

ja tipujem da je ipak do ploce, ali za sada ce da stoji ovako.
sto se mene tiche, moze i na 12V da radi, samo da radi 😉

a u biosu ima samo +0.1 +0.2 i +0.3, i jos neki float, i tako nesto svasta, kazem, pogledacu malo bolje kad stignem za sada mu nista ne fali da radi i ovako 🙂

Sto bi bilo do ploce ? Nema dovoljno snage da izgura Venice na 2700 Mhz ? Slabo ti napajanje ? 3200+ 18 nedelja sto sam ugradio pre par dana je isao na 2700 Mhz na 1.54v, ali se ne greje puno iako je napon zveknut sto je veoma lepo... i pored toga je full stabilno - Prime95. Ploca je bila NF4 SLI Lanparty.

Poslednja izmena:
pa ne greje se ni ovaj puno, evo 54C proslo jedno sat vremena kako renderuje.
mislim, uporedi samo naponsku jedinicu od ove i neke jache ploce, meni je logicno sto ovako mora. Mislim, i UltraD i SLI imaju ono, 3 put komponete za napon :S:

napajanje je chief 360W (ima 2 godine vec sa 20 pinskim konektorom na 24pinski na plochi :beat: ), ne verujem da je do njega, terao je taj i vise. Jedino ako ovo+asus 6200 trose vishe od XP-a na 1.7V, na 2.4GHz + 6800 asus onaj besni sa 2 molexa i GDDR3 memorijom (jos klokovano) + HDD i CDRW 🙂

Dok ovo pisem moj Venice fura 2826mhz pri 1.44v, temp 26-27c sa Hyper 6 a takodje je iz 17-te nedelje tj. 0517 DPMW.
Jesi li probao procesor na nekoj drugoj ploci ranije?

jesam na epoxu, ima utisak nedelje, par threadova nize..
pazi, fura i meni dok ovo kuckam, na 28C sa gore navedenom voltazom :beat: sa BOX kulerom ali nije u idle temperaturi poenta. Ne znam koju ti plocu imas....I koji je CPU uopste, 3000+, 3200+ ? Mislim, stvarno ne patim od toga da li radi na 1.4 ili 2.0V, bitno mi je da radi, i da se ne pregreva do granice nestabilnosti.
Jel ti CPU na prodaju? :d

Poslednja izmena:
Moso je napisao(la):
Dok ovo pisem moj Venice fura 2826mhz pri 1.44v, temp 26-27c sa Hyper 6 a takodje je iz 17-te nedelje tj. 0517 DPMW.
Jesi li probao procesor na nekoj drugoj ploci ranije?
Pa sta da ti kazem, srecni covece, imas extra primerak, posto vecina netje da ide na toliko ni na 1.7v ! :d
Eh, da usput, zaboravih da pitam, radi li nekom Cool'n'Quiet na DFI sa Venice-om ? Ja sam flesovao zadnji regularni BIOS i CnQ ne radi, dok je sa Winijem radio.

Poslednja izmena:
Ploca je (normalno) DFI NF4 ultra-D a procesor 3000+
Sto se tice temperature, pustio sam ga overclockovanog da radi S&M test sa cpu full load i nakon pola sata temperatura se sa 26c popela na 29c. Prime jos uvek nisam pustao jer sam skoro montirao Hyper 6 pa jos nisam stigao a nisam hteo da se zezam sa box coolerom na ovoj vrucini. Kuciste je Chieftec Big Tower i ono sto mi se svidja kod ove kombinacije je to sto Hyper 6 duva ka zadnjoj strani kucista direktno na otvor predvidjen za fan tako da svaki dasak toplog vazduha sa procesora izbacuje direktno van kucista.
Za razliku od DFI, kod drugih ploca je socket zarotiran tako da Hyper 6 kada se montira duva navise prema napajanju ili nanize prema grafickoj karti, sto nije dobro ni u jednom slucaju.
Cool`nQuiet sam iskljucio iz biosa a svi fanovi su podeseni na max i sto se mene tice, ova opcija kao da ne postoji.

@Ji 4Tze
Bice na prodaju kada budem kupovao "dvoglavu azdaju" 🙂

Moso je napisao(la):
... i ono sto mi se svidja kod ove kombinacije je to sto Hyper 6 duva ka zadnjoj strani kucista direktno na otvor predvidjen za fan tako da svaki dasak toplog vazduha sa procesora izbacuje direktno van kucista.
Za razliku od DFI, kod drugih ploca je socket zarotiran tako da Hyper 6 kada se montira duva navise prema napajanju ili nanize prema grafickoj karti, sto nije dobro ni u jednom slucaju.

MSI K8N Neo2 Platinum takodje ima zarotiran socket, odnosno sve ploce koje imaju memoriju sa desne strane socketa imaju zarotiran socket.

everest - memory read - 6690MB/s
everest - memory write - 2964 MB/s
everest - memory latency - 39.0 ns

SuperPI - 1M - 31.937

evo skidam novu sandru, pa cem probam

odradio je i render preko noci (jedno 9h neprekidno) i zadovoljan sam 😀
ono, ko Anakin u EP I kad upali onaj POD Racer i drekne - It's woooooooorkin' :d

Poslednja izmena:
Floyd je napisao(la):
ne znam da li ce pomoci,ali bi trebalo da je bitno podesavanje "tref" parametra na pravu vrednost,najbolju vrednost za tref dobijas kad pomnozis refresh memorije(trebalo bi da je 7.8 za tvoju,mozes da vidis u everestu za svaki slucaj) i zeljeni HTT,znaci trebalo bi da je najbolje i najstabilnije za tebe staviti "tref" na 2340,odn. na najblizu ponudjenu vrednost,naravno ne znaci da ce ti proraditi na 300 sinh. zbog ovoga,ali eto da znas ovo nastelovati i za druge vrednosti...diskutuje se dosta oko ovoga - valjda sa razlogom...

e sad procitah opet ovo, uopste mi nije jasno sta si hteo da kazes 🙂
kako tref na 2340? npr, iz a64 tweakera, pa bi 7.8*300 najblize bilo npr. 15.6*166 ?

Poslednja izmena:
optimalan tref odrdjujes tako sto mnozis refresh rate memorije(vidi se u everestu,mislim da je 7.8 za tvoje module,odn. sve 512mb dvostrane) i magistralu na kojoj zelis da ona radi,znaci ne HTT vec ona na kojoj radi memorija,ima tred na extrexesys o tome,tu sam se i ja informisao
2340 je ako ce ti raditi na 300(valjda ti je i bila zelja da ide 1:1 sa procesorom)
nemam pojma kako ide to sa tweakerom,mislio sam iz biosa,imas li tu opciju na toj ploci?

Poslednja izmena:
Jel kors nije hteo da se igla na 300?

Paradigma je napisao(la):
Jel kors nije hteo da se igla na 300?

mislim da nije, ko zna, vise sam poceo i da sumjam na 360W chieftec, no, prodao sam corsaira i doplatio za ovaj PQI (koga vishe nazalost nema, bar ja ne znam da ga ima :S:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno