Šta je novo?

DFI Lanparty NF4 SLI-DR

valek

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2000
Poena
620
2.1v za CPU i 4.0v za memoriju... hmmmm...bice krvi :-devil-:

Oppainter-u primerak stize za koji dan, a obicnim smrtnicima negde najavljuju kraj januara, a negde pocetak marta. Videcemo.

Specifikacije:
NVIDIA nForce4 SLI
CPU : Athlon 64 FX/Athlon 64
PCI Express : 20X
NVIDIA SLI Multi-GPU
Ports USB : 10
Disques durs : 4 PATA (UDMA133) + 4 SATA1 (1,5GB/s) + 4 SATA 2 (3GB/s)
RAID Morphing
Cross-Controller RAID
NVIDIA ActiveArmor
Native Gigabit Ethernet
NVIDIA Firewall
NVIDIA nTune
8 channel audio (Dolby 7.1 Karajan)
DFI CMOS Reloaded
DFI Genie Bios

Na kraju cena - muska: 220€ (299$ po Amerikama)

U Srbiji... cenim da ce je oba korisnika nabaviti i to je to. Za nas je daleko zanimljiviji LanParty nF4 Ultra-D koji bi trebao da bude bar duplo jeftiniji.

Prilozi

• DFI board.jpg
    DFI board.jpg
    69.2 KB · Pregleda: 122
  • DFI-nf4-ultra+SLI_s.jpg
    DFI-nf4-ultra+SLI_s.jpg
    32.5 KB · Pregleda: 128
  • IMAGE_00006.jpg
    IMAGE_00006.jpg
    52.3 KB · Pregleda: 133
  • NF4.JPG
    NF4.JPG
    24.2 KB · Pregleda: 102
Pazi, cena i nije velika kada pogledas onaj Dzidzabyte s939 nf4 Ultra od 200E...

Ovo ce stvarno da bude zanimljivo, vec mi se svidja ploca.... :D

Treba imati u vidu da su to vecinom PRE-ORDER cene...... Bice zanimljivo videti odgovor abita u vidu AN8 SLI,a i Fatal1ty AN8 obecava.

Oskar Wu (DFI-ev guru; mnogi smatraju i glavni i odgovorni za dizajn i impelmentaciju OC mogucnosti kod svih novih DFI ploca) je pokrenuo thread (na xtremesystemsu) u kome objasnjava kako iskoristiti dodatne opcije u BIOS-u da bi se npr. 2x512MB priteglo da radi sinhrono na >300MHz (naravno ako je memorija u stanju da izdrzi).
drfedja je na to ovde vec ukazao:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=61780&goto=newpost

Sve u svemu "vruce prolece" je pred nama. Bice zanimljivo kada se pomenute ploce naoruzaju E Winchesterkama i kad krene paljba :lol

valek je napisao(la):
Sve u svemu "vruce prolece" je pred nama. Bice zanimljivo kada se pomenute ploce naoruzaju E Winchesterkama i kad krene paljba :lol

Amen to that ;)

valek je napisao(la):
2.1v za CPU i 4.0v za memoriju... hmmmm...bice krvi :-devil-:
Ma, ovo je tesko preterivanje. Realno.

2.1V za procesor koji radi na 1.4V po default-u... i 4V za 2.7-2.8 memorije (neka su i sertifikovane od proizvodjaca za rad do 3.5V)?!!
Pa to nece doneti nista drugo do - spaljivanja! :d

Nema tih Mach-ova, Prometeia i Vapo-a koji mogu da pomognu... ;)

CAR je napisao(la):
Ma, ovo je tesko preterivanje. Realno.

2.1V za procesor koji radi na 1.4V po default-u... i 4V za 2.7-2.8 memorije (neka su i sertifikovane od proizvodjaca za rad do 3.5V)?!!
Pa to nece doneti nista drugo do - spaljivanja! :d

Nema tih Mach-ova, Prometeia i Vapo-a koji mogu da pomognu... ;)

To sto si rekao stoji,ali tebe niko ne tera da odmah stavis veoma visoku voltazu.Testiranje je tu najvaznije.Imas primeraka memorije koje izdrzavaju i celih 4v,a neke se ne bude ni na 3v.Dobro je imati na raspolaganju sto veci izbor voltaza,pa ako zatreba nije lose da to imas kao opciju.Sa druge strane,2.1v za A64 je stvarno previse.

Plocha obecava!
Ljudi da li ce biti ovakvih plocha za mase ili samo ko donese iz inostranstva ispod stola?

Pre ili kasnije DFI ce se pojaviti kod nas. Cenim doduse da ce se najskuplji modeli uvoziti po porudzbini jer niko nece da lageruje ploce od 200-250€, ali osnovnih modela bi trebalo da bude. Doduse kada se neko seti :(

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Plocha obecava!
Ljudi da li ce biti ovakvih plocha za mase ili samo ko donese iz inostranstva ispod stola?

Otprilike je sve rekao valek,po mom misljenju moguce je da ce se pojaviti dfi ploce i to nforce4(eventualno ultra),dok ce se DFI sli donositi iz inostranstva ispod ruke,jer su sanse da to neko uvozi ravne nuli.

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
To sto si rekao stoji,ali tebe niko ne tera da odmah stavis veoma visoku voltazu.Testiranje je tu najvaznije.Imas primeraka memorije koje izdrzavaju i celih 4v,a neke se ne bude ni na 3v.Dobro je imati na raspolaganju sto veci izbor voltaza,pa ako zatreba nije lose da to imas kao opciju.Sa druge strane,2.1v za A64 je stvarno previse.
Ma kakvih 4V, sta ti pada napamet... pa nisam ja lud! :d

3.5V, to je max na koliko bih isao... eventualno 3.6V, za testove.
U svakom slucaju, kako si rekao, dobro je sto je bar ponudjeno. Od viska glava ne boli.

BTW, koje to memorije hoce da rade na 4V?
Koji proizvodjac, serija... ?

Ma bre o chemu vi prichate? Ni DFI NF2 nije mogao da se nadje, jedna plocha kod "uvoznika" stajala 8 meseci :d

CAR pobio pet ljudi na peshachim prelazima dok je jurio po plochu, ali crvc, revision A... :d

Poslednja izmena:
valek je napisao(la):
Pre ili kasnije DFI ce se pojaviti kod nas. Cenim doduse da ce se najskuplji modeli uvoziti po porudzbini jer niko nece da lageruje ploce od 200-250€, ali osnovnih modela bi trebalo da bude. Doduse kada se neko seti :(
Nema sanse. Pa pogledajte kakva je situacija bila sa DFI LANParty NFII Ultra Rev B plocom... nigde je nije bilo, niti jedan primerak, iako je postojao zvanicni distributer/uvoznik za DFI (Computer Dream)
Oni nesrecnici su imali samo jednu DFI nF2 plocu, i to je bila revizija A... kojoj su tako nadrukali cenu, da nije mogla da se proda mesecima!
Mislim da i dan-danas stoji kod njih u radnji...

Tek sa nF4 nema sanse... pa i Ultra je (ce biti) preskupa, i to dosta vise od one nF2. Za SLi model ne vredi pricati.
Uglavnom, nema sanse da ce ih uopste biti u prodaji... nazalost.

Evo, ulete mi mitnick u reply... a napisasmo identicne stvari.

8 meseci u radnji, eeeej...

CAR je napisao(la):
Evo, ulete mi mitnick u reply... a napisasmo identicne stvari.

8 meseci u radnji, eeeej...

Sto je najgore imao je Uzelac na testu, pa posle godinu dana u roundupu i ja. Moguce da smo obojica vrteli isti primerak ploce :D

Neka stoji u CD-u, mozda zatreba jos nekome za test :)

CAR je napisao(la):
Nema sanse. Pa pogledajte kakva je situacija bila sa DFI LANParty NFII Ultra Rev B plocom... nigde je nije bilo, niti jedan primerak, iako je postojao zvanicni distributer/uvoznik za DFI (Computer Dream)
Oni nesrecnici su imali samo jednu DFI nF2 plocu, i to je bila revizija A... kojoj su tako nadrukali cenu, da nije mogla da se proda mesecima!
Mislim da i dan-danas stoji kod njih u radnji...

Tek sa nF4 nema sanse... pa i Ultra je (ce biti) preskupa, i to dosta vise od one nF2. Za SLi model ne vredi pricati.
Uglavnom, nema sanse da ce ih uopste biti u prodaji... nazalost.

Pa dobro ljudi, nada umire poslednja. Mozda je neko i naucio lekciju sa Lanparty NF2, pa se izrodi nesto oko ovog NF4 modela. Ustvari sa realne strane, verovatno je problem u tome sto je kod nas 90% kupaca racunarske opreme culo za ASUS (magicna rec), 70-80% za MSI i Gigabyte, 50-60% za Abit itd.

Sad neko da krene masovno da radi DFI, pa da se ubedjuje sa ljudima kako je to dobro ... nema leba od toga. To sto bi ovde 20-30 ljudi uzelo DFI NF4 Ultra ... to nikoga ne zanima i tu posla nema :(

Ma ja mislim da sam prvi u Vrscu kupio Abita. Stvarno video sam stotine kompa u Vs-u i svi imaju "provereno najkvalitetnog Asus-a". Liquid Plasma, sa ovog foruma, mislim da je drugi, a treca nije ni stigla, a ni nece, ipak Asus je Asus i isto tako i Msi je Msi. Ne verujem da ce ijedan DFI da stigne do Vrsca u narednih deset godina, ako ih ne kupimo Liqid P ili ja :D.
Bar da se nadamo da ce neki DFI NF4 Ultra postojati u Bg-u, bar da se naruchi i da stigne u dogledno vreme, a ne da bice, ok narucheno i stigne plocha za 4 meseca, tj. zajedno sa sledecom porudzbinom Asusa, Msi-a i Kingston memorije ( isto tako mislim da sam prvi koji u VS-u ima Corsair RAM, svi ostali imaju super ram Kingston, jdeini za koji su chuli i noname RAM-ove)

CAR je napisao(la):
Ma kakvih 4V, sta ti pada napamet... pa nisam ja lud! :d

3.5V, to je max na koliko bih isao... eventualno 3.6V, za testove.
U svakom slucaju, kako si rekao, dobro je sto je bar ponudjeno. Od viska glava ne boli.

BTW, koje to memorije hoce da rade na 4V?
Koji proizvodjac, serija... ?

Znam ja kakav si ti,sigurno bi morao barem jednom da vidis memoriju na 4v pa kud puklo (ili koja god memorija pukla :D :d) Ne ozbiljno,ima memorija koje su sertifikovane da ce sigurno raditi na 3.5v i drzanje iste na toj voltazi omogucava cak i da ostvaris garanciju na nju ako se nesto desi.Uzgred postoji samo jedna takva memorija na trzistu i to je i odgovor na tvoje donje pitanje,a ta mamorija je OCZ EL DDR PC-3200 Gold Voltage eXtreme.Prema iskustvima ljudi sa stranih foruma koji su je probali izuzetan je overkloker.

mitnick je napisao(la):
CAR pobio pet ljudi na peshachim prelazima dok je jurio po plochu, ali crvc, revision A... :d

:D :d

delimir je napisao(la):
Sto je najgore imao je Uzelac na testu, pa posle godinu dana u roundupu i ja. Moguce da smo obojica vrteli isti primerak ploce :D

Neka stoji u CD-u, mozda zatreba jos nekome za test :)
Pa to je ta ista ploca!!!
Provereno, posto druge nisu imali. Tako nesto mi je i Sale rekao, kada sam ga pitao za DFI i Computer Dream ("imas tamo, ali revizija A... to je ona ploca koju sam testirao")

Ista ploca, 100%... steta samo sto nista zapisali serijske brojeve, da vidis kako bi se poklopili! :D
Nista, svraticu ja ovih dana do njih, da vidim koji je serijski na toj ploci :d:d:d

valek je napisao(la):
Pa dobro ljudi, nada umire poslednja. Mozda je neko i naucio lekciju sa Lanparty NF2, pa se izrodi nesto oko ovog NF4 modela. Ustvari sa realne strane, verovatno je problem u tome sto je kod nas 90% kupaca racunarske opreme culo za ASUS (magicna rec), 70-80% za MSI i Gigabyte, 50-60% za Abit itd.

Sad neko da krene masovno da radi DFI, pa da se ubedjuje sa ljudima kako je to dobro ... nema leba od toga. To sto bi ovde 20-30 ljudi uzelo DFI NF4 Ultra ... to nikoga ne zanima i tu posla nema :(
E, pa upravo je u tome i problem. Ljudima su zatvorene oci ("intel je to", Kingston VR, ASUS, MSI...)
Upravo zbog toga, *necemo* videti DFI ploce kod nas. Jos jednom - nazalost.

2 Optimus:
Pretpostavljao sam da je tako, vidim da su se ovi strendžeri opasno podlozili na VX-ove... skoro k'o na GSkill! ;)

CAR je napisao(la):
2 Optimus:
Pretpostavljao sam da je tako, vidim da su se ovi strendžeri opasno podlozili na VX-ove... skoro k'o na GSkill! ;)

Pa jesu se nalozili ali sa razlogom.Gledao sam malo postove o overklokovanju VX-a i nasao da je lik uspeo 270 2-2-2-5 1:1 Verovatno su uspeli i vise,ovo je bilo tek po izlasku memorije na trziste.Sto se tice GSkill-a,video si i sam koliko moze,sta reci overklokerski san je ova memoriju u kombinaciji sa DFI SLI,mada bi lepo pasovao i jedan par VX-a.

OCZ izdrzava 4V........ licno probao

Jel si to probao na VX modulima,ili nekim drugim od OCZ-a?
OCZ PC4200 3-4-4-8 , na Abit NF7-S sa DDR Booster-om i nista joj ne skodi ,)

Nema sta,OCZ pravi veoma kvalitetne module i ne cudi sto izdrzavaju tako ekstremno visoku voltazu.Mogu samo da zamislim koliko bi ti moduli isli na nekoj NForce4 ploci tipa AN8 ili DFI SLI.

Aaaaah, slatke muke... OCZ ili GSkill :d:d

P.S. Ipine, trebalo bi da podlozis jos malo te module... idi do Paradigme, videces razlog! :smoke:

CAR je napisao(la):
Aaaaah, slatke muke... OCZ ili GSkill :d:d

Samo jedna informacija,u germaniji se od skora mogu nabaviti G.SKILL PC4800 i GEIL PC3200 Ultra-X Series.Ipak nam je to mnogo blize od amerike,te verujem da ce pojedini moduli moci da dodju u srbiju,na raznorazne nacine doduse ali ce doci,taman oko proleca i dolaska winchestera-e i nforce4 ploca.Ocekujem da ce biti veoma zanimljivo za par meseci....

Samo jedna informacija,u germaniji se od skora mogu nabaviti G.SKILL PC4800 i GEIL PC3200 Ultra-X Series.Ipak nam je to mnogo blize od amerike,te verujem da ce pojedini moduli moci da dodju u srbiju,na raznorazne nacine doduse ali ce doci,taman oko proleca i dolaska winchestera-e i nforce4 ploca.Ocekujem da ce biti veoma zanimljivo za par meseci....
Hvala na infou... mada, snasao bih se vec ja - pogledao bi sta pise na njihovom sajtu u sekciji "Where to buy", ionako sam svracao danas tamo :d

Kada smo vec na memoriji, na Pricewatchu vidim da 2x512MB Corsaira 4400c25 kosta 270$ ili ti oko 200€. Nesto mi to jeftino za memoriju koja radi 1T na 305Mhz na A64, pogotovo s obzirom na to da u Srbiji vec sada zbog PDV-a ne mozes ni Kingmaxa da uzmes bez 170-180€?

Vrh Dno