Šta je novo?

DFI LanParty LT X48 review

warmaster

Slavan
Učlanjen(a)
19.03.2008
Poena
360
Evo ga moj mali review DFI LanParty LT X48 maticne ploce.

DFI je firma koja se svojim proizvodima obraća overklokerima, što se vidi po njihovim, lako prepoznatljivim, proizvodima. Posledica toga je blago kašnjenje sa novim proizvodima, koje se u poslednje vreme malo povećalo, ali DFI zato retko izneveri...

Opsirnije..:

Mali offtopic...
Ovaj sajt neodoljivo podseca na itx.ba bosanski sajt...

Ili to, ili im je novi sajt..... imaju samo tri testa: DFI, CM Xcraft i CM Notepal

Mene zanima zasto je stiker x48 na ploci :-devil-:

@teletabis, sajt je tek poceo sa radom.. I molio bih vas da ne bude tema offtopic,spam i flood koliko je to moguce....

DFI has gone the all-digital approach for the voltage regulation system. DFI uses an 8-phase regulator system with two CPU-4-50 controller chips designed to run even cooler than most normal voltage regulation systems

I pored 8-fazne naponske, zasto ovakvi, uslovno receno, losi rezultati ? :)

Btw, gde vam je tabela sa rezultatima ? :)

DFI has gone the all-digital approach for the voltage regulation system. DFI uses an 8-phase regulator system with two CPU-4-50 controller chips designed to run even cooler than most normal voltage regulation systems

I pored 8-fazne naponske, zasto ovakvi, uslovno receno, losi rezultati ? :)

Btw, gde vam je tabela sa rezultatima ? :)

Napisao sam u recenziji, to je mana digitalne naponske.. msm,mogao je onaj E8200 da pika jos,ali usled moje preokupiranosti krecenjem gajbe,nisam stigao da se vide poigram.. Razocarao sam se sa moji Q6600 jer su bile potrebne velike kolicine napona da bi se postigla stabilnost kloka iznad 3.6Ghz..

mozda je to do nesipeglanosti bios neverujem da bi naponska na takvoj ploci popustila pred quad-om

Sve je moguce, posto nema update-a za BIOS ;) Mada za maloprodajnu cenu koja ce biti oko 180e,ploca je fina :D

jedino si mozda prenagasio tvoje razocarenje kod meni bi bio peh sto ne bih moga da ispljujem DFI :d :D
nekazem da si ga ispljuvao ;)

DFI neretko nove modele opremi BIOS-om koji nije ispeglan, tako da je moguce da ploca kroz mesec-dva postane mnogo bolja :)
No videcu ja je sutra testiram :D

DFI neretko nove modele opremi BIOS-om koji nije ispeglan, tako da je moguce da ploca kroz mesec-dva postane mnogo bolja :)
No videcu ja je sutra testiram :D

Slazem se :D
Znam da ces je dobro probati, al` ubaci jos neke "sitne" detalje, tipa max fsb, da li moze dosta preko 520-530FSB, kako se ponasa kad se smanji mnozilac i menjaju delioci za ram, koliki su naponi za nb i sl potrebni za 500FSB 24/7, jer i ja sumnjam da bi dfi izbacio plocu sa losim biosom

:wave:

@staxm
Pazi ako stignem probacu je sa E6850, mada mi je primaran test sa Quadom. Jer svi znamo da je teze naci plocu za OC Quada 24/7 :wave:

daj nadji nekog vuka ;)
ipak nije isto veliki fsb sa e6x50 i e8x00(mada je dosta slicno), pogotovo na x38, a izgleda da je i sa x48 ista stvar :trust:

a bilo koji novi 45nm quada nece preko 485 ili mozda i ako predje i stigne do magicnih 500FSB, tada nijedan x38 ili x48 nece zakazati. Bitno da ima dobru naponsku sa malim ili nikakvim vdropom,sto kod dfi x38 100% nema nimalo, a verujem da i kod x48 je isto odlicno odradjena naponska. A i lepo je videti nekog quada sto blize 500FSB za 24/7, a pritom i minimalne potrebne napone za nb,ref gtl itd za taj klok

Evo nije bila naponska u pitanju ;) Danas je Djole u redakciji testirao,i stavio novi BIOS.. Ploca je radila fino uz mali pad napona ;)

daj nadji nekog vuka ;)
ipak nije isto veliki fsb sa e6x50 i e8x00(mada je dosta slicno), pogotovo na x38, a izgleda da je i sa x48 ista stvar :trust:

a bilo koji novi 45nm quada nece preko 485 ili mozda i ako predje i stigne do magicnih 500FSB, tada nijedan x38 ili x48 nece zakazati. Bitno da ima dobru naponsku sa malim ili nikakvim vdropom,sto kod dfi x38 100% nema nimalo, a verujem da i kod x48 je isto odlicno odradjena naponska. A i lepo je videti nekog quada sto blize 500FSB za 24/7, a pritom i minimalne potrebne napone za nb,ref gtl itd za taj klok

ovo vodi kupovini nove ploce,xexe

:wave:

Ja cu sutra opsirnije reci o nekim starima na ovom DFI-u... Za sada samo mogu da kazem da nisam imao dovoljno dobar proc za ispitivanje limita FSB magistrale :wave:
Ploca je vrtela prime na 500 FSB-a.
ostatak sutra :wave:

Nazad
Vrh Dno