Šta je novo?

DFI Infinity P965-S

lakicevic

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2005
Poena
320
Posedujem gore navedenu plocu pa me interesuje koje je najbolje napajanje za tu plocu?

na njoj postoji 24 pinski modul za napajanje i pored procesora 4 pinski a pored ovog 4 pinskog ima jos jedno 4 pinsko

interesuje me za cega sluzi taj 4 pinski modul i dali postoji napajanje za to

procesor je C2D E6420

Sva novija napajanja imaju 8pinski EPS 12V. Ploca ce raditi i samo sa 4pinskim. Ako pare nisu problem vidi da nadjes Corsair HX napajanje 520 ili 620 :wave:

Sva novija napajanja imaju 8pinski EPS 12V. Ploca ce raditi i samo sa 4pinskim. Ako pare nisu problem vidi da nadjes Corsair HX napajanje 520 ili 620 :wave:

Pare nisu problem

A dali je to 8 pinsko boljeee, dali se postize neka stabilnostt

Pare nisu problem

A dali je to 8 pinsko boljeee, dali se postize neka stabilnostt

Pa payi EPS 12V je smiđljen za pravilnije napajanje DualCore procesora. Trebalo bi da se sa tim bolje napaja, ali je pitanje da li ćeš ti primetiti neku razliku...

Pa payi EPS 12V je smiđljen za pravilnije napajanje DualCore procesora. Trebalo bi da se sa tim bolje napaja, ali je pitanje da li ćeš ti primetiti neku razliku...

Ne moram ja osetit nikakvu razlikuuuu, bitno je da se procesor bolje napaja

Da si bliže mogao bih da ti ponudim da isprobaš konfu sa mojim napajanjem, ali si daleko... Ono ima oba standarda za napajanje proca pa bi se lepo videla razlika.

Sad da li će i procesor osetiti pitanje je. Mislim možda će se bolje klokovati imati manji vdrop, a možda i stabilniji napon. U svakom slučaju taj Corsair je jako dobro napajanje koje će potrajati neko vreme. Odlično je i tiho, pa ga vrediti razmotriti iako ti EPS 12V ne treba, ovako je samo lakše :)

Ok. Hvala na ponudiiii. I ja delim misljenje da je Corsair ok napajanje, sada sam ga narucio i cekam da stignee sutra eventualno prekosutra.

Ma bitno mi da proc radi stabilno i da je stabilno napajanje a ne kao kod oviih kineza napon varira non stop

BigJoe tebi hvala na ponudiiii

bigjoe ti je izabrao najbolje napajanje koje kod nas moze da se nadje,a da je za pristojnu cenu....tako da si uradio pravu stvar :D

:wave:

Hvala svimaaaa na odgovorimaa
Napajanje narucenoooo

posle nam obavezno ispricaj utiske o napajanju, ploci, procesoru i memoriji...neki mali rez :) ...pozdrav

bigjoe ti je izabrao najbolje napajanje koje kod nas moze da se nadje,a da je za pristojnu cenu....tako da si uradio pravu stvar :D

Da a po onome testu od 1xx napajanja je čak drugo koliko se sećam ;)

Poslednja izmena:

Nisam siguran, moj izbor (za slicne pare... cak nesto nize) bi bio TT od 750W, modularan/nemodularan, moz' da bira... stiglo u Imtel, trenutno je na stanju. Za nesto vece - taj isti TT, ali od 850W.
Izuzetna napojna jedinica.

Naravno, daleko od toga da je taj Corsair od 620W lose napajanje - vrhunsko u svakom slucaju...

a kakvo bi bilo Corsair CMPSU-520HXEU za oko 105 evra?

ja sam mislio na modularno 520w 3x12v grane sa 18a...mislim da je bio 105€ i za te pare ekstra :)
jedan moj kolega uzeo pre par(10-15) dana neki TT,kaze da cena bila oko 9000din...nemam pojma kolike snage,ali bi po ceni rekao da je ono od 600w
kaze,zalio se ovde na forumu,al ja ne mogu da nadjem tred...uglavnom mu je nesto pistalo iz napajanja...posle nekih proba na drugim plocama odneo je u prodavnicu da reklamira,oni stavili na unimer i grana od 5v,pokazuje 4,5v...probaju drugi komad i isto...na kraju uzeo pare nazad...to je njegova prica

i taj cors 520w bi ja uzeo da sam docekao,cekao mesec dana,jurio enera ili corsa(imtel tada imao samo one od 620w i taj kostao 160€) i slucajno naletim na ovog silverstona i isto me toliko kostao 105€...ako mene pitate,ubedljivo najbolja kupovina taj cors 520w sada kod nas

Poslednja izmena:
@Big Joe

ja citam post i vidim samo Corsair 620 :D, jos je rano.

Vec imam OCZ 520, ali sam mislio da ga menjam za doticni jer mi vise odgovaraju modularni kablovi i 12cm ventis.

p.s sorry za off

Ma taj OCZ520 je isto smrt od napajanja, a bogami i izgleda vrhunski. Ne bacaj pare :wave:

Napajanje je bruka, samo mi je malo bucno( za moj ukus :)), a i modularni kablovi ne bi bili na odmet.

tnx :wave:

Poslednja izmena:
Sada kad sve to sklopimmm, nadam se da ce to bit prava stvarrrrrr, mislim da me u svemu zeza to napajanje posto je Codegenovo (kuciste Codegen Briza)

Ma znam da ima osmice, ali jako dobro izgleda. A i tehnicki je dobro. Još ima potove za fino štelovanje napona na granama. Mogu fenovi da se zamene pa da se možda smanji buka :)

Pa razmisljao sam o tome, ali ne znam koje 8 da kupim. Ima li neki predlog sta i gde?

sto se tice stelovanja, odlicna je fora, mada ja nisam imao potrebe da cackam, kako je misko podesio super je :D

Moj predlog je da uzmeš CM LED seriju, piše da je silent. Ja imam dve takve osmice i prilično su OK. Oko 1500rpm, mada to možeš još malo da smanjiš :wave:

Kad se samo setim koliko je to napajanje lepo! prvo sam mislio da su zeleni ventovi ruzni al kad sam probao promenio sam misljenje. Mozes da ih setujes na 5V i bice dovoljno tihi posto napajanje ima unutra velike ladnjake nema bojazni da ce se pregrevati. pozzz

@ Misko i to mi je palo na pamet, mada se desava da iz njega izlazi prilicno topao vazduh (nista urnebesno).

Ovih dana radim veliko ciscenje pa cu da vidim kako stojim sa prasinom i sl...

Vrh Dno