Šta je novo?

DFI INFINITY P965-S vs. DFI INFINITY 975X/G vs. XFX nForce 650I Ultra

Tumba

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
609
Overklok se podrazumeva! (vazdušno) hlađenje nije problem...
SLi ne verujem da će mi trebati (2x 7300GT ili eventualno 2x 7600GS, koliko to danas ima smisla, bolje je 1x 8600GT zar ne?) a sa druge strane 2 PCI slota mi je dosta.
SATA konektori ne igraju bitnu ulogu osim ako nije na neku ploču dodat neki kontroler koji ima bolje performanse u odnosu na onaj iz čipset-a.
Za početak na ploči če biti neki jeftiniji C2Diz E21x0 ili E4x00 serije... Da li će neka od ove 3 podržavati nadolazeće porcesore?

Šta mi predlažete, koju ploču da pazarim?

Poslednja izmena:
Pa zavisi zašta ti treba mašina. 975 i sa manjim ocom ce imati veci mem protok i stabilniji sistem, ali ce na 965 mocu više da se oc procesor. :wave:

Za igre najviše.
Mada nisam neki težak gamer, najviše igram PES ali po nekad volim da provrtim i po koji novi naslov...
Šta da izaberem, cene se razlikuju u 10€, meni je sve jedno ali osećam da inače i nije tako... :D
Zašto kažeš da bi na 975 mogao manje da se OC-uje CPU? Koliko je to manje?

975 čipset u vrlo retkim slučajevima prelazi 450fsb, dok kod 965 i 530 nije retkost. Moj savet ti je da uzmeš novi p35 čipset. Dfi je izbacio sada ploču koja i nije toliko skupa, a po mišljenjima drugih je odlična kupovina (monty ju je već detaljno testirao) ;)

Da samo sto je on testirao plocu DFI LanParty UT P35-T2R od 235 eura a ti mislis verovatno na DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL od 120 eura. Ja sam bio zainteresovan za tu plocu ali jedva da se na inostranim forumima spominje, jos kada sam cuo da DFI razmislja o povlacenju sa trzista i koncentrisanju na OEM, definitivno sam odustao.

Poslednja izmena:
Da samo sto je on testirao plocu DFI LanParty UT P35-T2R od 235 eura a ti mislis verovatno na DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL od 120 eura. Ja sam bio zainteresovan za tu plocu ali jedva da se na inostranim forumima spominje, jos kada sam cuo da DFI razmislja o povlacenju sa trzista i koncentrisanju na OEM, definitivno sam odustao.

Ja nikako nebih odustao od te slabije!!! Imam super isqstva sa infinity plocama! :wave:

Ne pominje se bash slabo, dodushe ploca je izashla pre par nedelja, tek se pojavila u prodaji.Npr. na newegg je stigla tek pre par dana.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=155464

Pa na svim forumima se moze naci samo taj link, to me je i zabrinulo. Nema nijedne vece najave i review-a na nekom jacem site-u. Kada otvoris kutiju Gigabyte P35-DSR na oko(subjektivno) deluje dosta ozbiljnije. Opet ova Blood Iron ima digitalni PWM koji neznam koliko realno vredi i naravno bogat bios. Gigabyte ima bolji integrisani zvuk, DDR2 i DDR3 slotove i sve Solid capacitors, za iste pare. Ako neko ima neke dobre argumente neka ih iznese i pomogne.

Pa na svim forumima se moze naci samo taj link, to me je i zabrinulo. Nema nijedne vece najave i review-a na nekom jacem site-u. Kada otvoris kutiju Gigabyte P35-DSR na oko(subjektivno) deluje dosta ozbiljnije. Opet ova Blood Iron ima digitalni PWM koji neznam koliko realno vredi i naravno bogat bios. Gigabyte ima bolji integrisani zvuk, DDR2 i DDR3 slotove i sve Solid capacitors, za iste pare. Ako neko ima neke dobre argumente neka ih iznese i pomogne.
Imash i ovaj.
http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=611
Gigabyte je uvek imao bogata pakovanja, dok s druge strane DFi shtedi na tome, shto se meni i svidja.
Bolji integrisani zvuk? Kao da se to oseti u realnosti.;)
Ti verovatno mislish P35C-DS3R, ona ima DDR2 i DDR3 slotove, P35-DS3R ima samo DDR2.
I DFI ima Solid capacitors.;)
E, da, DFI ima Clear CMOS na backpanelu.:d

Poslednja izmena:
Pazi stvarno. Imao sam u rukama ovu C, a i manje sam obracao paznju na ploce bez firewire(TI chip).
Inace desio mi se prosle nedelje veliki maler, riknula mi je GB-P35-DS4(odlicna ploca) nakon toga sam je blago fizicki ostetio i izgubio garanciju u Imtel-u. Imam neki trip da ne dajem 2* pare za istu stvar, pa sada gledam nesto slicno i ne mogu da se odlucim. Ploca je imala crossfire koji mi ne treba i pci slot manje, pa rekoh, ova blood iron ima pci slot vise taman za firewire, posto moram u druga dva tv kartu i zvucnu i opet sam na istom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno